Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    U mnie mała reanimacja hybrydy dj_zibiego . aby nie robić więcej zaległości niż już mam .
    Poprzedniego właściciela zadanie przerosło . A szkoda .
    Ten wzmacniacz nie ma szczęścia jakoś :(

Zostało kilka dupereli jeszcze .

.3lite co do tych traf to miałeś chyba rację .
    Jakieś dziwne są :???:
    Chyba za cienkim drutem nawinięte .

Tak to kupic od forumowicza w pełni sprawny wzmacniacz... Dzięki Raven!

Skomentuj

takie inne DIY :) kinkiet ścienny ;p

Last edited by wrotekpoz; 23.05.2014, 21:51.

Skomentuj

trumna?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          trumna?
          Nie na temat...
          tak, tylko jeszcze nie wiem na co. może macie jakieś pomysły ? ja bym zapakował wszystkie nietrafione konstrukcje i zakopał

Skomentuj

Duży czopek do poprawienia dźwięku?

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
            .3lite co do tych traf to miałeś chyba rację .
            Jakieś dziwne są
            Chyba za cienkim drutem nawinięte .
            Też mi się tak wydaje, w każdym wypadku ja spasowałem z użycia ich :/ A przynajmniej na razie, na razie leżą w szafie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Płytki otrzymane w tym tygodniu:

Postanowiłem odkupić wszystkie PCB od flodins'a do Symasyma, cholernie prosty wzmacniacz i wsadzić go można wszędzie, wszystko to czyni go idealnym wzmacniaczem do prostych rzeczy. Sam flodins raczej już dawno z tego forum zrezygnował, a mi zajęło dwa tygodnie na dogadanie się z nim.

Moja płytka to po prostu kontroler do płytki Ravena, wyświetlacza, i reszty śmieci. Nie chciało mi się bawić w trawienie jej, jest dwustronna z powodu rozlania masy.

raven1985 - mam nadzieję, że nie śpieszy Ci się z płytkami od PRE, wysłałbym te dwie sztuki jak będę miał czas :P
            Q - Polecam jednak Merkar pomimo ich kilku pomyłek mailowych (szkoda gadać, ale wybiera się mniejsze zło), płytki z Satlandu średnio trzymają specyfikację wielkości (wielkość płytki waha się w zakresach +/- 1 mm). Do tego z boku, pod maską widać prześwitującą miedź, co mnie troszkę denerwuje. Nie wiem jak to Merkar robi ale maska nawet boczki miedzi przykrywa i szlifują także te boczki płytek (aby nie były ostre).
            Last edited by .3lite; 23.05.2014, 21:54.

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Postanowiłem odkupić wszystkie PCB od flodins'a do Symasyma, cholernie prosty wzmacniacz i wsadzić go można wszędzie, wszystko to czyni go idealnym wzmacniaczem do prostych rzeczy. Sam flodins raczej już dawno z tego forum zrezygnował, a mi zajęło dwa tygodnie na dogadanie się z nim.
              Planujesz jakieś forumowe sprzedawanie czy wykorzystasz sam ?

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                Planujesz jakieś forumowe sprzedawanie czy wykorzystasz sam ?
                To się jeszcze okaże, ale jakbym miał sprzedawać to tylko odpalone moduły i gotowe do pracy.

Skomentuj

W sumie czemu nie, jak bedziesz sprzedawal za rozsadna kase, pewnie bym kupil (orientacyjnie ile ?)

Skomentuj

Kilka nowych "zabawek" :)

Skomentuj

Wymiary i wizualizacja sluchawkowca... blachy juz poszly na laser... zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
                        Wymiary i wizualizacja sluchawkowca...
                        tak sie zastanawialem jak chcesz wsadzic czolowe blachy...
                        ciekawy patent
                        ale dodales wieksze promienie na tych blachac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          ale dodales wieksze promienie na tych blachac?
                          Oczywiscie. Promien giecia i tak bedzie korygowany przez firme, w ktorej zlecilem wykonanie obudowy - taka uprzejmosc ze strony wykonawcy.

Skomentuj

Zdradź lepie co tam będzie w środku siedzieć

Skomentuj

Ech... mialem nie zdradzac dopoki nie uruchomie, ale co tam...
                              W srodku bedzie siedziec Mini Cubed od AMB Laboratories :)

Specyfikacja wg. AMB Labs:

Measured Results
                              Opamps - Left & Right: AD8397ARDZ, Ground: OPA690ID
                              Input impedance - 10KΩ nominal
                              Output impedance - less than 0.1Ω
                              Maximum output voltage per channel@1KHz, prior to onset of clipping - 9Vp-p (3.2Vrms) with battery power, 11Vp-p (3.9Vrms) with external power
                              Power output - 300mWrms into 33Ω, 30mWrms into 330Ω
                              Frequency response at 0dBV output - 0Hz - >4MHz; +0, -3dB (limited by function generator)
                              Rise time 100KHz square wave, at maximum output, 10% to 90% - 166nS
                              Slew rate 100KHz square wave, at maximum output - 52V/uS
                              Last edited by Q; 25.05.2014, 13:05.

Skomentuj

Może być drobny problem z zagięciem przy gałce, wcięcie jest blisko linii gięcia i może się nia zagiąć blacha w tym miejscu. Wszystko zależy od matrycy na której to będą giąć.

Skomentuj

Znajomy obejrzal dokladnie projekt i stwierdzil, ze zrobi ta obudowe bez problemu, wiec poki co sie nie martwie... ale w sumie sluszna uwaga. Tak jak napisalem wczesniej: zobaczymy co wyjdzie z tego w praktyce

Skomentuj

Czy moglby ktos zerknac czy takie zabezpieczenie przetwornicy bedzie ok ?
                                    Juz tlumacze mniej wiecej o co chodzi.
                                    IR2153 ma na 3 nodze Ct (timing capacitor input), jezeli napiecie spadnie tam ponizej 4V to przetwornica sie wylaczy. Lepiej zamiast Q1 i Q2 dac malego triaka MCR100 (po zadzialaniu zabezpieczenia trzeba bedzie ja zresetowac) ??
                                    C1 mozna ewentualnie zmniejszyc do 1uF. Nie jestem jednak pewny jak szybko powinno takie zabezpieczenie zadzialac, czas zwloki latwo bedzie zmienic.

Na schemacie tylko samo zabezpieczenie bo i tak nie umiem w spice calej przetwornicy zrobic.
                                    Jak by sie komus chcialo zerknac to dzieki.

Last edited by borys; 25.05.2014, 19:11.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                      Polecam jednak Merkar pomimo ich kilku pomyłek mailowych (szkoda gadać, ale wybiera się mniejsze zło), płytki z Satlandu średnio trzymają specyfikację wielkości (wielkość płytki waha się w zakresach +/- 1 mm). Do tego z boku, pod maską widać prześwitującą miedź, co mnie troszkę denerwuje. Nie wiem jak to Merkar robi ale maska nawet boczki miedzi przykrywa i szlifują także te boczki płytek (aby nie były ostre).
                                      Ostatnio robiłem sporo zamówień w Satlandzie i nie miałem żadnych problemów z wymiarami płytek, na pewno nie takich jak 1mm bo bym to od razu zauważył, że do obudowy nie pasuje . Zaletą Satlandu jest solidność i przejrzystość terminów, bardzo się tego trzymają i nie mają żadnych spóźnień. Nawet przeciwnie, raz mieliśmy sytuacje, że płytki były potrzebne wcześniej to po telefonie do nich zrobili je szybciej i nic więcej nie policzyli :) !
                                      A w Merkarze ile razy zamawiałem to było tak, wysyłam im maila z projektem i opisem co mają zrobić i cisza.. zero odzewu, doszło, nie doszło. Po bliżej nieokreślonym czasie, zwykle około 4 tygodni przychodzą płytki. Raz to nawet zapomniałem, że zamówiłem. Przychodzi coś za pobraniem a ja się zastanawiam co to w ogóle jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                        Ostatnio robiłem sporo zamówień w Satlandzie i nie miałem żadnych problemów z wymiarami płytek, na pewno nie takich jak 1mm bo bym to od razu zauważył, że do obudowy nie pasuje . Zaletą Satlandu jest solidność i przejrzystość terminów, bardzo się tego trzymają i nie mają żadnych spóźnień. Nawet przeciwnie, raz mieliśmy sytuacje, że płytki były potrzebne wcześniej to po telefonie do nich zrobili je szybciej i nic więcej nie policzyli :) !
                                        A w Merkarze ile razy zamawiałem to było tak, wysyłam im maila z projektem i opisem co mają zrobić i cisza.. zero odzewu, doszło, nie doszło. Po bliżej nieokreślonym czasie, zwykle około 4 tygodni przychodzą płytki. Raz to nawet zapomniałem, że zamówiłem. Przychodzi coś za pobraniem a ja się zastanawiam co to w ogóle jest.
                                        Dokładnie tak samo miałem z merkarem... zamówienie przyjęli czy nie... telefon, zamówienie przyjęte a tu nagle paczka.

Skomentuj

Tymczasem na Bawarii...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X