Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bart210, 45zł I jest taka sobie:
    - często się odkręca mocowanie grotu
    - groty kiepskiej jakości
    - twardy przewód łączący stację z kolbą

Już od pół roku chcę kupić lepszą, ale jakoś mi się nie chce, póki ta działa :P

Wzmacniacz odpaliłem, zaraz posłucham dłużej na swoich kolumnach. Potem tylko góra obudowy i można brać pieniążki :twisted:

[ Dodano: 2008-07-30, 22:31 ]
    No to gra :)

Skomentuj

hmm, fotka - jedna sztuka złożona w celach poglądowych...zwrotnice sie robią, jutro pokaże jak wyszły, myślę ze na niedziele skończę obie i już będę mógł słuchać :)

[ Dodano: 2008-07-31, 13:46 ]
      jeszcze foto zwrotnicy, według schematu "wiszącego" na forum:

Skomentuj

Skrzynki pod 2x arn150 + sc10n :) Czekam na fornir ....

Skomentuj

Jak ja bym chciał mieć taki duży warsztat :roll:

Skomentuj

Jak ja bym chciał mieć taki duży warsztat
            Hehe Do tego stól do tenisa stołowego się przydał bardzo przy budowie

Skomentuj

[wygasnie]
              Zamieszczone przez cudny90
              stól do tenisa stołowego
              :lol: :lol: :lol: :lol:

Skomentuj

Hej cudny90 mam do ciebie prośbę możesz mi podać dokładane wymiary tych skrzynek bo ja akurat tez będę robił taką sama konstrukcje tylko mi brakuje mi mi jeszcze wyskotonówkę zastanawiam się nad Pj albo nad sc10n. Był bym bardzo Wdzięczny za te wymiary i na jakiej wysokości robisz przegrodę żeby uzyskać odpowiedni litraż.

Skomentuj

cudny90, standardowe "klocki" czy planujesz je jakoś urozmaicić?
                  gzesejkb, nie żebym, się przechwalał ale obecnie urzęduje na ok 150m2. Jest gdzie budować :twisted:

Skomentuj

cudny90, standardowe "klocki" czy planujesz je jakoś urozmaicić?
                    Bardzo dobre pytanie

Myślałem nad urozmaiceniem - ścięte kanty, aaale:

1 - Wiórówka - cięęężżka sprawa - frezarki brak
                    2 - Mam już suba klocka i chcę, żeby ten zestaw do niego pasował :)
                    3 - Podoba mi się prostota

Skomentuj

ścięte czy zaokrąglone ścianki przy wiórówce to nie problem ale bez frezarki ciężko.

Skomentuj

krzyhoo9, gdybym miał chociaż jakieś długie aluminiowe płaskowniki, albo jakiekolwiek inne płaskowniki, czy kątowniki, to może bym z piłą powalczył Ale nie mam ....

Jeszcze to dokładnie obmyśle, bo w sumie chciałbym je jakoś urozmaicić

Skomentuj

zamiast kupować płaskowniki czy kątowniki zainwestuj we frezarkę. Czasami zdarzają się okazje z castoramie za 60-70zł a praca ile przyjemniejsza..

Skomentuj

Albo wez 2 blachy 2mm ocynkowane, i je zacisnij z 2 stron wiorowki (klamami itd)
                            Z czego jedna przesun o kilkanascie mm wzgledem drugiej (ja o 11mm przesunalem) i zeszlifuj to kątówką z nakładką z papierem sciernym...jak bedziesz widzial ze iskry lapia znaczy ze za gleboko lapiesz. Na koniec papierem sciernym recznie poprawic i sciecia jak ta lala:)

Skomentuj

a ja sciecia zrobilem jeszcze inaczej :) http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=117911

Skomentuj

TooShotr,
                                no i bierz visatona bo do PJ niema jeszcze zwrotnicy

Skomentuj

Kurcze, no frezarka by się przydała, i do ścięć, i do frezów na głośniki ...

Muszę się do TESCO przejść xD

Skomentuj

Dzięki Pawle. S za ten schemacik:-) A jeśli chodzi o płytę to zastosuje 18mm. A i mam pytanie czy jak bym robił podwójny przód to BR musiał bym przedłużyć o grubość płyty ???

Skomentuj

BR musiał bym przedłużyć o grubość płyty ???
                                      Niieee

Skomentuj

Aha ale tak mi się wydawało że wtedy zmieni strojenie kolumny bo BR jest krótszy bo jet bardziej do przodu wysunięty przez płytę. Oczywiście się mogę mylić ale teraz mam sprzeczne informacje o gdzieś indziej uzyskałem inna informacje ze trzeba przedłużyć BR o grubość płyty

Skomentuj

a gdyby grubość płyty była taka jak długość b-r to też by trzeba było przedłużać? Wystarczyło by w tej płycie wyciąć odpowiedni otwór i już byś miał b-r tyle że z wiórówki :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X