Sprzęt powoli zaczyna nabierać kształtu!
Kupiłem parę płyt MDF 6mm, do zrobienia modelu (koszt to parę zł), jak to wszystko razem będzie wyglądać.
W środku będzie siedzieć BG10 lub BG5 Borysa (jedna albo dwie pary), jeszcze nie wiem, nie mam pojęcia jaką realną moc ma trafo.
Do tego preamp na lampach E88CC i jakiś prosty wzmacniacz słuchawkowy zrobiony z części, które się walały po szufladach, bardziej posłuży do testowania op-ampów z wylutu niż do słuchania :P
Nie wiem tylko, czy lepiej zasilić stabilizatory z napięć pomocniczych z zasilacza głównego, czy wykorzystać symetryczne 20VAC na trafie?
Jak dobrze pójdzie, pokrywę będę miał zrobioną po znajomości, ma ona wyglądać tak:
Największym problemem jest jednak przedni panel :P Wykonany przeze mnie model wygląda po prostu słabo. Mam parę pomysłów, jak go ulepszyć... będę musiał kupić więcej MDFu, tym razem 10mm :) Docelowo ma być czarne aluminium.
Lewa gałka (głośność) będzie pełnić funkcje włącznika całej integry, prawa (selektor, 6 wejść) będzie włączać wzmacniacz słuchawkowy. Będą podświetlone tak samo jak tu.
Na razie tyle. Mógłbym założyć własny wątek, ale budowa idzie powoooli (nie mam nawet radiatorów!), więc nie wiem, czy jest sens.
Rafells - przekrój to 11,46cm^2, co wychodzi wg jednego ze wzorów 126W. Raczej niemożliwe, może w złym miejscu mierze? :P Rozpiska producenta podaje 335VA, co ma znacznie większy sens.
Paweł - tak, "młoteczki" :P Ale jeszcze nie jest nic pewne. Najwyżej zrobi się duże, prostokątne otwory i wklei jakąś siatkę stalową.
Holgin chyba źle zmierzyłeś przekrój do uzyskania mocy jak podajesz czyli 335VA potrzebny jest przekrój około 22cm^2, podałeś 11,46cm^2 to wychodzi ze to jest mniej więcej połowa przekroju Powodzenia
Skomentuj