Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aktualizuj wyniki na bieżąco :)

Skomentuj

Nie ma problemu, jak tylko go poskładam i posłucham to dam znać - planuję go wbudować w przedwzmacniacz na układzie Ravena aby zrobić mały kombajn :)

Skomentuj

skoro mówicie panowie o winylowym brzmieniu, to polecam takie oto cudo preamp do gramofonu...co prawda zabawka wymaga sporo pracy, i trochę $$ ale gra to FENOMENALNIE ! oczywiście jak na analog przystało w pełni lampowy układ... zdjęcie zrobione, w fazie testów...niebawem wrzucę poskładany i kompletny.

Skomentuj

.3lite i lampa? Nie widzi mi sie
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Lampy i wzmocnienie rzędu 60 dB dla wkładek MC - tylko czego wzmocnienie, szumów?

Nie, no - litości. Tylko nie przedwzmacniacz RIAA na lampach, to się kupy nie trzyma :) I nie dla mnie taka zabawa - nie lubię lamp
            Last edited by .3lite; 18.06.2014, 00:35.

Skomentuj

Kolego 3lite .. szumy ? jakie szumy ?.... wpadnij posłuchać gwarantuje ci że to brzmienie i dynamika tej lampki zrzuci cię z krzesła :)! jak ci się nie spodoba, stawam %. A na marginesie, układ oparty jest na topologii znanej marki która produkuje preampy phono, półka cenowa tego urządzenia to kilka kzł.

Akurat te wersja obsługuje tylko MM, żeby była jasność... ale na wkładce za 100 zł brzmienie powala :) gwarantuje.

A poza tym..wzmacnianie czysto analogowego przebiegu krzemem...nie godzi się
              Last edited by micha7n; 18.06.2014, 00:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                Kolego 3lite .. szumy ? jakie szumy ?.... wpadnij posłuchać gwarantuje ci że to brzmienie i dynamika tej lampki zrzuci cię z krzesła :)! jak ci się nie spodoba, stawam %. A na marginesie, układ oparty jest na topologii znanej marki która produkuje preampy phono, półka cenowa tego urządzenia to kilka kzł.
                Jeszcze mnie żadna lampa nie zrzuciła z krzesła :) Ale kto wie

Akurat te wersja obsługuje tylko MM, żeby była jasność... ale na wkładce za 100 zł brzmienie powala :) gwarantuje.
                Jakie jest wzmocnienie tego przedwzmacniacza przy 1 kHz dla MM?

A poza tym..wzmacnianie czysto analogowego przebiegu krzemem...nie godzi się
                Oj, godzi się - jak szuka się perfekcji :) Zapytaj Ravena o jego nowy projekt wzmacniacza tranzystorowego bez NFB - to jest dopiero coś.

Skomentuj

Wpadaj 3.lite podjedziemy razem
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Wpadaj 3.lite podjedziemy razem
                    Zbliżają się wakacje, to w sumie kto wie :)

Skomentuj

Perfekcja perfekcją a brzmienie brzmieniem, ludzkie ucho nie jest perfekcyjne i toleruje tylko wybrane częstotliwości i harmoniczne :) dlatego wzmacnianie sygnały z czarnej płyty tranzystorem to kalectwo moim zdaniem, bo po co skoro można elektronem i lampą :) ale nie o tym....bo każdy ma swoje preferencje, brunetki, blondynki etc.

Co do wzmocnienia, oraz kilku innych parametrów z pomiarów to warto zerknąć tutaj: http://www.stereophile.com/content/e...r-measurements
                      Choć ta wersja którą zrobiłem, ma bardziej rozbudowany blok zasilacza, i zrobiona jest na dobrych komponentach i lampach co dodatkowo jeszcze podniosło walory brzmieniowe.

Last edited by micha7n; 18.06.2014, 01:33.

Skomentuj

Fajny front ale wskaźniki z innej bajki
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pół dnia i filtr wraz z dwoma protektorami gotowe.. ufff
                          Last edited by _NATAN_5064; 18.06.2014, 21:48.

Skomentuj

A ja mam ochotę potestować jakieś pre lampowe vs tranzystor.
                            Tu nawet nie chodzi o parametry a o wrażenia odsłuchowe.

Skomentuj

dzwiedziu ty lampa?!:] ...musimy pogadac na ten temat

Skomentuj

Co do wzmocnienia, oraz kilku innych parametrów z pomiarów to warto zerknąć tutaj: http://www.stereophile.com/content/e...r-measurements
                                Wyrównanie krzywej RIAA - w miarę, chociaż nie powala.
                                Przesłuch kanałów - marny, ale co się spodziewać po lampie.
                                THD+N - duże, ale j.w.
                                Last edited by .3lite; 18.06.2014, 22:28.

Skomentuj

prawie skończone, no może dojdą jeszcze ze 2 transoptory i kondensator z diodą

Skomentuj

Wszystko wszystkim, dla mnie liczy sie dzwiek dynamika i harmonia...a nie suche parametry :) ktore tez sa wazne..nie przecze.

Skomentuj

I tak jest, liczy się dźwięk :)

Ale po prostu każdy ma własne preferencje, i tego się trzeba trzymać.
                                      Last edited by .3lite; 19.06.2014, 00:20.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        I tak jest, liczy się dźwięk

Ale po prostu każdy ma własne preferencje, i tego się trzeba trzymać.
                                        Dokładnie, nie ma jednej słusznej drogi i jakby każdy tak na to patrzył to byłoby sympatyczniej :)

Skomentuj

Zgadzam sie z powyższym :)

Słowo klucz to PREFERENCJE :)
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X