Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez MrBigT Zobacz posta
    Używam takiej ramki, tyle że można ją mieć tak ze 3 x taniej ;]
    gdzie?
    jak taniej to nie ma co sie meczyc

Zamieszczone przez MrBigT Zobacz posta
    Choć uprzedzam że najbezpieczniej jest stary hdd umieścić w niej, a ssd w miejsce hdd.
    taki mam zamiar
    system na SSD a reszta na HDD

Skomentuj

Aliexpress np, tylko dolar coraz droższy...
      Jak nie zależy Ci na czasie to nie ma co :)
      Polecam dodać do ulubionych i co chwila pojawiają się jakieś promocje.

Tak naprawdę to ja już doszedłem do wniosku że sens to ma gdy na ssd ładujesz poza systemem, też soft z którego korzystasz itd.
      Dlatego po 1 - radzę używać przynajmniej 240gb dysków, a po 2 - ssd ssd nie równy i warto sprawdzać co kupujemy, bo niestety te tanie i małe dyski często bywają wooolneeee...

Skomentuj

Taką ramkę mam w swoim lapku. Tylko zamiast ssd zamontowalem tam hdd a ssd w miejsce hdd. Nie trzeba żadnych przejściówek.
        Działa spoko. Nie pamiętam ile dłem bo kupiłem to jakieś dwa lata temu.
        Polecam

Skomentuj

Witam, mam problem. z E-MU0202. Karta działała dobrze i gdy robiłem format po ponownej instalacji wszystkiego karta nie działa. Gdy chce coś pograć komputer zawiesza mi się całkowicie(myszka,klawiatura). Windows 7 X64. Ma ktoś jakiś pomysł? Wcześniej wszystko bylo dobrze i na drugim komputerze z w10 też jest wszystko OK.
          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Ja mam podobnie jak podłącze pod USB3.0, zmień port i sprawdź.

Skomentuj

Blisko byłeś, a dokładniej sterowniki od USB 3.0. Niestety na USB 2.0 było to samo.
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Witam, mam problem z cs source non steam.Pobrałem cs'a z tego linku http://sourcecs.pl/download/
                Po naciśnięciu w instalkę wyskakuje błąd ze nie jest prawdiłową aplikacja win.32. Koledze on działa, ale on ma Windows 8, natomast ja xp. Domyślam się, że system musi być 64 bitowy, czyli na tym systemie tego nie zainstaluję?
                Nie wiedziałem gdzie umieścić ten wątek, także w razie czego proszę o przeniesienie.

Skomentuj

Ja nigdzie nie widzę informacji odnośnie rodzaju systemu czy x64 czy x32 bit więc powinna ci chodzić w info widzę że XP też jest wymieniony może brakuje Ci jakiegoś .net frameworka lub po prostu spróbuj jeszcze raz pobrać.

Skomentuj

Panowie może ktoś miał podobnie, jakoś wiosna lato zasypałem toner proszkiem plus chip z allegro, po pewnym czasie było widać że nie równomiernie pokrywa tonerem co przy prasowankach zrobiło się problemem, ale od 2 dni zaczęły wychodził czarne paski na razie 2 po całej długości , specjalnie brałem kyocere bo miała znacznie większą żywotność bębna ale z tego co po necie widzę tylko na jego wymianę mogę się szykować czy może czyszczenie pomoże ? Niestety w cenie zamiennika bębna jak i tonera mogę spokojnie myśleć o nowej laserówce

Skomentuj

ma ktos doswiadczenie z routerem z funkcja repeatera?

chce uzywac routera jak to zazwyczaj sie robi (3 kabelki, lapek i telefon po wi-fi) ale sygnal chce odbierac rowniez po radiowce
                      moj stary tp-link nie ma takiej mozliwosci

Skomentuj

tzn.? W sumie większość ruterów ma taką funkcję i zwykle są proste do konfiguracji
                        Ja używam Cerberus P6363 ale jako switcha dla Liveboxa po LAN dodatkowo z rozsyłaniem wifi

Skomentuj

tp-link tl-wr340g

czytam co znacza te wszystkie tryby
                          i chyba potrzebuje WDS + AP?

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://allegro.pl/router-netis-wf241...697623805.html (Router Netis WF2419I DSL WDS WISP AP Repeater IPTV)
                          cos takiego chyba wystarczy? ma wszystko co chyba mozna

Skomentuj

Wydaje mi się, że to o co Ci chodzi to WISP: Wireles Internet Service Provider, czyli możliwość odebrania sieci po WiFi i rozesłania jej w sieci domowej też po WiFi. Kiedyś dawno temu szukałem czegoś takiego ale takie urządzenia były drogie. U mnie stanęło na dwóch Ap. Pierwszy pracuje jako klient i router a drugi jako domowy AP pracujący w innej sieci niż dostawca.

Skomentuj

https://pl.wikipedia.org/wiki/WISP
                              Natomiast w trybie WISP, router połączony jest z dostawcą Internetu za pomocą wbudowanego modułu punktu dostępowego tworząc bezprzewodowy most. Natomiast złącza Ethernet służą do podłączenia sieci lokalnej (np. komputerów).
                              :???:

Skomentuj

No tak. A niektóre routery z odpowiednim softem potrafią (podobno) jeszcze rozesłać sygnał WiFi po domu. Wszystko za pomocą jednego "pudełka". Tak jak pisałem ja mam w domu dwa aby to zrealizować. Dostaję sygnał z zewnątrz po Wifi i rozsyłam go po domu w ramach innej sieci i na innym kanale.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                  Wydaje mi się, że to o co Ci chodzi to WISP: Wireles Internet Service Provider, czyli możliwość odebrania sieci po WiFi i rozesłania jej w sieci domowej też po WiFi. Kiedyś dawno temu szukałem czegoś takiego ale takie urządzenia były drogie. U mnie stanęło na dwóch Ap. Pierwszy pracuje jako klient i router a drugi jako domowy AP pracujący w innej sieci niż dostawca.
                                  też kiedyś jak potrzebowałem stanęło na 2 AP, z jednym czasem problemy były ze stabilnością, teraz mam osobno router tplinka, switcha i ap

Skomentuj

http://allegro.pl/router-airlive-g-d...898117427.html (Router AIRLIVE G.DUO WISP+AP DUAL - 2w1)
                                    na szybkiego to jedyne co mi pasuje

Skomentuj

Paweł ale ten Airlive ma tylko B i G. Przydałby się N. Nie masz miejsca na drugie pudełko? Jedno już masz. Drugi jakikolwiek AP B/G/N i po problemie. I najzwyklejszy bez żadnych wodotrysków.

Ostatnio dokupiłem do domowej sieci coś takiego:

http://allegro.pl/tp-link-router-3g-...894792266.html

W szufladzie miałem pasujący modem USB z Play i teraz w razie padaczki internetu od sąsiada automatycznie przełącza się na internet GSM.
                                      Last edited by Jacek Zieliński; 07.01.2016, 07:47.

Skomentuj

Paweł, jaki masz teraz router w mieszkaniu?

WDS musi być wspierane przez oba urządzenia więc jeśli pierwszy router tego nie ma to nic Ci nie da ta funkcja w drugim. Możesz szukać wtedy funkcji REPEATER BRIDGE

Skomentuj

Ma ktoś może drukarkę brother z tuszem LC-123? W innych modelach też są takie tusze. Szukam jakiś sprawdzonych zamienników, bo kupiłem ostatnio jakieś, ale nie są wykrywane przez drukarkę..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X