Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No właśnie zdążyłem się już zorientować bo ją wiozłem :(

Skomentuj

no to teraz trzeba wykombinować żeby działało . Pewnie jakby była pod to opera to by nie było sprawy

Skomentuj

Kończy mi się umowa i chciałbym wymienić mój telefonik/smartfon na nowszy.
        Jak na razie podobają mi się 3 modele i jeżeli ktoś miał do czynienia z którymś to proszę o wrażenia, ew plusy i minusy.
        1. Sony Xperia L - sprawia wrażenie solidnego, sprzedawca odradzał bo podobno się zamula, w internecie piszą, że dotyk jakiś nieprecyzyjny i że za ostre krawędzie.
        2. Nokia Lumia 820 - ten ma praktycznie wszystko czego potrzebuję i także wygląda solidnie, jedyny problem to nie wiem czy warto przesiadać się na Windows z Androida.
        3. Alcatel One Touch Idol - większy ekran, polecają go bardzo w salonie, w necie też pochlebne opinie. Dla mnie sprawił wrażenie jakby mało solidnego, może dlatego, że jest bardzo lekki.
        Jeżeli ktoś dłużej testował któryś model lub go posiada to chętnie przygarnę informacje jak się sprawuje. Jestem też otwarty na inne typy podobnej klasy.

Skomentuj

tktomek - a czego używałeś w androidzie ? w lumii brakuje opcji dodawania wszystkiego na pulpit, menu kafelkowe raczej do przyzwyczajenia. Są różnice i nie da się tego połączyć (użytkowość/długość działania baterii)

Skomentuj

teraz mam SE Xperia arc

Skomentuj

To niewiele mi "mówi" o sposobie użytkowania . Pomiędzy tymi trzema wybrałbym Lumię za możliwości ogólne, ale trzeba pamiętać że W8 to zamknięty system i sobie nie pozmieniasz w nim za wiele. (nokia nie ma radia)

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                To niewiele mi "mówi" o sposobie użytkowania .
                Nie załapałem o co chodzi, myślałem że o sprzęt.
                Używam raczej standard. Internet, jakieś filmy,nawigacja, jakieś proste gierki czasem itp. Nie bawię się w zmiane i konfiguracje systemu pod siebie. Raz ustawie jak ma być i tyle. Radio mi nie potrzebne. Do mnie przemawia ta lumia, design pasuje, parametry też, aplikacje zamienne pewnie też się znajdą. Korzystam sporo z aparatu, więc to też przemawia za lumią. Przejdę się do salonu i pomacam jeszcze dokładne.

Skomentuj

Lumia 820 fajna jest i robi niezłe wrażenie jak siew eźmie do ręki swoim ciężarem, to chyba przez te szklaną szybke. Ma fajny ekran chyba amoled, super kolory no i ta czerń :). apadat też podobno niezły. No a reszta to po prostu windows, jak nie potrzebujesz setek aplikacji tylko wykorzystujesz telefon do podstawowych zadań, to mysle że nie będzie Ci on przeszkadzać.

Skomentuj

Cześć.
                    Mam ową Lumię 820.
                    Tel ma wszystko czego oczekiwałem, oprócz baterii która trzyma dosłownie 36-40h !!! max
                    brak tylko jakiejs diody z powiadamianiem że nieodebrałes połaczenia, sms-a lub maila reszta to bajer.
                    System chodzi bardzo płynnie. Zdjęcia (min. po to kupiłem) robi extra jak na fona

Pozdrawiam

Skomentuj

Witam,

a ja właśnie odebrałem HTC Desire 500. Fajny.

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                        Cześć.
                        Mam ową Lumię 820.
                        Tel ma wszystko czego oczekiwałem, oprócz baterii która trzyma dosłownie 36-40h !!! max
                        brak tylko jakiejs diody z powiadamianiem że nieodebrałes połaczenia, sms-a lub maila reszta to bajer.
                        System chodzi bardzo płynnie. Zdjęcia (min. po to kupiłem) robi extra jak na fona

Pozdrawiam
                        Windows lubi zjadać baterię, można się pobawić - wygaszanie ekranu, ciemny motyw. mój samsung potrafi dojść do 3dni :)

Skomentuj

BraWo sprawdź ile różnych bajerów działa w tle. Może jest coś co nie potrzebujesz i wystarczy że włączysz raz na dzień. Ja w swojej 720 wyłączyłem NFC, 3G i transmisje danych. Przy normalnym użytkowaniu 3 dni na luzie bateria mi trzyma. Z tym ze dla mnie jest to telefon do dzwonienia i ewentualnie pisania SMSów. Internet jest dodatkiem z którego korzystam gdy muszę.
                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                          Grado SR125i

Skomentuj

Wszedłem na stronę Nokii z zakładką o osczędzaniu baterii
                            Zobaczymy co to da, jak piszecie ze dociągnie do 2-2,5 dnia bedzei OK. Są jescze takie wynalazki jak przenosnie dodatkowena baterie do telefonów na USB. Pojemność nawet 8400 tj 5x więcej niż ta z tel. co o tym sądzicie

Pozdrawiam[COLOR="#696969"]

---------- Post dodany o 13:21 ---------- Poprzedni post o 08:25 ----------

Przyszła mi przed chwila zamówiona PANCERNA obudowa/case BALLISTIC
                            robi wrażenie naprawde solidnej

Skomentuj

Miał ktoś do czynienia z Galaxy Core? Nie potrzebuję amoleda ani wydajności w grach, a ten wydaje się solidnym 4.3-calowcem. Niestety w sieci niewiele o tym telefonie.

Skomentuj

Brawo, taka przenośna bateria to tzw. power bank. Można kupić chińską (poszukaj na np. dx.com), albo zrobić samemu (opcja dla DIYowców, którą polecam) A jak zrobić? 4 akumulatory 18650 z allegro (najlepiej Panasonic, ale tanio nie będzie. Ew. hi-max, w ostateczności trustfire) Taki akumulatorek ma powiedzmy 2500mAh, razy 4 :) i robi się całkiem fajna pojemność. Do tego układziki (na wyjściu jakaś stabilizacja, na wejściu układzik ładowania)

Skomentuj

Dzięki za pomysł :)

Akumulatorki mam jeszcze z Poleconej przez Ciebie Latary :) BTW spisuje sie swietnie
                                  Na samodzielne wykonanie raczej sie nie porwę, wolę kupić gotowca z np: DX.COM

Przy wymianie tel, opierałem sie przed smartfonem ale teraz ciężko sie odzwyczaić :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Mam lumie 820 po GDR 3 (dewloperski) u mnie trzyma bateria około 2 dni. Ogólnie to sobie ją chwalę. Już dawno olałem androida i nie żałuję

Skomentuj

telefon mi sie popsul :(
                                      tyle narzekalem ze czesto sie wiesza, ale teraz to juz przesada
                                      wczoraj wieczorem sie wylaczyl sam z siebie. po wlaczeniu (musialem wyciagnac baterie) chwile pochodzi i znowu sie zawiesza
                                      przez noc mi rozladowala sie calkowicie bateria! mimo ze byl wylaczony

macie jakies pomysly jak go uruchomic?
                                      zeby chociaz skopiowac kontakty na SIM :/

---------- Post dodany o 10:51 ---------- Poprzedni post o 10:50 ----------

htc desire z

Skomentuj

Spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym menu+włączanie
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Co za czasy... uruchamiać telefon w trybie awaryjnym... Bell się w grobie przewraca

Skomentuj

Czaruję...
                                          X