Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Nawet nie bylo jak usiasc i posluchac, bo w pokoju nie bylo krzesel.
    Zapomnieli po prostu ze ktos chcialby nie tylko obejrzec ale i posluchac :lol:

i kilka smiesznych glosnikow z kolorowymi membrankami.
    Pan z pokoju powiedzial ze moge dostac glosnik z membrana jaka tylko mi sie marzy ;D

Skomentuj

Byly Omegi, nowe altusy i kilka smiesznych glosnikow z kolorowymi membrankami. Remiza jak siemano. Nawet nie bylo jak usiasc i posluchac, bo w pokoju nie bylo krzesel.
      Ale w ogóle to grało ? Jakieś wrażenia z odsłuchów ?

Skomentuj

Byly Omegi, nowe altusy i kilka smiesznych glosnikow z kolorowymi membrankami. Remiza jak siemano. Nawet nie bylo jak usiasc i posluchac, bo w pokoju nie bylo krzesel.
        Tonsil Meble ma problemy stąd brak krzeseł .
        Tak na poważnie to jak grają te Hajendowe Tonsile?

Skomentuj

Zamieszczone przez aqire Zobacz posta
          Ale w ogóle to grało ? Jakieś wrażenia z odsłuchów ?
          Moge powiedziec tylko tyle, ze kolumny cos odtwarzaly, ale nie dalo sie tego normalnie posluchac, bo nie bylo warunkow. Mnie bardziej interesowaly zastosowane glosniki niz ich dzwiek. W omegach byla jakas nowa kopulka, zupelnie inna konstrukcja niz do tej pory widzialem. No i te metalowe wysokotonowce w Altusach. To napewno jest jedna z wielu wariacji z ta kopulka, wiec czekam na oficjalny glosnik, ktory bedzie mozna kupic.

Skomentuj

Straszny jazgot tam panował tzn. według producenta to była gra.

Skomentuj

Moge powiedziec tylko tyle, ze kolumny cos odtwarzaly, ale nie dalo sie tego normalnie posluchac, bo nie bylo warunkow. Mnie bardziej interesowaly zastosowane glosniki niz ich dzwiek. W omegach byla jakas nowa kopulka, zupelnie inna konstrukcja niz do tej pory widzialem. No i te metalowe wysokotonowce w Altusach. To napewno jest jedna z wielu wariacji z ta kopulka, wiec czekam na oficjalny glosnik, ktory bedzie mozna kupic.
              Dziwne to w ogóle niby altus który zawsze był polecany przez Tonsila jako kolumny imprezowe a tu nagle mundorfy w środku
              Do tego kolorowe membrany.. mogli dać taką opcję do altusów gdzie każdy dres mógłby mieć membranę z logiem ze swojego dresu

Byłem ciekaw tej omegi co oni nawymyślali może na audiostereo coś bedzie bo tam widzę spora relacja i opis.

Skomentuj

A widzieliście Klipsche RS7II zbudowane jak Tonsil ZEUS z odpustowo złotymi membranami i za cenę 14tys. złotych ? Bogate te dresy bywają.

Z tymi nowymi altusami jest problem tego rodzaju że do nazwy popularnego zestawu pakują w ogóle jakieś mundorf i WBT w 50 kilogramową obudowę co i tak nie skłoni audiofilów do kupowania Altusów. Zamiast tego powinni się skupić na projekcie akustycznym w klasie cenowej akceptowanej przez klientelę altusów, a do hi-endy wymyślić zupełnie nowa markę, najlepiej nie kojarzącą się z Tonsilem.

ps. czyli Tonsil Libra też nie było na wystawie ?

Skomentuj

Zamiast tego powinni się skupić na projekcie akustycznym w klasie cenowej akceptowanej przez klientelę altusów
                  Czyli musiełiby zmniżyć się do ceny pylona co łatwe nie będzie.

Skomentuj

A widzieliście Klipsche RS7II zbudowane jak Tonsil ZEUS z odpustowo złotymi membranami i za cenę 14tys. złotych ? Bogate te dresy bywają.
                    Klipsh to legenda, maja na swoim koncie wybitne konstrukcje tubowe, bedace do dzis pewnym wzorem. Tonsil do dzis nie zbudowal niczego, co moglby byc wzorem dla innych marek, raczej nieudolne podrobki lub przerobione patenty z licencji japonskich czy francuskich. Nie slyszalem RS7II ale nawet w ciemno wygladaja dla mnie lepiej, niz kazda obecnie produkowana kolumna Tonsila.

Wg mnie ta nowa propozycja Altusa jest kuriozalna, bo wiekszosc dotychczasowej klienteli wcale nie oczekuje takich glosnikow. Po co na sile udziwniac cos, co w gruncie rzeczy jest i tak konstrukcja niskiego pulapu? Po co te lakiery fortepianowe, giete skrzynie, cuda wianki? Coz, wydaje mi sie ze poszli po najprostszej linii oporu. Majac park maszynowy do stolarki, moga zrobic co chca, ale jak widac nie moga zrobic zupelnie nowych glosnikow niskotonowych i sredniotonowych. Calosc wyglada jak rasowana syrena bosto, z pieknym ladnym lakierem i efektowym wykonczeniem, ale co z tego jak pod maska dalej stara technologia? Nowy Altus powinien dostac nowe glosniki, ale bryla z grubsza powinna zostac ta sama. Do tego solidna obudowa, w ladnym fornirze i tyle.

Libry nie bylo.

Skomentuj

Może jakiś rolnik który ma wielką chałupę na wsi i salon 50m2 kupi z żółtymi bokami do głośnego walenia disco polo.
                      Chyba jedyny pokój gdzie sprzęt został ustawiony jako wystawka a nie do słuchania. Wg mnie powinni skupić się na konkurowaniu z pylonem i stxem a nie na siłę robić przysłowiowy hi-end..

Skomentuj

No coz napisac. Pylon pokazal, ze za 3tys mozna zrobic ladne kolumny na przyzwoitych glosnikach i co najwazniejsze - przyzwoicie grajace.

Skomentuj

Skończyło się tak jak przypuszczałem. Lakier i chiński blichtr plus zapowiedzi hi-endowych podzespołów plus abstrakcyjna cena i marka "tonsil" pasująca do hi-endu jak wół do karety. I falstart związany ze słabą prezentacją wyrobów. Na produkcje dla segmentu popularnego prawdopodobnie nie maja wystarczających kapitałów, dlatego podejmuja takie próby hi-endowe. Nie twierdza że złe beda bo nie słyszałem,, ale nie wróże dobrze.
                          W dodatku to zamieszanie z ilością Tonsili im nie sprzyja. Tonsil Meble nie ma z Tonsil Producentem nic wspólnego i istnieje ale chyba tylko już w internecie, bo nawet adres podają w miejscu, którego już nie ma. Co więcej - Tonsil Meble ma więcej wspólnego z Pylon Audio. Wiec Tonsil Producent raczej nie skorzysta ze stolarni Tonsil Meble aka Pylon. Za to Witowa zrobi im takie paki ale bliżej ceny małego samochodu.
                          Firma mogłaby jeszcze zarabiać na rozwoju samych głośników, jednak i tego nie bardzo potrafią rozwijać, wolą trzymać wszystkie sroki za ogon.

Skomentuj

Pylon dobrze grał? Według mnie tandetnie, wystarczyło 10 minut żeby zauważyć-usłyszeć tradycyjnego rogala.
                            ale Pylon na tle ALTUS kameleon Tonsil rewelacja :) bynajmniej wykończenie. Kiedyś Pylon przykręcał śrubki po ciemku przed Audioshow teraz jasność zaWITAŁA. I tu chciałbym pochwalić Witowa Sounddeco, rewelacyjne kolumny w całej okazałości, stolarka najwyższej jakości a głośniki to SB Acoustic a nie jakiś tam Tonsil czy tani Visaton. Ogólnie z zagłębia Poznania czy Wrześni to żaden pochodny od starego Tonsila, czytaj nowy Tonsil czy Pylon nie mają nic ciekawego do zaoferowania w porównaniu do Sounddeco z Witowa. Również studio 42 Herz jest lata przed Pylon a wieki przed Tonsil w zakresie brzmienia jak dla mnie.
                            Do Panów z Tonsil - proszę nie karmcie nas następną wersją Altusów, dosyć, rozumiem że przyszliście po rozum do głowy i wreszcie zaaplikowaliście "ludzki, domowy" gwizdek ale cała reszta to nadal porażka ze stolarką na czele. Czytałem a ektrodzie że na wystawę zrobiliście specjalne Altus -y ze szparami w obudowie ? czy tylko żart?
                            Last edited by adamnoris; 12.11.2014, 23:57.

Skomentuj

http://tonsil.strefamarek.allegro.pl...cji.html#close kupujta nowe Omegi

Skomentuj

Zamieszczone przez adamnoris Zobacz posta
                                Również studio 42 Herz jest lata przed Pylon
                                Ta
                                Ze swoim zestawem gdzie na wooferze zagrał rewelator 18cm a na średnicy vifa xt
                                Troche powagi
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W OMEDZE nie moglo równiez zabraknac glosnika wysokotonowego, który
                                  jest uzupelnieniem calosci brzmienia.

FAJNY opis :).

Skomentuj

Gdy wchodziłem do pokoju to Pan akurat przełączał z Altusów na "hi-endy".
                                    Żałowałem trochę że się spóźniłem, chciałem włączyć Vadera i zobaczyć czy dadzą radę :p

Zaczęły grać Omegi... bas pudełko, średnica suche pudełko...
                                    Ale najlepsza była wysokotonówka, grała tak głośno że po zasłonięciu jej ręką "dźwięk" w większej połowie zniknął... ale za to nie było słychać już jazgotu :rolleyes:

Na wykończenie już nie patrzyłem, nie miałem ochoty po tym jak usłyszałem jak to gra.
                                    Ale membranki w dowolnym kolorze fajne, dobra opcja jeśli kogoś interesuje bardziej efekt wizualny niż dźwiękowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Gdy wchodziłem do pokoju to Pan akurat przełączał z Altusów na "hi-endy".
                                      Żałowałem trochę że się spóźniłem, chciałem włączyć Vadera i zobaczyć czy dadzą radę :p

Zaczęły grać Omegi... bas pudełko, średnica suche pudełko...
                                      Ale najlepsza była wysokotonówka, grała tak głośno że po zasłonięciu jej ręką "dźwięk" w większej połowie zniknął... ale za to nie było słychać już jazgotu :rolleyes:

Na wykończenie już nie patrzyłem, nie miałem ochoty po tym jak usłyszałem jak to gra.
                                      Ale membranki w dowolnym kolorze fajne, dobra opcja jeśli kogoś interesuje bardziej efekt wizualny niż dźwiękowy.
                                      Jak to słabo gra ? przecież to Hi-end i to światowej sławy konstruktor brał udział w projektowaniu.
                                      Tak na marginesie to nie ma większej połowy :).

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                        Tak na marginesie to nie ma większej połowy
                                        W sumie racja :blushing:

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Tak na marginesie to nie ma większej połowy
                                          - a tutaj się nie zgodzę i pozwolę sobie zacytować nauczyciela matematyki : Obie połowy są równe ale i tak większa połowa z Was barany tego nie rozumie ....

Trzeba przyznać potrafił wytłumaczyć ciekawe tylko co zapadło w pamięci bardziej że są równe czy że większa połowa z nas to barany ..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X