Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2013

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To nie ja
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Akuss - wygląda na bardzo fają konstrukcję szkoda, że nie dane mi będzie jej usłyszeć :(

A nie widzieliście gdzieś berylowego revelatora w jakiś kolumnach ?

Skomentuj

Szkoda, że Akkus nie pokusił się o aluminiowe Illuminatory na dół.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez robsont Zobacz posta
          Jakie jeszcze konstrukcje zrobily na Was wrazenie? Przy czym warto sie zatrzymac na dluzej? Ja wybieram sie jutro:-)
          Kolumny MBL ... imho pobiły wszystko włącznie z Sonus Faber Aida ... To naprawdę gra dużo lepiej niż klasyczne konstrukcje.

Niestety troche w biegu i nie wszystko zobaczyłem, ale i tak było warto :-)

Skomentuj

o widzę stoliczek do którego przykładałem łapki u pro -jecta :))) kawał ciężkiego klamora :PPP

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Szkoda, że Akkus nie pokusił się o aluminiowe Illuminatory na dół.
              Do czego?
              Słuchałem ich ceramikow
              Na przeciwko grała podobna konstrukcja

Akkus zabił ich jakością i ilością dźwięku
              Basu miały wiecej w monitorach niz naprzeciwko w podłodze
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja już wróciłem. 80% konstrukcji dla mnie nie grało :)

Tuby u Lampizatora pierwsze miejsce u mnie mają. To było to o co chodzi. Totalna miazga!!!!
                Drugie miejsce mają cebule MBL'a.

Podobały mi się JBL'ki. Zaskoczony byłem jak u naima grały PMC 21 :blink: Na basie 5.5" a dawały radę!
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Do czego?
                  http://www.akkus.com.pl/akkus-fidelia.php

Skomentuj

na szybko kilka shotów!
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Focale diablo ciekawie wyszły

Skomentuj

Raven, beryl był właśnie w AKKUS-owych 3way (z tego co pamiętam).
                        W Bristolu jak zwykle mi się podobały Wilsony.

Jak widać każdy ma inny gust, ale z roku na rok przekonuję się że droższe nie musi być w cale lepsze... lampa MariuszaElektro z moimi monitorami wymiata :)

PS. Bocian już leży zalany

Skomentuj

W Akkusach jest illuminator a nie revelator

Skomentuj

Podpowiecie co to za wzmaki są na fotce Focala od kolegi Pteterycz ?? Te które nie potrzebują stolika bo jedne na drugich pasują ??

Skomentuj

Co tam akkus ma na dole? Usher? Szkoda, że tym razem mnie nie ma na AS..

Skomentuj

Usher na dole
                                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Chyba mam jakiś inny gust :( Najgorsze wrażenie zrobiły na mnie MBLe (te dziwaczne), JBLe, Focale i Sounddeco. Sonus bardzo przeciętny. Podobały mi się" Akkus (chyba grały te na SS/Usher), Studio16Hz (grały monitorki), Impuls (dwa wyższe modele z trzech obecnych, ciężko mi się zdecydować które brzmienie mi bardziej odpowiada, mimo różnych przetworników i typów obudowy), Esa (full SS), Dynaudio (ale ten stary model z pierwszego zdjęcia Pteterycza), boenicke (tu strasznie podobała mi się przestrzeń jaką te kolumny wytwarzały, ale to może zasługa dużego pomieszczenia niż samych kolumn), takie w kształcie gitary z głośnikami wstęgowymi (wystawiane w GoldenTulip), Avalon Nortes (też ze wstęgowym), omnipolary Tonysound, konstrukcja misiomora, mucha też chyba nie była zła. Chyba najbardziej podobały mi się Equilibrium Ceramique, choć może miały trochę za mało basu (może dobrze by grały z subem??) to robiły niesamowitą przestrzeń.

---------- Post dodany o 10:09 ---------- Poprzedni post o 10:00 ----------

Aha, jeszcze dzięki AS jestem pewien że nie słyszę kabli i wolę CD niż winyl :)

Skomentuj

A mnie chyba nic nie powalilo
                                    Fajnie grały te czarne kolumny (3drogi + woofer z boku) w pokoju Belwedere
                                    Po raz kolejny swietnie (super szczegółowo) zagrała wysokotonowka dynaudio (białe kolumny, biała eelektronika)
                                    Generalnie każda kostka sprzętu w tym pokoju kosztowała ok 5,9tys zł
                                    Słuchając sprzętu za gruba kase ten wzmacniacz poprostu grał
                                    Dynaudio to wymagająca dla wzmacniacza wysokotonowka.
                                    Nie mozna podłączyć jej pod kiepski wzmacniacz bo poprostu nie pokaże tego co potrafi
                                    Te elektronika sprawdzała sie tu bardzo dobrze
                                    Kolejne ciekawe kolumny to dziwolagi na SS iluminator 15, wstedze mundorfa i mb 18cm od iluminatora
                                    Bardzo fajnie i przyjemnie grające kolumny
                                    Zwrotnica zrobiona z kondow po 1,7tys zł wyciagnalem troche informacji od autora konstrukcji
                                    Jednak cena powala 15-18tys € w zależności od wykończenia

A i super wzmacniacze abysa
                                    Grały w 2 pokojach
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mnie wysokotonowe głośniki w kolumnach dynaudio nie przypadają do gustu. Natomiast podoba mi się brzmienie ich niskośredniotonówek.

Skomentuj

Tak te illuminatory o których Łukasz wspomniał też wypadły mi w ucho, przyglądałem się bliżej żeby coś takiego zrobić
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Fajna sytuacja w pokoju z kolumnami misiomora:
                                          Gra jakaś klasyka, zrobiło się nagle pusto i ten starszy mówi do młodszego (przy okazji, który to misiomor?):
                                          "Włączmy DireStraits to ludzie usłyszą i zaraz przyjdą"
                                          I faktycznie pokój szybko się zapełnił :biggrin:

Mi też bardziej podobały się te kolumny grające DS.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X