Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez arczar Zobacz posta
    Korzystasz z Tidal czy innego serwisu? Bo jeśli Tidal to Volumio masz płatne? Jeśli nie to polecam darmowe moOde audio zamiast Volumio.
    Obecnie dopiero stawiam wszystko. Są to fazy produkcyjne więc z niczego jeszcze nie korzystam, jest kilka systemów. Obecnie do pracy z tą rozdzielczością wyświetlacza najlepiej wypada volumio. Moode trzeba rozciągać i nie jest to ani ładne ani funkcyjne. Tak korzystam z tidala i nie ukrywam że tidal connect będzie ważny jak nie najważniejszy w wyborze softu
    Last edited by daniel69; 17.11.2022, 15:11.

Skomentuj

Kurde, trochę kosztuje ten LCD.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
        Kurde, trochę kosztuje ten LCD.
        Zawsze można dać mniejszy :) można też niedotykowy itd. Ten to tak bardziej bajer bo nie będę korzystał z dotyku na codzień. A jego wielkość to bardziej fanaberia niż potrzeba. Można dać węższy i tak samo wyświetli wszystkie informacje. Mi się po prostu zawsze taki marzył.

Skomentuj

Dacie jakiś link ?
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
            Dacie jakiś link ?
            https://www.waveshare.com/11.9inch-hdmi-lcd.htm

Skomentuj

Teraz na AS widziałem kilka playerów i wzmacniaczy z takim ekranem i powiem wam że podobało mi się i to bardzo.

Skomentuj

Mały czy duży? :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja bym dał duży ze względu na wyświetlaną grafikę okładki płyty.
                  No i fajnie by było, gdyby ten wyświetlacz miał funkcję przyciemniania obrazu, żeby wieczorem tak po oczach nie dawało :)

Skomentuj

Kurcze. Chciałem kiedys zrobic wzmacniacz z wbudowanym tabletem na windowsie i wgranym winampem z pluginami wizualnymi ale częsci nadal lezą spakowane dobre 10 lat

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Mały czy duży? :)
                      Jeden i drugi ma swój klimat ale dzisiaj duży to klasa, niemniej dla mnie to nie te proporcje, za wysoka obudowa wyjdzie.
                      Last edited by daniel69; 26.11.2022, 10:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                        Raspberry i jego „pochodne” to dla mnie obcy temat ale po drobnych trudnościach odpaliłem volumio z wyświetlaczem. Jak skończę to zrobię instrukcję dla chętnych by nie musieli tak jak ja po omacku błądzić
                        Jakim interfejsem jest podłączany taki wyświetlacz? Po hdmi?

Skomentuj

Macie jakąś prostą metodę na "prostowanie" formatek? Się okazało, że ta super precyzyjna piła, którą miał mi gościu pociąć formatki, okazała się być niezbyt precyzyjna i nie dość, że wymiany się nie zgadzają to dodatkowo krawędzie wyszły pod kątem... Więc nie dość, że czeka mnie liczenie jak to poskracać, żeby pasowało, to jeszcze obróbka - a na to nie mam pomysłu.

Skomentuj

Złożyć kilka do kupy jednym wymiarem, ścisnąć ściskiem i jazda szlifierką. Nic innego nie wymagającego zaplecza nie przychodzi mi do głowy.
                            Ale ostatnio zakupiłem w Juli niedroga zagłębiarkę z szyną prowadzącą i powiem ci że jest OK, da się ciąć formatki z niezłą dokładnością, a sprzęt nie zajmuje dużo miejsca w domu.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                              Jakim interfejsem jest podłączany taki wyświetlacz? Po hdmi?

Tak hdmi. Wyświetlacz ma w zestawie dystanse do przykręcenia na odwrocie raspberry, i malutki adapter do połączenia hdmi i usb do raspberry. Schludnie, bez przewodów itd. Choć przewody też są w zestawie gdyby ktoś montował inaczej

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                Złożyć kilka do kupy jednym wymiarem, ścisnąć ściskiem i jazda szlifierką. Nic innego nie wymagającego zaplecza nie przychodzi mi do głowy.
                                Ale ostatnio zakupiłem w Juli niedroga zagłębiarkę z szyną prowadzącą i powiem ci że jest OK, da się ciąć formatki z niezłą dokładnością, a sprzęt nie zajmuje dużo miejsca w domu.
                                Ja niestety zagłębiarki nie mam, tylko pilarkę. Prowadnicę będę musiał chyba sobie zrobić. Narzędzia preferuję jednak bardziej markowe, może i był to błąd, że wziąłem Hikoki zamiast jakiejś tańszej zagłębiarki albo np Ryobi z prowadnicą... Jak zobaczyłem, że ta genialna piła z prowadnicą to niemiecka marketówka scheppach to już wiedziałem, że coś nie pyknie, no i niestety się nie pomyliłem :/ Plus to, że majster jedyne co tym robi to podcina drzwi.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                  Ja niestety zagłębiarki nie mam, tylko pilarkę. Prowadnicę będę musiał chyba sobie zrobić.
                                  Robiłem tak. Guano mi wyszło a nie dokładność. Pilarkę oddałem teściowi, kupiłem tę zagłębiarkę z Juli. Nie walcz z pilarką, szkoda nerwów.

Skomentuj

Pilarka i tak zostaje, bo była kupiona do czegoś innego... Prowadnica i tak się przyda, też do czegoś innego, a przy okazji zobaczę co wyjdzie. Teoretycznie powinno być dokładnie, skoro linia cięcia będzie zrobiona przez odcięcie nadmiaru płyty pilarką - linia cięcia wyjdzie tam gdzie faktycznie przeszła tarcza. A że na następne kolumny się nie zapowiada, to też się nie spinam Póki co i tak chcę odsapnąć finansowo, zakupów żadnych nie planuję.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                      Teoretycznie powinno być dokładnie, skoro linia cięcia będzie zrobiona przez odcięcie nadmiaru płyty pilarką - linia cięcia wyjdzie tam gdzie faktycznie przeszła tarcza..
                                      Taaa.. Jakbym własne myśli z owego czasu czytał :)

Skomentuj

Mi udało się dość tanio wylicytować zagłębiarkę Titan z brytyjską wtyczką (pewnie zwrot do sklepu po jednej robocie, podobno to niezła plaga). Pasuje do tego listwa Makita. Świetny zestaw do właśnie takich szybkich poprawek.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

czasem się rozglądam, ale zazwyczaj trafiam na np. połamane czy takie, które się nie uruchamiają - może włącznik, może szczotki, a może zjarany silnik. trochę szkoda ryzykować.

choć już kupiłem ostatnio pompę do chłodzenia wodnego do kompa. nie testowana, nie działa i takie tam. trochę sprzątania miałem po tym jak ją z ciekawości podłączyłem i nalałem wody... choć uszkodzenie było - ktoś chyba wylutował dwie diody z podświetlenia rgb. tak, brakuje dwóch sztuk, a sprzęt jest ze zwrotu. ręce, k..a, opadają, jak tak można zrobić. kupić, ukraść elementy, zniszczyć i oddać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X