Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Albo nie Ty nie słuchałeś odpowiednio zaaplikowana Revelatora.

Możesz odpowiedzieć na to pytanie:
    "To jest ciekawe co napisałeś. W takim razie kiedy musi grać. "

Skomentuj

Zamieszczone przez Fazio88 Zobacz posta
      Powoli nabierają kształtów
      STX-y z nawierconymi dodatkowo otworami w koszu?
      Widać wkręty KG w obudowie... tak ma zostać?

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
        Możesz odpowiedzieć na to pytanie:
        "To jest ciekawe co napisałeś. W takim razie kiedy musi grać. "
        Nie widzę tu pytania, potraktowałem to jako stwierdzenie. :) Musiałbyś po prostu bezpośrednio porównać jeden i drugi woofer przy tym samym towarzystwie, wtedy zrozumiałbyś o czym pisze. Jak będziesz w trójmieście, to może uda mi się takie dwa zestawy do siebie ściągnąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Seasy w22 sa po prostu ulozone i dlatego nie są dla kazdego. Revelator po prostu odrazu daje o sobie znac a excel kiedy musi
          = trafny opis.

Mam podobne odczucia. kwestia gustu są woofery które atakują basem cały czas i buczą nawet wtedy kiedy na nagraniu jest prawie cisza w tych rejestrach a skrajnością są woofery które z pozoru wydają się nudne i szczupłe ale z czasem można je polubić własnie za brak efekciarstwa i autentyczny przekaż realizacji nagrania. Zamruczą i to bardzo nisko wtedy kiedy trzeba a nie cały czas :)
          Last edited by Zap Projekt; 29.05.2016, 00:22.

Skomentuj

Kolumny Tomka na AS graly na basie tak, jakby glosnik byl jakims estradowym tluczkiem, bez krzty dociazenia, a tak raczej byc nie powinno. Nie oceniam samych przetwornikow, ale konstrukcje w calosci.

Skomentuj

Ja mam takie same odczucia co do exceli graja kiedy trzeba.
              Jak w nagraniu jest bas to go podają ale jak ma zniknąć to ulatnia się momentalnie i o to właśnie chodzi w basie.

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                Ja mam takie same odczucia co do exceli graja kiedy trzeba.
                Jak w nagraniu jest bas to go podają ale jak ma zniknąć to ulatnia się momentalnie i o to właśnie chodzi w basie.
                To chyba przez dwa dni grania takiego kawalka nikt nie podal, zeby jakis niski bas z nich wyciagnac :)

Skomentuj

Nie wiem czy podał czy nie ale u mnie basu jest ok.
                  Gra to w 38m2 i radzi sobie bardzo dobrze.
                  SS to inna szkoła grania i robią zadymę ale jeśli chodzi o ulotność basu to excel jest rewelacyjny nawet w porównaniu do magnepanów.

Skomentuj

Wierze Ci na slowo i powtarzam, ze excele nie uwazam za slabe.

Skomentuj

Ale wcale tak nie myślę gram na nich na codzień i wiem co potrafia.
                      Co jakiś czas podmieniam to na dynaudio to magnepany i do nich wracam więc są ok😀.

Skomentuj

Uwazam, ze stwierdzenie "grają kiedy potrzeba" dobrze oddaje to co te głośniki prezentują.
                        Sam lepiej bym tego nie nazwał!
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          STX-y z nawierconymi dodatkowo otworami w koszu?
                          Widać wkręty KG w obudowie... tak ma zostać?
                          Gwarantuje Tobie że nic nie nawiercałem w tych głośnikach - takie po prostu przyszły
                          Tak widać wkręty , ale to jeszcze nie koniec budowy

Skomentuj

Takie sobie DIYowe dłubanie ...

Jak to w tym hobby bywa wszystko w rozsypce :)

Oczywiście plan jest coby to wszystko "ubarwić" i ubrać w szaty, ale ... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Fazio88 Zobacz posta
                              Gwarantuje Tobie że nic nie nawiercałem w tych głośnikach - takie po prostu przyszły
                              Tak widać wkręty , ale to jeszcze nie koniec budowy
                              Robi wrażenie :-)

Wysłano z Commodore 64

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta

Jak to w tym hobby bywa wszystko w rozsypce

Oczywiście plan jest coby to wszystko "ubarwić" i ubrać w szaty, ale ...
                                Napisz coś tam zapiął dodatkowo do tego Soekrisa :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

ale dyskusja na ten temat hehe. Już zapomniałem o tych kolumnach - niestety.. Patrząc z perspektywy czasu zostawiłbym je dla siebie:) Faktem jest to, że na AS było kilku co za mocno lubią odkręcać gałkę a do tego akustyka pokoju oraz jego wielkość sprawiły, że dudniło i to praktycznie cały czas.. Ja znam te kolumny z innej strony dużo lepszej i ciekawszej. Faktem również jest to, że trzeba ten dźwięk polubić, obyć się z nim - jeżeli się to uda to można się w prostych słowach zatracić. Takie jest moje zdanie. Gdybym miał większe pomieszczenie odsłuchowe wraz z możliwością większej jego adaptacji a ceny przetworników nie poszybowałby (ktoś wie o co chodzi??) tak w górę to bez chwili zastanowienia by wykonał je jeszcze raz:) Pierwsza konstrukcja moja - a co będzie dalej..??

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                                    albo nijakie.
                                    Zgadza się . Nudne i nijakie te basowe seasy .
                                    Brakuje dynamiki .
                                    Wchodzą kotły a tu zamiast BUM! jest plum,plum... Jak by anemiczna babcia waliła kapciem w stołek
                                    Szybka perkusja się zlewa... bleh .
                                    Może do plumkania są dobre .

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                    Raven
                                    Chwila to jak chcesz to połączyć c173 z mu12?
                                    A tak :

Kolejna sesja pomiarowa i z chaosu typu każdy głośnik swoją rzepkę skrobię
                                    zaczyna się coś przebijać .

Kolumny ważą "tonę ". Ohhh moje plecy :(

Skomentuj

Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
                                      Robi wrażenie :-)

Wysłano z Commodore 64
                                      A to dopiero budy testowe , głównie chodziło mi o litraż i wytłumienie pod MCX, docelowe będą jak by to delikatnie ująć... większe

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta

Jak to w tym hobby bywa wszystko w rozsypce :)

Oczywiście plan jest coby to wszystko "ubarwić" i ubrać w szaty, ale ... :)

Widzę, że accutony jeszcze w budach wersja beta :-)

Wysłano z Commodore 64

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Zgadza się . Nudne i nijakie te basowe seasy .
                                          Brakuje dynamiki .
                                          Wchodzą kotły a tu zamiast BUM! jest plum,plum... Jak by anemiczna babcia waliła kapciem w stołek
                                          Szybka perkusja się zlewa... bleh .
                                          Może do plumkania są dobre .

(
                                          Znam z autopsji, jak miałem źle zestrojonego średniaka i basowego to też tak było. Wystarczyło poprawić podział bas-średniotonowy i nagle bas stawał się szybszy, mniej mułowaty i każdy odsłuch sprawiał przyjemność.

Kibicuję Twojemu projektowi.
                                          Może kup w OBI cztery kółeczka i przykręć to będzie łatwiej pchać niż targać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X