Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cudny90, a co bedzie jak butelka bedzie pelna? gdzie bedzie srodek ciezkosci?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      a co bedzie jak butelka bedzie pelna? gdzie bedzie srodek ciezkosci?
      Powinno się to wyważyć w ten sposób, że butelka pełna jest w sam raz a po wypiciu połowy zawartości to i tak wszystko działa wbrew prawom grawitacji :razz:

Skomentuj

Korek powinien być zawsze zalany. Taka jest zasada.

Skomentuj

Zamieszczone przez marko3T
          Korek powinien być zawsze zalany. Taka jest zasada.
          chyba ze korek jest plastikowy jak to bywa we wszystkich marketowych winach gdzie wszystkie butelki stoja na polkach :wink:

Skomentuj

Pawel S., butelka jest pełna :) Napełniona wodą i zatkana korkiem plastikowym z uciętą główką

damiani - Tobie też nawet fajnie wyszło. Kąty mam ok :) Nie chciałem, aby butelka była całkowicie poziomo.

No i ja mam rzeźbe buehehe, miał wyjść liść, ale tak średnio wyszedł

Następny stojak będzie na 2 butelki Jedna nad drugą.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
              damiani - Tobie też nawet fajnie wyszło.
              moj jest z ikei czy z jakiegos podobnego sklepu bo juz nie pamietam :mrgreen: a kosztowal 5zl ;-) wbrew pozorom nawet stabilny jest ten stojaczek ;-)

Skomentuj

cudny90, co to masz za kolumienki? w170s + sc10n na zwrotkach borysa? BR z tylu ?

Skomentuj

Tasior,

Skomentuj

:mrgreen: :mrgreen: a mówiłem, że deska z dziurką :wink:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

frezowanie otworow przy pomocy cyrkla - VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=t4enf88GCdw

Skomentuj

A gdzie BHP :) ? I dlaczego utrudniasz sobie pracę zostawiając na koniec pasek do sciagniecia bez cyrkla jesli mozna latwiej i szybciej z cyrklem :>

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          frezowanie otworow przy pomocy cyrkla - VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=t4enf88GCdw
                          no Pawel S., rewelacja. I nie potrzeba tutoriali pisać bo wszystko widać.
                          Mi się podoba. Dostałem właśnie frezarkę i chciałem poczytać z ciekawości instrukcję obsługo (której nie dostałem) ale już mi nie potrzebna.
                          Możesz jeszcze raz wkleić zdjęcie swojego cyrkla bo muszę właśnie coś wykombinować.

btw: tak patrzę na to twoje frezowanie i mam wrażenie, że przydała by ci się FREZARKA BEZPRZEWODOWA :wink:
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pawel S., Bardzo dobry pomysł z tym filmem, tylko dobrze by było zrobić coś z tym kablem - np. antenka - podobna jak np. w deskach do prasowania i maska p. pyłowa, żeby nikt się nie przyczepił do przestrzegania zasad BHP i pozwał Cię, jak się zaplącze albo dostanie pylicy płuc. :smile:

Skomentuj

Pewnie bedzie czesciej ogladany niz Awatar :lol:
                              Jak pomysle ile wydalem na CNC to mialbym frezarke, ale juz zamowiona :grin:

PS. ER-em chwalic sie nie musiales :razz:

Skomentuj

a mi sie ten film zacina ;/ na 1:22, jak recznie przestawie dalej to idzie do np 1.58 i znow to samo eh... pasek caly czerwony tj film niby zaladowany ale jednak.
                                Jedynie moge powiedziec w tej chwili ze plus za muzyke

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                  a mi sie ten film zacina
                                  za duzo osob naraz oglada :grin:
                                  mi za pierwszym nie ale teraz juz tak a chcialem jeszcze raz

Skomentuj

Tasior, u mnie chodzi normalnie
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                      A gdzie BHP ?
                                      jest :P
                                      zawsze zakladam nauszniki :mrgreen:

Zamieszczone przez n_omyzs
                                      I dlaczego utrudniasz sobie pracę zostawiając na koniec pasek do sciagniecia bez cyrkla jesli mozna latwiej i szybciej z cyrklem :>
                                      bo robilem to na szybkiego i jakos tak zostalo...
                                      a ze jedyny ostry frez jaki mialem to 8mm to tak wyszlo

Zamieszczone przez lklukasz
                                      Możesz jeszcze raz wkleić zdjęcie swojego cyrkla bo muszę właśnie coś wykombinować.
                                      cierpliwosci - bedzie tez filmik

Zamieszczone przez lklukasz
                                      btw: tak patrzę na to twoje frezowanie i mam wrażenie, że przydała by ci się FREZARKA BEZPRZEWODOWA
                                      no wlasnie jakos dziwnie wyszlo z tym kablem :???: normalnie poprawiam go tylko 2-3 razy jak robie pelny obrot

Zamieszczone przez Krystian Markow
                                      PS. ER-em chwalic sie nie musiales
                                      :mrgreen:

Skomentuj

Jestem w trakcie czytania wątku i chcę nawiązać do postu z początku wątku dotyczącego BHP
                                        Rok temu sąsiad wpadł na pomysł użycia w zwykłej szlifierce kątowej tarczy od piły stołowej!
                                        Piła mu z rąk wypadła i poharatał sobie całą łydkę, na balkonie pełno krwi u niego w przedpokoju kałuża krwi, mało się nie wykrwawił na śmierć, więc Panowie uważać!!

Skomentuj

Tak to jest jak sie uzywa sprzetu niezgodnie z przeznaczeniem :???: zreszta Paweł tez kiedys pokazywal zdjecia.. jak sie kolega zalatwil zakladajac wieksza tarcze

Skomentuj

Czaruję...
                                          X