Zamieszczone przez swiety1337
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaUcD (Hypex)
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTak. To jest Azur 851D lub Azur 851
Szybki WO na I/V + opa1632 na filtr .
W każdym razie pominąłem filtr w AD po przez wykorzystanie ścieżki DSD .
Wszystko foobar konwertuje na DSD128 i przez amanero trafia na AD dopiero .
Do PCM na tym dacu już nie wrócę na razieI nawet szum wentylatora w lapku przeżyje (PCM->DSD zjada 20% czasu procka )
Niedługo testy nowego SCR AKM-a i zewnętrznego filtru (DF1704) no i porównanie do topowego PCM dac-a :)
A w tej chwili gra taki cudak czyli zabawa w lampizatora
DAC z 3 elementów na kanał :)
LP + kond separujący składową stałą na wyjściach strumieni DSD z amanero
I gra .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie ma to jak klasa AB na bas jednak
Akurat bas było mi bardzo ciężko porównać. W sumie to nie mogłem wskazać takiego definitywnego zwycięzcę. Co nie zmienia faktu, że reszta pasma jest znacząco lepsza pod względem dynamiki. No i oczywiście trzeba dodać fakt, że wzmacniacz ma teraz ogromne złoża mocy - 1600W w 8R powinno zaspokoić wszystko i wszystkich :) Nie wspominając już o ogromnej ilości wbudowanych zabezpieczeń. Wzmacniacz współpracuje z przetwornicami i może je sam wyłączyć w przypadku wykrycia jakiegokolwiek błędu.
Przynajmniej teraz nie nazwiesz go nudnym wzmacniaczem
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaSpojrzałem do SM i mam podobny stopień analogowy jak tam .
Szybki WO na I/V + opa1632 na filtr .
W każdym razie pominąłem filtr w AD po przez wykorzystanie ścieżki DSD .
Wszystko foobar konwertuje na DSD128 i przez amanero trafia na AD dopiero .
Do PCM na tym dacu już nie wrócę na razie I nawet szum wentylatora w lapku przeżyje (PCM->DSD zjada 20% czasu procka )
Niedługo testy nowego SCR AKM-a i zewnętrznego filtru (DF1704) no i porównanie do topowego PCM dac-a
Skomentuj
-
Przesyłka od zaborców dotarła ;-)
Ciężko było by mi to wcisnąć na front panel (ciasno w obudowie), do tego nie pasuje mi wizualnie gałka potka na froncie, tak więc myślę nad innym umiejscowieniem :-)
Zostały pierdoły jak odbiornik podczerwieni czy czujniki bimetalowe, ale to jak dostanę pełną dokumentacje do sterownika (mam częściową), tak więc pewnie już po powrocie z wyjazdu zagranicznego.
Aha zrobi różnicę odsunięcie końcówek o "dodatkowe" 15mm w bok od trafa czy nie ma sensu (musiał bym frezować radiatory) ?
Może warto odwrócić końcówki radiatorami w stronę trafa (to w sumie dało by sporo większe odsunięcie, sam radiator ma 60mm żeberek, ale skomplikowało by okablowanie)?Last edited by gi; 19.10.2015, 14:02.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaa co to za wycieraczki masz diy czy kupiłeś gotowe ??Last edited by gi; 19.10.2015, 20:51.
Skomentuj
-
Witam
Przymierzam sie do zrobienia suba do kina.
Mam dwoch kandydatów i nie wiem który lepiej zrobic a mianowicie:
Scan speak 30W4558 i dedykowana mb w pojemnosci 50l oraz
Focal utopia 38WX wersja car audio w obudowie br ale o pojemnosci ok 90l.
Zasilane to bedzie z wzm.behringer inuke 1000dsp.
Prosze o opinie w temacie co lepiej robic scan czy focal.
Glosniki i wzmacniacz mam wiec nic nie musze kupowac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaGlosniki i wzmacniacz mam wiec nic nie musze kupowac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaTak to wygląda na dzień dzisiejszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaTaz, jak idzie? Tak sobie myślę, fajnie byłoby spróbować swoich sił z dac-iem. Planujesz ten projekt jakoś rozpowszechniać?Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Doszedł nowy kawałek budy do wzmaka ... nierdzewka szczotkowana 1mm ...
Czy trafo wyląduje na górze (wbrew pozorom ta blaszka daje rade je utrzymać bez problemu), czy pod (bardziej prawdopodobne) jeszcze decyduje :)
Gdyby komuś przyszło do głowy tak jak mi "a powycinam/pognę sobie nierdzewkę w warunkach domowych, przecież to tylko 1mm" ... No cóż da się, ale nie polecam :lol:Last edited by gi; 25.10.2015, 16:50.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz posta"a powycinam/pognę sobie nierdzewkę w warunkach domowych, przecież to tylko 1mm"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaNa co dzień robię przy nierdzewce, wbrew pozorom nie jest tak łatwo jak by się wydawało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaTrzeba pilnować żeby się nie zagrzał materiał, tarcze jak najcieńsze, wiertła hss na wolniejszych obrotach .... itp.
Przy skręcaniu śrubami to samo, bo moment po nabraniu temperatury się zaciera i trzeba ciąć lub zrywać.
Trzeba jednak przyznać że wytrzymałe to cholernie, blaszka 1mm a wytrzymuje położenie trafa 5kg na niej i nawet się nie bardzo ugina ;-)
Skomentuj
Skomentuj