Nie wiem na jakim tam midwooferze testowales, ale sporo glosnikow maja grubosc koszta okolo 3-5mm, a to niewiele dla wyrownania dla lagodnych filtrow. Przy stopniowanych sciankach zwykle trzeba 4-5 razy tyle.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Trochę mi się nie chciało,tygodniami poza domem i IcePower'y mono sobie poleżały ale w końcu grają-koncepcja była inna,bo miały być normalnie na radiatorach,ale nie zmieściły się i jest jak jest...
I do wszystkich Panów,którzy mają te moduły-składajcie !! Nie ma na co czekać,trzeba posłuchać.Urywa łeb :)Last edited by freedi; 09.03.2020, 09:20.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz postaTrochę mi się nie chciało,tygodniami poza domem i IcePower'y mono sobie poleżały ale w końcu grają-koncepcja była inna,bo miały być normalnie na radiatorach,ale nie zmieściły się i jest jak jest...
I do wszystkich Panów,którzy mają te moduły-składajcie !! Nie ma na co czekać,trzeba posłuchać.Urywa łeb :)Last edited by Adam_85; 09.03.2020, 11:22.
Skomentuj
-
Jak zauważyłeś-jest na styk ! I nie polecam takiego rozwiązania,skręcone wszystko normalnie.Wszystko byłoby powiedzmy ok i moduły wylądowałyby na radiatorach ale nie wziąłem pod uwagę kątowników ich mocujących...można by je tam wrzucić dystansując na ok 20mm odpowiednią formatką alu,ale nie chciało mi się :)
Generalnie dałem ciała z tą budą,zawsze można zmienić ale tu musiałaby już być 4U400..
Wczoraj pograłem na tym dość głośno :) z 2 godziny i najwyższą temp 55st złapał na spodzie,także tragedii nie ma.
Do AS2 powinno być już dobrze :)
było tak:
a będzie tak :
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz postaTrochę mi się nie chciało,tygodniami poza domem i IcePower'y mono sobie poleżały ale w końcu grają-koncepcja była inna,bo miały być normalnie na radiatorach,ale nie zmieściły się i jest jak jest...
I do wszystkich Panów,którzy mają te moduły-składajcie !! Nie ma na co czekać,trzeba posłuchać.Urywa łeb :)
Widzę ,że kolega z Kielc bardo ciekawy jestem tych icepowerow
Skomentuj
-
Jakieś 10 min rowerem od centrum :)
Jak Cię odległość nie przeraża to zapraszam na odsłuch,tylko bez żadnych załączników !
Grał cichutko ok godz i temp spodu 37st ale pamiętam,że przy AS2 kiedyś zostawiłem go włączonego na noc,bez sygnału i był rano chyba najcieplejszy,nie mierzyłem wtedy temperatury ale dało się wyczuć...
To taka przypadłość kl D ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz postaTo taka przypadłość kl D ?
Normalne. W nocie podają, że starty w spoczynku to ~30W .
Przy w miarę normalnym użyciu pewnie spokojnie wystarczy montaż do spodu obudowy .
Dopiero do pracy ciągłej z dużą mocą radiator będzie potrzebny .
Ciekaw czy wersje stereo da się zmostkować :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta...bardo ciekawy jestem tych icepowerowLast edited by Adam_85; 09.03.2020, 17:59.
Skomentuj
-
Powoli prace postępują coraz dalej, skleiłem cały korpus na 45 stopni wraz z wzmocnieniem wewnętrznym i dodatkowo wkleiłem wzmocnienia mdf by przy szlifowaniu skosów ścianki frontu były wystarczająco mocne i grube. Dokonałem też frezowań pod głośniki nie wycinając otworu montażowego bym miał możliwość osadzenia cyrkla na frezarce po fornirowaniu. Od wewnętrznej strony na głębokość 9mm frezowałem pod kątem 45 stopni co przy frezie na kosz głośnika głębokości 7.5 mm zostawiło około 1.5mm ściankę.
Udało się frezem wszystkie formatki przygotować do klejenia na 45 stopni. Okazało się, że są wystarczająco dokładne i bez problemu udało mi się to poskładać.
Last edited by Flip90; 09.03.2020, 19:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaA w jakim celu zrobiłeś frez od głośnik przed fornirem?Last edited by Flip90; 09.03.2020, 20:03.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaWytknij cyrklem drugi krążek pasujący na wciskał w otwór montażowy.
Ciężko było by mi to centralnie zrobić inaczej.Last edited by Flip90; 09.03.2020, 20:24.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez UKey83 Zobacz postaMoże cosik z tego będzie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWow, super. Coś świeżego na forum. Robisz kopie czy cos swojego na tych przetwornikach?
Skomentuj
Skomentuj