Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dzwoniec trafił. Paweł: nic nie jest zużyte, tylko takie foto wyszło po prostu

Skomentuj

w takim razie zacny zestawik na poczatek

Skomentuj

Obudowy - ciąg dalszy - fornir dąb bielony

Jak wszystko dobrze pójdzie to na początku maja powinny być skończone :thumbsup:

Last edited by maniek860824; 21.04.2014, 21:00.

Skomentuj

Maskownica w fornirze czy kolor?

Skomentuj

Front będzie polakierowany na czarno

Skomentuj

a jak mocowany do kolumny?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                a jak mocowany do kolumny?
                Klej + śruby trzymające głośniki

Skomentuj

Juz mialem nadzieje ze to pomylka... Ciesze sie jednak ze glosniki dotarly cale. Porownanie z sony 13cm:

Skomentuj

Sprzęt powoli zaczyna nabierać kształtu!

Kupiłem parę płyt MDF 6mm, do zrobienia modelu (koszt to parę zł), jak to wszystko razem będzie wyglądać.

W środku będzie siedzieć BG10 lub BG5 Borysa (jedna albo dwie pary), jeszcze nie wiem, nie mam pojęcia jaką realną moc ma trafo.
                    Do tego preamp na lampach E88CC i jakiś prosty wzmacniacz słuchawkowy zrobiony z części, które się walały po szufladach, bardziej posłuży do testowania op-ampów z wylutu niż do słuchania :P

Nie wiem tylko, czy lepiej zasilić stabilizatory z napięć pomocniczych z zasilacza głównego, czy wykorzystać symetryczne 20VAC na trafie?

Jak dobrze pójdzie, pokrywę będę miał zrobioną po znajomości, ma ona wyglądać tak:

Największym problemem jest jednak przedni panel :P Wykonany przeze mnie model wygląda po prostu słabo. Mam parę pomysłów, jak go ulepszyć... będę musiał kupić więcej MDFu, tym razem 10mm :) Docelowo ma być czarne aluminium.

Lewa gałka (głośność) będzie pełnić funkcje włącznika całej integry, prawa (selektor, 6 wejść) będzie włączać wzmacniacz słuchawkowy. Będą podświetlone tak samo jak tu.

Na razie tyle. Mógłbym założyć własny wątek, ale budowa idzie powoooli (nie mam nawet radiatorów!), więc nie wiem, czy jest sens.

Skomentuj

Holgin jaki masz przekrój rdzenia w transformatorze z pierwszego zdjęcia ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                        Jak dobrze pójdzie, pokrywę będę miał zrobioną po znajomości, ma ona wyglądać tak:
                        "mloteczki" czy laser?
                        jak laser to by kosztowalo :p

Skomentuj

Rafells - przekrój to 11,46cm^2, co wychodzi wg jednego ze wzorów 126W. Raczej niemożliwe, może w złym miejscu mierze? :P Rozpiska producenta podaje 335VA, co ma znacznie większy sens.

Paweł - tak, "młoteczki" :P Ale jeszcze nie jest nic pewne. Najwyżej zrobi się duże, prostokątne otwory i wklei jakąś siatkę stalową.

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                            Najwyżej zrobi się duże, prostokątne otwory i wklei jakąś siatkę stalową.

Też fajnie wygląda :) tylko nie stalową a z nierdzewki...

Skomentuj

AutoCAD jest prostszy w obsłudze niż myślałem, takie coś sobie stworzyłem:

Ploter - właśnie patrząc na Twój wzmak, pomyślałem o zastosowaniu takiej siatki :)

Skomentuj

2 Parki BG5 po mojemu

Skomentuj

Holgin chyba źle zmierzyłeś przekrój do uzyskania mocy jak podajesz czyli 335VA potrzebny jest przekrój około 22cm^2, podałeś 11,46cm^2 to wychodzi ze to jest mniej więcej połowa przekroju Powodzenia

Skomentuj

Pudło zbite, idę po kawę i trzeba się brać za montowanie głośników

Skomentuj

Prawie jak H-PAS TL :) http://www.twindigital.gr/main.php?w...m_2=2&lm_3=117

Skomentuj

sprawdzi mi ktoś czy dobrze to zlepiłem ?? która jest dobra 1 , 2 czy 3?? czy wszystkie źle :P
                                        1.

2.

3.

i schemat
                                        Last edited by lonevolf; 24.04.2014, 02:30.

Skomentuj

Proponuje w pionie na boku postawić 0,47mH, zwłaszcza jeśli to sa cewki rdzeniowe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X