Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
    Co im dolega?
    Cos ociera. Chyba cewka. Glosnik nieużywany. Dlugo lezaly ale od tego chyba się nic nie psuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Cos ociera. Chyba cewka.
      czyli nadal kuleje kotrola jakosci...

Skomentuj

Chcę wiedzieć czego można się spodziewać kupując te głośniki.
        Możesz się spodziewać, że będzie dobry lub czasem wadliwy i będziesz musiał go zareklamować.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          czyli nadal kuleje kotrola jakosci...
          A może kuleje produkcja? Jak polepszą kontrolę jakości to połowa wyprodukowanego towaru zostanie w manufakturze.

Skomentuj

Znów sie echem odbija dyskusja.

Skomentuj

Nie zawsze to produkcja zawodzi. Swego czasu dostalem spora dostawę glosnikow kurierem . Kurier przy mnie rzucil paczke na ziemie . Odmowilem odbioru. Po kilku dniach zadzwonil hurtownik z prosba bym napisal oswidczenie o tym ze kurier rzucil paczką gdyz wszystkie glosniki mają odksztalcone kosze. Na zdjeciach nie bylo widac odksztalcen a jednak cewki ocierały.

- - - - - aktualizacja - - - - -
              Usuwam dubla
              Last edited by utopia; 13.07.2015, 13:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                Swego czasu dostalem spora dostawę glosnikow kurierem . Kurier przy mnie rzucil paczke na ziemie.
                Dlatego zawsze gdy mam taką możliwość wybieram Pocztę Polską. Raz kurier GLS przywiózł mały głośnik wysokotonowy który był porządnie zapakowany i mimo to opakowanie było zgniecione, a po rozpakowaniu okazało się że kopułka jest wciśnięta. Sukinkot chyba skakał po tych przesyłkach.

Skomentuj

Niekoniecznie akurat kurier. Widze co sie dzieje na sortowni DHL w Gołuskach pod Poznaniem . Ilość przesylek które spadają na ziemię z transportera jest przerażająca. Zatrudniają osoby niepełnosprawne często na umyśle i takie są skutki .
                  W czasach gdy jeszcze Focal sprzedawał głośniki na rynek DIY zdarzało mi się reklamować nawet połowę każdej dostawy. Wpadki na produkcji trafiają się każdemu producentowi

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                    panowie, offtopic!

Skomentuj

Jesli ceny tych AWXów rzeczywiście wzrosły ze 120 do prawie 200 złotych to nie znajdują uzasadnienia w żadnych kursach walut. Po prostu producent chce wiecej zarabiac na sztuce.

W tej chwili w takich cenach zaczynaja sie chińsko-tajwańskie Monacory 6" a po kilku nastepnych podwyzkach dojda do cen pseudoestradowych SPH-170C. To tak jeśli ktoś chce mieć podobny wygląd i połączyć z czyms drogim zeby nie było mezaliansu.

Skomentuj

Zamieszczone przez kubedesprit Zobacz posta
                        Jesli ceny tych AWXów rzeczywiście wzrosły ze 120 do prawie 200 złotych to nie znajdują uzasadnienia w żadnych kursach walut. Po prostu producent chce wiecej zarabiac na sztuce.
                        Zatrudnianie naganiaczy z Kanady, Kabulu i skąd tam jeszcze kosztuje.

Zamieszczone przez kubedesprit Zobacz posta
                        W tej chwili w takich cenach zaczynaja sie chińsko-tajwańskie Monacory 6" a po kilku nastepnych podwyzkach dojda do cen pseudoestradowych SPH-170C. To tak jeśli ktoś chce mieć podobny wygląd i połączyć z czyms drogim zeby nie było mezaliansu.
                        Monacory w ich cenie to słabe głośniki. Prawie wszystkie mają ogromne zniekształcenia na średnicy co widać w pomiarach K&T i Hobbyhifi.

Skomentuj

A jakie zniekształcenia maja AWXy ? Nie znalazłem takich pomiarów.

Obecnie rzeczywiście tylko cos dziwnego o nazwie SPH-170 jest zblizone ceną do AWX. Ale może STXy w takim tempie dogonią wkrótce SPH-6M za 270zł, czy SPH-170C - to juz hi-end za 380zł i do takich mniej wiecej zastosowań http://attlid.eu/p_tempest.html
                          Last edited by kubedesprit; 04.08.2015, 10:19.

Skomentuj

http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani..._awx/zkres.png

Skomentuj

znieksztalcenia raczej typowe dla tej klasy glosnikow

Skomentuj

ale co jak co zakupy u nich to tragedia, 3 dzień czekam na potwierdzenie zamówienia i podania nr konta...

Skomentuj

Co prawda to prawda, odeslalem glosnik na gwarancje i cisza jak makiem zasial. Poczekam na zamkniecie mojej sprawy i raczej to bedzie moja ostatnia przygoda z stx.

Skomentuj

A tak się ode mnie domagali odesłania lipnych głośników.

Skomentuj

zastanawiam sie czy oni wybieraja klientow ktorych obsluguja w pierwszej kolejnosci, czy jak?
                                      ja z nimi nigdy nie mialem problemu.

A tak się ode mnie domagali odesłania lipnych głośników.
                                      i tutaj pewnie by byla blyskawiczna obsluga!

Skomentuj

No ja musiałem zrezygnować z zakupu, chciałem wymienić jeden wzmacniacz z zestawu na ich cyfrówkę żeby sprawdzić co to warte i trochę odchudzić case bo w przyszłym tygodniu pierwsze imprezy.

Pomimo krótkiej rozmowy telefonicznej dalej nie wiedziałem czy zamówienie będzie zrealizowane. Innych sklepów nie znalazłem z towarem na stanie więc trudno...
                                        Last edited by dragon; 04.08.2015, 19:29.

Skomentuj

Drodzy klienci
                                          bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację dotyczącą działu obsługi klientów. Niedawny urlop w naszej firmie spowodował nawarstwienie się zamówień jak i zleceń serwisowych. Postaram się wyjaśnić przyczyny wspomnianych problemów. Jutro zamieszczę wyjaśnienia. Pana Pogromcę Mitów bardzo proszę o podanie modelu głośnika, który został nam przekazany jako reklamacja.
                                          Jeżeli można to prosiłbym Pana Dragon o podanie nr. zamówienia lub innej inf. w celu weryfikacji stanu złożonego zamówienia.

Pozdrawiam
                                          Sławomir Trzaskowski
                                          STX
                                          Last edited by S. Trzaskowski; 05.08.2015, 14:17.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X