Powiem tak, po odsłuchu na kolumnach mx-140 w porównaniu do symasyma góra tak jakby bardziej szczegółowa zwłaszcza jeżeli w tle gra perkusja. Reszta podobnie choć może niższe częstotliwości są bardziej słyszalne. Ogólnie dźwięk wydobywający się z tego zestawu nie jest męczący i o to własnie mi chodziło aby dźwięk nie męczył i był bardzo szczegółowy. Polecam gorąco wszystkim jako swój pierwszy projekt DIY. A odnośnie jeszcze pomiaru mocy to nie wiem czy wynik nie był by troszkę wyższy jakbym wymontował ograniczenie prądowe.
To ma ktos juz sprawdzone plytki?
Dlugo potrwa zanim sie za to zabiore, ale mam plany na 3 wzmacniacze
hmm ale co jest nie tak z płytkami Zbiga ? ;p ...
choć jak tak patrze to w sumie można by je delikatnie zmienić żeby były węższe... tak by montować je równolegle do radiatora... oszczędza to mase miejsca w obudowie wzmaka,
obecne są ciut za szerokie przez co trzeba wysoki radiator..
płytka @_NATAN_5064 "wygląda" całkiem ładnie :)
PS NATAN konsultowałeś prowadzenie ścieżek z kimś ? jakiś komentarz ravena tutaj byłby napewno pomocny, jakis czas temu pisales ze ci brumiło bez sygnału,sprawdziles co to ? (prowadzenie przewodow, czy moze sama plytka )
Znaczy podpowiadali mi ludzie z elektrody. Raven skomentował tylko poprzednią wersje płytki -zupełnie inną. Uruchomiłem dzisiaj drugą końcówkę na tej mojej płytce i zero brumu bez podawanego sygnału i z wejściem zwartym do masy.
Znaczy podpowiadali mi ludzie z elektrody. Raven skomentował tylko poprzednią wersje płytki -zupełnie inną. Uruchomiłem dzisiaj drugą końcówkę na tej mojej płytce i zero brumu bez podawanego sygnału i z wejściem zwartym do masy.
Witam mam pewien problem z brumem. Podczas użytkowania jednej końcówki nieważne czy to lewa czy prawa jest totalna cisza w głośnikach. Ale jeśli podam sygnał jednoczenie na dwie końcówki to słychać brum w obydwu końcówkach. Wyciągnąłem końcówki z obudowy z całą reszta ale to niewiele zmieniło, macie może jakieś porady ?
Dzięki ale już rozwiązałem problem, brak połączenia masy zasilania z masą sygnałową. Rezystor 10R miał przerwę, po bliskim przyjrzeniu się zauważyłem małą kropkę na rezystorze. Teraz mam cisze w głośnikach
Skomentuj