jak sprawdzić czy obudowa pod subwoofer jest szczelna? Płyty kleiłem wikolem, potem jeszcze na łączeniach od strony wewnętrznej położyłem 2-3 warstwy wikolu tak żeby niebyło widać szpar, ale wikol raczej nie jest dobrym uszczelniaczem :neutral: myślicie, że powinno wystarczyć?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
jak sprawdzić czy obudowa pod subwoofer jest szczelna? Płyty kleiłem wikolem, potem jeszcze na łączeniach od strony wewnętrznej położyłem 2-3 warstwy wikolu tak żeby niebyło widać szpar, ale wikol raczej nie jest dobrym uszczelniaczem :neutral: myślicie, że powinno wystarczyć?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marko3TDIGIPROCOMP napisał/a
Kivlov kup sobie od razu Scany bo Seasy po roku i tak Ci się znudzą :twisted:
Ciekawe stwierdzenie, ale ja spotkałem się już nie raz z sytuacją odwrotną. Nie generalizowałbym zwłaszcza w temacie głośników :wink:
Pzdr.
Niestety taka jest prawda może #wey Clasik Trolesa zagra głośniej niższym basem ale zawsze czujesz ten nie dosyt w średnicy i wysokich tonach które te właśnie głośniki potrafiły mi go załagodziś. Teraz jak zmenie kolumny to na pewno będzie to w tym kierunku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Gorsen13" poswiszczy Ci troszke jak ucho przylozysz"... hah no ale jak już robić subwoofer to tylko porządnie:P Nie, forniru kłaść nie będę :) narazie jest w stanie surowym :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toma085Zamieszczone przez marko3TDIGIPROCOMP napisał/a
Kivlov kup sobie od razu Scany bo Seasy po roku i tak Ci się znudzą :twisted:
Ciekawe stwierdzenie, ale ja spotkałem się już nie raz z sytuacją odwrotną. Nie generalizowałbym zwłaszcza w temacie głośników :wink:
Pzdr.
Dobrze sie składa , bo mam kolumny i na Scanach i na Seasach, mam tez na Vifie "niebawem" myślę postawić na Etonie i Accutonie http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=33886
Mnie własnie w miarę szybko znudził Scan przez swoje maskownie szczegółów i brak tego impulsu, nerwu w grze. Zgodze się że brzmienie może się podobać mnie gra węglowych Scanów się podoba, ale nie jest to dla mnie kropka nad "i".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marko3TCiekawe stwierdzenie, ale ja spotkałem się już nie raz z sytuacją odwrotnąZamieszczone przez toma085A ja powiem tak może to głupie ale niestety DIGIPROCOMP ma racje po ostatnich odsłuchach Exceli i wcześniejszych rewelatorów już wiem z co się tu płaci grube pieniądze. Żebyś nie wiem jakich głośników użył z klasy średniej i jakie zwrotki nie projektował nawet najlepsze wzmacniacze czy CD tu nic nie dadzą i tak się nie uzyska tego efektu,
łeh za dużo ryby :mrgreen:
Skomentuj
-
Im więcej przetestujemy tym mamy lepsze wyobrażenie o tym co nam sie podoba, Ty lubisz podbijać loudnesem, który jednak nijak ma sie do basu którym charakteryzuje sie dobrze zaprojektowany OZ. Na marginesie z tym że bas z OZ jest najlepiej oddany się nie zgodze, to stereotyp. Mam i BR i OZ w domu, mam porównanie. Problem z BR jest taki że ludzie robią za duże i słabe obudowy, i za wysoko strojone. Taki BR będzie dudniał.
Bas huczący, no nie wiem, gitara basowa czy kontrabas nie huczą.
Skomentuj
-
Proponuję założyć temat: "upodobania, ustawienia czy choroba" :razz:
chodzi o to, że przy obecnych wzmacniaczach gdzie masz tylko loudness i direct ciężko słuchać wszystkiego. Np w techno/trance panuje "chaos" i nie przykładam uwagi czy średnica gra dobrze czy źle bo nie mam odwzorowania do rzeczywistości, gdyż to muzyka elektroniczna. Co innego muzyka instrumentalna czy rockowa. Nie mówiąc o HH gdzie liczy się zejście. To jest temat rzeka, więc proponuję oddzielny wątek.
Skomentuj
-
Moje pracę na dzisiaj:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=222925#222925
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=222662#222662 i 32-300-4-SS już nieprodukowany
Skomentuj
Skomentuj