Jeśli wiadome głośniki są lepsze od Wavecorów i innych marek to niech wyślą je pomierzyć do Klang+Ton lub do Zapch'a żeby cały świat się o tym dowiedział.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaOdważne stwierdzenie
---------- Post dodany o 14:54 ---------- Poprzedni post o 14:49 ----------
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA niech sobie pisze co chce, po samych wpisach widać kim ta osoba jest, tak samo jak generatorek.
Głośnik bez wad za 160zł?
Chciałbym mieć taki, niestety głośniki STX-a takimi nie są, i jedynie grają na tyle ile kosztują.
Jak spojrzeć na ceny różnych głośników to od razu widać na jakim poziomie są STX-y.
---------- Post dodany o 14:59 ---------- Poprzedni post o 14:54 ----------
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaJeśli wiadome głośniki są lepsze od Wavecorów i innych marek to niech wyślą je pomierzyć do Klang+Ton lub do Zapch'a żeby cały świat się o tym dowiedział.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fragment Zobacz postadlaczego po raz tysięczny zajmujecie się kwestiami o STX ?
STX może nie jest wybitny, czy na poziomie Seas'a SS'a itd. ale jest nasz, polski, krajowy i dobrze, że wg jest, bo ile konstrukcji DIY powstało na przetwornikach tej firmy (!?) Ponad to, ma b.dobry stosunek cena/jakość.
Jestem fanatykiem DIY więc pod takim kątem będę bronił STX'a, poza tym jestem neutralny wobec tej firmy, większość po prostu słyszy i wie jak jest....
Zobaczcie że jeszcze kilka lat temu nie było serii "AWX"; postęp firmy jest tylko potrzeba czasu.
Skomentuj
-
Echo/arwas jakbyś nie kombinował to nadal zajmujesz się podejżaną działalnością. Zauważ że w temacie o STX pięć osób wmawia innym że głośniki STX są gorszę od innych, ktoś z obroniców STX zaczyna mówić że jest dowrotnie że to głośniki STX bardziej jemu pasują, zauważ że ma do tego prawo.
Najważniejszym w tym wszystkim jest to że obronicy STX nie piszą w temacie o np. Usher i wciskają na siłę swoje zdanie LECZ JEST ODWROTNIE to temat o STX i kilka osób ma odmienne zdanie między innymi od Twojego
ale jest pewne ale tzn:
Twój wpis: "Działalność naganiaczy odbieram jak oszukiwanie" bardzo pasuje do Twojej działalności, sprawdż w wyszukiwarce dwa słowa: STX Echo1
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fragment Zobacz postaZauważ że w temacie o STX pięć osób wmawia innym że głośniki STX są gorszę od innych
I w jaki sposób to piszą?
Bo na pewno nie w taki, że w cenie 18 AWX mamy jakiś lepszy głośnik... bo raczej nie ma.
Zamieszczone przez fragment Zobacz postaNajważniejszym w tym wszystkim jest to że obronicy STX nie piszą w temacie o np. Usher i wciskają na siłę swoje zdanie LECZ JEST ODWROTNIE
No i co? też jestem na liście tych 5 osób?
Panie, za jakość się płaci, droższy głośnik w 99% jest lepszym głośnikiem od tańszego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaSTX może nie jest wybitny, czy na poziomie Seas'a SS'a itd. ale jest nasz, polski, krajowy i dobrze, że wg jest
a teraz nagle porownujecie do seasa czy scana, czyli swiatowej czolowki w popularnosci... wg mnie to juz jest olbrzymi sukces!
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaDziałalność naganiaczy odbieram jak oszukiwanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBo na pewno nie w taki, że w cenie 18 AWX mamy jakiś lepszy głośnik... bo raczej nie ma.
Skomentuj
-
Sydrom Snoba- drogie to dobre. Zegarek za 10 tyś zl jest często mniej stabilny w pomiarze od tych za 100 zł :) no ale ma tą zaletę że czas przez niego mierzony jest innej jakości. Kompletny bezsens, droga rzecz na 99% wygląda lepiej od tej taniej natomiast z ważnymi parametrami jest bardzo różnie, czasami wręcz tragicznie.
Najlepszym przykładem jest Tonsil i kolumny Speace za 800 zł :)
Właściwie to każdy głośnik Tonsila jest wart swojej ceny tylko jakoś ta jakość jest dziwna podobnie jak ta definicja - gra na tyle na ile kosztuje.
Z życia wzięte; w zeszłym tygodniu po raz drugi reklamowałem jeansy firmy Mustang za które zapłaciłem 280 zł. Dwa razy zwyczajnie pękły na kolanie po kilku tygodniach. Nigdy w życiu nie kupię drogich jeansów a już na pewno tej firmy. To jeden z wielu przykładów jakie spotkało mnie w życiu gdzie drogie absolutnie nie gwarantuje jakości.
STX ma lepszą ofertę na Tweetery w okolicach 100 zł i każda Vifa czy Seas, Usher są jak na moje ucho mniej atrakcyjne.
Do jakiej grupy mnie zaliczysz?
Skomentuj
-
Ja nie mówię, że STX są złe, bo uważam że np. T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X jest głośnikiem nowocześniejszym i lepszym od każdej kopułki Tonsila. Natomiast działalność naganiaczy mnie zniechęca. Jeśli naganiacz twierdzi że STX jest lepszy od Seasa, Wavecor czy Scana to niech pokaże pomiary i sposób aplikacji obu głośników, to wtedy może mnie przekona do swojej opinii.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adamnoris Zobacz postaSTX ma lepszą ofertę na Tweetery w okolicach 100 zł i każda Vifa czy Seas, Usher są jak na moje ucho mniej atrakcyjne.
Do jakiej grupy mnie zaliczysz?
Może do naciągaczy, a może do tej w której są ludzie głusi i nie odróżniają lepszego głośnika od gorszego.
Po za tym, o jakich tweeterach mowa w okolicy 100zł? o AWX?
Wavecor który jest tańszy o kilkanaście złotych jest ponoć lepszy.
Usher 9930-20 którego można dostać za 30zł więcej jest lepszy.
Albo mówimy o konkretnej kwocie albo oscylujemy...
Zamieszczone przez adamnoris Zobacz postaSydrom Snoba- drogie to dobre.
A najlepiej jak byś je przetestował, od razu zmienisz zdanie co do syndromu snoba.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaJeśli naganiacz twierdzi że STX jest lepszy od Seasa, Wavecor czy Scana to niech pokaże pomiary i sposób aplikacji obu głośników, to wtedy może mnie przekona do swojej opinii.
Zdefiniujcie najpierw co to znaczy "lepsze" w waszym znaczeniu, czy to że np. lepiej odwzorowuje naturalność brzmienia instrumentów; czy może to tylko kwestia indywidualnych upodobań podczas słuchania muzyki ?
Skomentuj
-
Do jakiej?
Może do naciągaczy, a może do tej w której są ludzie głusi i nie odróżniają lepszego głośnika od gorszego.
Nie mam pojęcia o ofercie głośników profesjonalnych ale ponoć od długotrwałego lub częstego słuchania muzyki na wysokim SPL człowiek narażony jest na głuchotę.
Wavecora o którym piszesz nie słyszałem, pisanie że ponoć jest lepszy jest wyjątkowo amatorskim określnikiem.
Usher o którym piszesz ma dla mnie wartość 50 zł tyle ile tandetny w swym brzmieniu SCn Visatoana.
Co do syndromu SNOBA - kolumny Proac które miałem wraz kondensatorkami bipolarnymi oraz niechlujnie ręcznie nawiniętymi cewkami rdzeniowymi są moją kolejną wtopą, na którą namówili mnie kiedyś naciągacze z pewnogo forum twierdząc że za jakość w kolumnach trzeba zapłacić mnimum 10 tyś. Tak też zrobiłe i kupiłem, uważam ten zakup za najgorszy jaki dokonałem, gdyż kupiłem dziadoską jakość dźwięku a miało być tak dobrze bo za jakość trzeba zapłacić.
Panie moderatorze czy kolumny które zawierają głośniki za 300 zł powinny kosztiować 30 tyś zł? Jeżeli tak to jak to się ma do definicji że za jakość trzeba zapłacić
?
Skomentuj
-
ir0nhide, jestem za a nawet przeciw
Za - bo zgadzam, się, że polegania na opinii innych to (delikatnie mówiąc) ryzykowana sprawa. Dla każdego "lepsze" może oznaczać co innego.
Przeciw - bo są ludzie (tacy jak ja), którzy nie kupią głosnika, bez zobaczenia jego pomiarów. Choćby mi 1000 osób mówiło, że (np.) jakiś SBAcoustics jest super alternatywą w niskiej cenie, to i tak go nie wezmę, bo nikt go nie pomierzył. Dla mnie byłoby to kupowanie w ciemno.Last edited by tomq88; 01.09.2013, 14:44.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaPrzeciw - bo są ludzie (tacy jak ja), którzy nie kupią głosnika, bez zobaczenia jego pomiarów. Choćby mi 1000 osób mówiło
Skomentuj
Skomentuj