Zamieszczone przez arczar
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Last edited by daniel69; 17.11.2022, 15:11.
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaKurde, trochę kosztuje ten LCD.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaDacie jakiś link ?
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Mały czy duży? :)Last edited by daniel69; 26.11.2022, 10:01.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaRaspberry i jego „pochodne” to dla mnie obcy temat ale po drobnych trudnościach odpaliłem volumio z wyświetlaczem. Jak skończę to zrobię instrukcję dla chętnych by nie musieli tak jak ja po omacku błądzić
Skomentuj
-
Macie jakąś prostą metodę na "prostowanie" formatek? Się okazało, że ta super precyzyjna piła, którą miał mi gościu pociąć formatki, okazała się być niezbyt precyzyjna i nie dość, że wymiany się nie zgadzają to dodatkowo krawędzie wyszły pod kątem... Więc nie dość, że czeka mnie liczenie jak to poskracać, żeby pasowało, to jeszcze obróbka - a na to nie mam pomysłu.
Skomentuj
-
Złożyć kilka do kupy jednym wymiarem, ścisnąć ściskiem i jazda szlifierką. Nic innego nie wymagającego zaplecza nie przychodzi mi do głowy.
Ale ostatnio zakupiłem w Juli niedroga zagłębiarkę z szyną prowadzącą i powiem ci że jest OK, da się ciąć formatki z niezłą dokładnością, a sprzęt nie zajmuje dużo miejsca w domu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJakim interfejsem jest podłączany taki wyświetlacz? Po hdmi?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaZłożyć kilka do kupy jednym wymiarem, ścisnąć ściskiem i jazda szlifierką. Nic innego nie wymagającego zaplecza nie przychodzi mi do głowy.
Ale ostatnio zakupiłem w Juli niedroga zagłębiarkę z szyną prowadzącą i powiem ci że jest OK, da się ciąć formatki z niezłą dokładnością, a sprzęt nie zajmuje dużo miejsca w domu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaJa niestety zagłębiarki nie mam, tylko pilarkę. Prowadnicę będę musiał chyba sobie zrobić.
Skomentuj
-
Pilarka i tak zostaje, bo była kupiona do czegoś innego... Prowadnica i tak się przyda, też do czegoś innego, a przy okazji zobaczę co wyjdzie. Teoretycznie powinno być dokładnie, skoro linia cięcia będzie zrobiona przez odcięcie nadmiaru płyty pilarką - linia cięcia wyjdzie tam gdzie faktycznie przeszła tarcza. A że na następne kolumny się nie zapowiada, to też się nie spinamPóki co i tak chcę odsapnąć finansowo, zakupów żadnych nie planuję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaTeoretycznie powinno być dokładnie, skoro linia cięcia będzie zrobiona przez odcięcie nadmiaru płyty pilarką - linia cięcia wyjdzie tam gdzie faktycznie przeszła tarcza..
Skomentuj
-
czasem się rozglądam, ale zazwyczaj trafiam na np. połamane czy takie, które się nie uruchamiają - może włącznik, może szczotki, a może zjarany silnik. trochę szkoda ryzykować.
choć już kupiłem ostatnio pompę do chłodzenia wodnego do kompa. nie testowana, nie działa i takie tam. trochę sprzątania miałem po tym jak ją z ciekawości podłączyłem i nalałem wody... choć uszkodzenie było - ktoś chyba wylutował dwie diody z podświetlenia rgb. tak, brakuje dwóch sztuk, a sprzęt jest ze zwrotu. ręce, k..a, opadają, jak tak można zrobić. kupić, ukraść elementy, zniszczyć i oddać.
Skomentuj
Skomentuj