Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2013

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A moze latwiej byloby wymienaic to co zupelnie nei gralo zeby nikt nie probowal tego kopiowac :)

Nie wiem dlaczego ale JBL-e w Golden Tulip graly bardzo zle. Scena wyszla do przodu jakby ktos gral mi przed nosem. Moze to takie nagranie ale strasznie sie tego sluchalo. I jeszcze kolumny z basem dipolowym na jednym glosniku i to ustawionym bokiem do sluchacza. Teoretycznie powinno to dac zerowe cisnienie basu i tak wlasnie bylo. Prezenter stwierdzil ze to moje zdanie.. szkoda gadac, nie probujcie tego kopiowac.

Wszystkie kolumny dookolne jak MBL-e czy inne wynalazki sa bardzo efektowne w odsluchach ale ilosc dzwiekow odbitych stwarza starszny balagan na scenie. MBL-e maja przewage nad innymi ze maja dobre katy pionowe. To juz klasyka, te kolumny nie zmienily sie od lat tak jak McIntosh, to sa firmy ktore sie nie starzeja wiec to najlepsza inwestycja pieniedzy :) (podsluchane).

Nie bylem rok temu bo lezalem w szpitalu ale bylem jezdze na AS od samego poczatku i jeszcze tylu wystawcow to nie bylo. Duzo tez polskiej mysli konstrukcyjnej a raczej checi zarobienia pieniedzy. Wiec gdzie ten kryzys? A moze to kryzys zmusza to zwiekszania dzialac reklamowych a takim jest AS.
    W tym roku praktycznie zero kina domowego, ze trzy telewizory widzialem i praktycznie zero amplituenerow. Prawie w kazdym pokoju analog i lampy, to chyba tylko teraz na tym sie zarabia. A po drugiej stronie audio grania duzo odtwarzaczy cyfrowych sieciowych USB i td. To duza wygoda i przyszlosc dla mlodych ludzi co cenia wygode. Innym zostaje analog. Uczestniczylem w porownaniu odtwarzanego pliku 24bity 192khz z ta sama sciezka nagrana na czarnej plycie. I tak jak nie lubie analogu to musialem przyznac ze zagral lepiej. No coz jednak czasem popsuc idealnosc moze oznaczac poprawe..

To kto sie zrzuca na nastepny rok na AS? Wykupimy pokoj, rozstawimy sie zajmiemy wszystkie miejsca i posluchamy. Tylko po co :) Troche bez sensu to wystawianie DIY.

---------- Post dodany o 11:01 ---------- Poprzedni post o 10:59 ----------

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
    (przy okazji, który to misiomor?):
    Ten duzy o takim spokojnym wykladowczym glosie :) Zdazylem zamienic z nim kilka slow.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
      Tak te illuminatory o których Łukasz wspomniał też wypadły mi w ucho, przyglądałem się bliżej żeby coś takiego zrobić
      Mozna zrobic
      Choć autor mówił, ze to modyfikowana wersja głośników
      Jedno jest pewne... wiedział co mówi i robi

Wstęga mundorfa to pewnie jakaś konstrukcja innego producenta tylko przebrendowana
      Zawsze mozna użyć inna
      Z iluminatorem nie bedzie problemu

---------- Post dodany o 11:03 ---------- Poprzedni post o 11:02 ----------

Zamieszczone przez Iceman Zobacz posta
      Mnie wysokotonowe głośniki w kolumnach dynaudio nie przypadają do gustu. Natomiast podoba mi się brzmienie ich niskośredniotonówek.
      Nisko średnie wg mnie to wymiany
      Na np rewelatora 15

---------- Post dodany o 11:07 ---------- Poprzedni post o 11:03 ----------

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
      A moze latwiej byloby wymienaic to co zupelnie nei gralo zeby nikt nie probowal tego kopiowac
      Irek za duzo tego było
      Lepiej wymienić 3-4 co warto zrobic
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tylu luda bylo, a na fotce grupowej garstka

Skomentuj

Nie wiem dlaczego ale JBL-e w Golden Tulip graly bardzo zle.
          To chyba jedyne kolumny przy których graniu poczułem się dziwnie nieprzyjemnie.

Ten duzy o takim spokojnym wykladowczym glosie :) Zdazylem zamienic z nim kilka slow.
          Ten co siedział w pokoju gdzie grała mucha?

Po AS poszedłem do MM zobaczyć co jest z TV 4K w sprzedaży i na chwilę wszedłem do "pokoju odsłuchowego", nie wiem co grało, ale szybciej z tamtąd wychodziłem niż wchodziłem, tam był chyba jakiś generator zniekształceń podłączony

Skomentuj

Scena wyszla do przodu jakby ktos gral mi przed nosem.
            To tak gra
            MBL-e maja przewage nad innymi ze maja dobre katy pionowe.
            W zeszłym roku były takie rozpraszacze - ze śmieszną tubką 360 stopni na górze .
            Sporo się tam na wyginałem .
            Aż się ludzie dziwnie patrzyli
            lewo, prawo, środek . siad , powstań siad powstań
            Jak ktoś był wyższy to nie wiele usłyszał chyba

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Sporo się tam na wyginałem .
              Aż się ludzie dziwnie patrzyli
              lewo, prawo, środek . siad , powstań siad powstań
              Ja robiłem to samo przy tym :)

Bardzo fajnie grało
              Średnie i gora świetne, bas do poprawy

Tylko jak to skopiowac?

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                W tym roku juz waz ogrodowy to za mało
                Potrzebny był wąż strażacki

Swietny wzmacniacz z ekranem na trafo z kuchennego garnka

Nowe słaba aplikacja 18 awx

I powtórka z rozrywki czyli wlm stalla.
                lklukasz która to była godzina, że fotki już na leżąco robiłeś :razz: ??

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Ja robiłem to samo przy tym :)

Bardzo fajnie grało
                  Średnie i gora świetne, bas do poprawy

Tylko jak to skopiowac?

Tak jak inni
                  http://jazzman-esl-page.blogspot.com/
                  http://mark.rehorst.com/ESLs/index.html
                  http://quadesl.com/diy_esl1.shtml

Etc

Skomentuj

Nawet nie wiedziałem jak to działa
                    Nigdy sie tym nie interesowalem
                    Dzięki za linki :)

ir0nhide cos mi dziwnie telefon je obraca
                    Nie wiem jak to zmienic
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Słuchałem tych Loganów w Delta Audio w cze-wie fajne granie.

Skomentuj

Sa i wstęgi mundorfa

http://www.audio-constructor.com/ind...c2fdb93fa3e10a
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, czy ktoremus z Was cos nie pasowalo z kolumnami 3way w pokoju audiostereo? Czy tam byl problem z faza? Nie wazne jaki utwor gral, siedzac na srodku gralo jak by byly podlaczone w przeciwfazie...

---------- Post dodany o 18:48 ---------- Poprzedni post o 18:47 ----------

PS. Bydgoszcz w drodze do domu.

Skomentuj

Tegoroczne as to byl festiwal, hałasu, buczenia i nosowej wyolbrzymionej przez gramofony średnicy. Chyba wszystkie systemy z gramofonem grały źle, miały skopaną równowagę. Najlepszy zestaw to wilsony z bristolu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                              wilsony
                              To te nowe ?
                              ładne

Skomentuj

Wilsony jak zwykle graly spoko. Podobaly mi sie rowniez kolumny z magnoli golden tulip.

Skomentuj

Podobno nowe, one wszystkie zawsze tak samo wyglądają. Ale graly dobrze.

Skomentuj

Monitory na Revelatorach w pokoju 215 dobrze graly, ale te w sobote,bo dzis gralo co innego. Po tegorocznym AS juz wiem ze Illuminatory sa nie dla mnie, srednica ma barwe glosnika estradowego a wysokotonowka trzeszczy... za to Revelatory miod na uszy :)

Skomentuj

to gra w wilsonach? na srodku? http://www.audiowitowa.pl/pl/p/6-12-SATORI-MW16P-8/125 co z reszta pasma?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        srednica ma barwe glosnika estradowego
                                        raczej nie ma swojej barwy

---------- Post dodany o 19:52 ---------- Poprzedni post o 19:51 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        wysokotonowka trzeszczy
                                        jak ktoś nie u mnie zazwrotkować to każdy głośnik zatrzeszczy

Skomentuj

Czyli wszystkie konstrukcje na Illuminatorach byly zle zezwrotkowane? Nie wydaje mi sie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X