Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kategoryczny LOW END

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie bardzo rozumiem :)

Skomentuj

Tang Bandy 3calowe
      http://www.tb-speaker.com/tbn.htm

w polink.com.pl mozna zakupic niektore modele

Skomentuj

Już prawie 2010r. a strona jak z epoki kamienia łupanego.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
          Już prawie 2010r. a strona jak z epoki kamienia łupanego.
          Chcesz tanie audio zrobić, czy będziesz fandzolić o tym jak strona wygląda?

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
            Chcesz tanie audio zrobić, czy będziesz fandzolić o tym jak strona wygląda?
            troszkę wyrozumiałości dla koleżanki wkońcu to rodzynek u nas na forum.

A to jakiś inny user niż ja czy Ty? Tak samo obowiązuje ją regulamin. Gdybym nie był wyrozumiały, to od razu usunąłbym posta i dał warna za off-topic. Cursor

Skomentuj

I weź tu zrozum kobietę...
              Zawsze znajdzie jakiś problem...

Skomentuj

cursor czemu w cytat wstawiasz moj nick?

Skomentuj

Hmm w jakimś cenniku są Tang Bang "Fullrange" (fullrange = szerokopasmowy?), ale po 70PLN więc to już nie będzie tani low end

Skomentuj

Hmm w jakimś cenniku są Tang Bang "Fullrange" (fullrange = szerokopasmowy?), ale po 70PLN więc to już nie będzie tani low end
                    Tyle, że kupno wspomnianego alpierda to zmiana jednego szajsu na inny. Zysku żadnego z tego nie będzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mythx
                      Co powiecie na super low-end pod TV ? Mam mały telewizor LCD i wbudowane głośniki dają tak płaski dźwięk, że nie da się tego słuchać. Myślę nad jakimiś miniaturkami na głośniku szerokopasmowym.
                      ALPHARD ETP-66-1- 8 OHM
                      # Impedancja [ohm]: 8
                      # Rozmiar głośnika [cale/mm]: 2,5 / 64x64
                      # Magnes waga [g]: 48
                      # Magnes [mm]: 45x8
                      # Moc [ Waty Max ]: 5
                      # Moc [RMS]: 2,5
                      # Pasmo przenoszenia [Hz]: 130 - 12 000
                      # SPL [dB]: 88
                      # Karkas cewki: Celuloza
                      # Średnica cewki [cale / mm]: 0,5 / 13
                      # X-max [mm]: 0,8

Jaka obudowa do tego maleństwa ? Może jednak lepiej troszkę większy głośnik ?
                      Chyba jedyna sensowna alternatywa dla twoich oczekiwań http://www.skleptonsil.pl/go/_info/?id=685
                      Jest tanio, do tego znacznie szersze pasmo przenoszenia, wiekszy SPL (efektywność) i na pewno bardziej linowe granie od zaproponowanego przez Ciebie alpharda.
                      Obudowe zrob zamkniętą ok 2l, całą objetosc wypełnij zwykłą watą. Na pewno powali to pod kazdym względem posiadane teraz głośniczki skoro jest jak piszesz.
                      jakies pytania to na PW

Skomentuj

A ten 2" TB, W2-802SD niecałe 50zł, co o nim myślicie? też może być ciekawą propozycją

Skomentuj

Zamieszczone przez boss999
                          A ten 2" TB, W2-802SD niecałe 50zł, co o nim myślicie? też może być ciekawą propozycją
                          Jest ciekawą propyzcją. Kumpel aktualnie używa go jako średniak w 3way w aucie. Próbował go puścić bez cięcia od góry i stwierdził, że do taniego audio spokojnie góry wystarcza.

Sam o nim myślałem, ale kupiłem parkę monacorów sph-30x i narazie będę z nimi się bawić.

Skomentuj

Ja do astry wpakowałem te tonsile ale w sufit tworzac jakby efekt słuchawek. swietna stereofonia

Skomentuj

Zamieszczone przez Polusek
                              Ja do astry wpakowałem te tonsile ale w sufit
                              gdzie :?:
                              możesz coś o tym napisać
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

co tu pisać... zdjęcie by się przydało, jak coś więcej porobię to pokaże w osobnym topicu.
                                Auto to astra I kombi, głośniki nie są zaraz przy uchu kierowcy i pasażera tylko troszeczke wysuniete do przodu i odpowiednio skierowane w kierunku miejsc odsłuchu.
                                Rysunek ukazuje istote sprawy, oczywiscie miejsca znacznie wiecej jest, tak tylko poglądowo to narysowałem

Skomentuj

Tylko czy warto robić odzielne kolumienki pod TV jak tam zazwyczaj jest MONO ?

Skomentuj

Tylko czy warto robić odzielne kolumienki pod TV jak tam zazwyczaj jest MONO ?
                                    oj chyba jednak nie zazwyczaj...

Skomentuj

Pomijam "Hity tygodnia" gdzie leci STEREO, ale zobacz, że kanały muzyczne są głównie MONO.

Skomentuj

Zamieszczone przez r0ck!
                                        że kanały muzyczne są głównie MONO.
                                        to czego Ty sluchasz ? :shock: To ze starsze telewizory maja jeden glosnik szerokopasmowy nie znaczy ze nie mozesz z tego stereo wyciagnac bo w takim tv tez sa wyjscia sluchawkowe...

Skomentuj

Jesli ten temat będzie się w tym temacie (low end) rozwijał, można by go przykleić jako drugie budowanie na ekranie (ale z nazwą obecną..) A co do kanałów to chyba tylko eska tv nadaje w mono

Skomentuj

Czaruję...
                                          X