Raven, beryl był właśnie w AKKUS-owych 3way (z tego co pamiętam).
W Bristolu jak zwykle mi się podobały Wilsony.
Jak widać każdy ma inny gust, ale z roku na rok przekonuję się że droższe nie musi być w cale lepsze... lampa MariuszaElektro z moimi monitorami wymiata :)
Chyba mam jakiś inny gust :( Najgorsze wrażenie zrobiły na mnie MBLe (te dziwaczne), JBLe, Focale i Sounddeco. Sonus bardzo przeciętny. Podobały mi się" Akkus (chyba grały te na SS/Usher), Studio16Hz (grały monitorki), Impuls (dwa wyższe modele z trzech obecnych, ciężko mi się zdecydować które brzmienie mi bardziej odpowiada, mimo różnych przetworników i typów obudowy), Esa (full SS), Dynaudio (ale ten stary model z pierwszego zdjęcia Pteterycza), boenicke (tu strasznie podobała mi się przestrzeń jaką te kolumny wytwarzały, ale to może zasługa dużego pomieszczenia niż samych kolumn), takie w kształcie gitary z głośnikami wstęgowymi (wystawiane w GoldenTulip), Avalon Nortes (też ze wstęgowym), omnipolary Tonysound, konstrukcja misiomora, mucha też chyba nie była zła. Chyba najbardziej podobały mi się Equilibrium Ceramique, choć może miały trochę za mało basu (może dobrze by grały z subem??) to robiły niesamowitą przestrzeń.
---------- Post dodany o 10:09 ---------- Poprzedni post o 10:00 ----------
Aha, jeszcze dzięki AS jestem pewien że nie słyszę kabli i wolę CD niż winyl :)
A mnie chyba nic nie powalilo
Fajnie grały te czarne kolumny (3drogi + woofer z boku) w pokoju Belwedere
Po raz kolejny swietnie (super szczegółowo) zagrała wysokotonowka dynaudio (białe kolumny, biała eelektronika)
Generalnie każda kostka sprzętu w tym pokoju kosztowała ok 5,9tys zł
Słuchając sprzętu za gruba kase ten wzmacniacz poprostu grał
Dynaudio to wymagająca dla wzmacniacza wysokotonowka.
Nie mozna podłączyć jej pod kiepski wzmacniacz bo poprostu nie pokaże tego co potrafi
Te elektronika sprawdzała sie tu bardzo dobrze
Kolejne ciekawe kolumny to dziwolagi na SS iluminator 15, wstedze mundorfa i mb 18cm od iluminatora
Bardzo fajnie i przyjemnie grające kolumny
Zwrotnica zrobiona z kondow po 1,7tys zł wyciagnalem troche informacji od autora konstrukcji
Jednak cena powala 15-18tys € w zależności od wykończenia
Fajna sytuacja w pokoju z kolumnami misiomora:
Gra jakaś klasyka, zrobiło się nagle pusto i ten starszy mówi do młodszego (przy okazji, który to misiomor?):
"Włączmy DireStraits to ludzie usłyszą i zaraz przyjdą"
I faktycznie pokój szybko się zapełnił :biggrin:
Mi też bardziej podobały się te kolumny grające DS.
Skomentuj