Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mojej kupiłem niedawno: Logitech M330 Silent Plus

Skomentuj

Moja kobita mimo cichej klawiatury stuka paznokciami, co mnie w nocy irytuje, bo jak klepie komendy w Cadzie to robi to dość cicho ale jak zatwierdza enterem, to stuk już jest głośny. >:(

Skomentuj

naklej na enter kawałek gumy

Skomentuj

ESPERANZA EK126K ^^
          Ciszej się nie da.

Skomentuj

Ja sobie tam lubię postukać na jakiejś wiekowej klawiaturze, przy której nawet mechaniczne można uznać za ciche, chociaż nie ukrywam, że nawet na laptopie da się całkiem głośno pisać, tylko czekać aż mnie ktoś w nocy wyrzuci.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
              ESPERANZA EK126K ^^
              Ciszej się nie da.
              masz? mozesz nagrac filmik?

- - - - - aktualizacja - - - - -

aaaa - to silicon! :lol:

Skomentuj

Już chciałem napisać, że najtańsza silikonowa z telezakupów mango

Skomentuj

Tej silikonowej przypadkiem nie kupujcie, kupiłem kiedyś do frezarki cnc jako bezpieczna klawiatura (zalania/brud/wióry/pył itp).
                  Problem z nią taki że trzeba chyba śrubokrętem napierdzielać w klawisze żeby weszły.

Skomentuj

mialem taka sama mysl do frezarki

Skomentuj

Skończyło się na normalnej klawiaturze + folia.

Skomentuj

no i mam tak samo
                        fabryczna folia w ktorej przyjezdza klawiatura

o monitor teraz sie boje :/
                        uroki tanich maszyn typu mach3/piko cnc :p

Skomentuj

Niezbyt powinienem tu pisać, no ale...

Problem mam z OC. Kiedyś Intel zmienił microcode, żeby G2598 nie dało się podkręcać na płytach z chipsetem innym niż Z97. Sprawdziłem z ciekawości na innym kompie jak testowałem procka zanim włożyłem do swojego, faktycznie działa - windows się nie uruchamiał. Włożyłem do swojego, z płytą Z97N-Gaming 5 ITX i ostatnio jak mi nie ogarniał filmów 4K to chciałem podkręcić, z ciekawości czy ruszą. Wszedłem w UEFI, podbiłem lekko mnożnik i zonk, system się nie uruchamia... Intel zablokował całkiem możliwość podkręcania czy co? Windows aktualizowany na bieżąco, sterowniki wszystkie aktualne, BIOS najnowszy. Jakiś pomysł? Zasilacz wyrobi, Thermaltake SE 630W(tak, wiem, ze zbyt dużym zapasem), grafika GTX580 i dwa dyski, w tym jeden SSD. Nie ukrywam, że lekko poirytowany jestem, bo i5 i i7 są cholernie drogie jak na tak starą platformę... A z tego Intela jakiś procent idzie jeszcze ugrać, a nie ukrywam, że demona prędkości nie potrzebuję - Fusion 360 daje radę, nie gram za bardzo(a Assetto Corsa daje radę) tylko gdyby te filmy 4K odtwarzał to bym był szczęśliwy... Choć wiem, że nic mi nie wyświetli filmu w tej rozdzielczości, ale ja lubię czasem przesadzać

Skomentuj

Czy ja wiem, że i5 4460 za 260 z dostawą to dużo?

Ostatnio brat zmieniał i5 2400 na i7 3770, proponowałem mu zmianę platformy, ale taka podmianka mimo wszystko okazała się najtańsza i troszkę to dało.

Skomentuj

Dziwne siewcu. Moj stary trup, ktory ma z 8 lat na intelu i7 820 wciaga 4k bez zadnego stresu, duzym zapasem mocy. Poza tym w zyciu nawet go nie podkrecalem.

Skomentuj

GTX 580 nie obsługuje 4k max rozdzielczość to 2560x1600 tu masz specyfikację techniczną :

https://www.nvidia.pl/object/product...tx-580-pl.html

Poza tym do odtważania w 4K wypadało by użyć czegoś lepszego niż 2-jajeczny Pentium gdyż może dostać zadyszki.
                                Ps podaj dokładny model procesora bo o G2598 nic mi nie wyświetliło.
                                Jeśli masz płytę na Z97 to jest to gniazdo LGA 1150 więc Pentium z serii G 3XXX a nie G 2XXX.

https://ark.intel.com/content/www/pl...-g-series.html
                                Last edited by kokoelloko; 26.02.2019, 04:02.

Skomentuj

Dell 7285 zna ktoś taki sprzęt? Warty zainteresowania?

Skomentuj

Aj coś się machnąłem przy pisaniu, to G3258 jest. A że karta nie wyświetli 4K to wiem, taka moja fanaberia, żeby sobie na monitorze FHD pooglądać filmy 4K :) A dlaczego nie daje rady nie mam zielonego pojęcia, dziwi mnie to... Może kwestia formatu i kompresji, plik z filmem ma około 50 GB i być może w kodeku leży pies pogrzebany...

Skomentuj

G3258 ma odblokowany mnożnik , jaką masz płytę główną ? Model ? Nie samym mnożnikiem podkręca się procki .
                                      Poza tym ogladanie filmów 4K na monitorze full HD ???
                                      Halyna trzymaj mnie

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                                      Dell 7285 zna ktoś taki sprzęt? Warty zainteresowania?
                                      A do jakich zastosowań go potrzebujesz ?

Skomentuj

Mam taką fanaberię z tym oglądaniem i tyle, ale akurat to nie jest problemem. Problemem jest to, że na płycie z Z97(Z97N-Gaming 5 ITX) zachowuje się tak jak przy opcji non-z overclocking na płytach z H61... Podnoszę mnożnik z 32 na 33 i się wykłada.

Skomentuj

Lekki wytrzymały laptop. Z funkcją tabletu
                                          Zależy mi na niskiej wadze i ogólnej solidności. Ciągnąć do pracy, na dyżury, na wakacje.
                                          Od czasu do czasu obronić jakiś film.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X