Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabawy w Małopolsce
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak się sprawuje Dr!aus w porównaniu z innym domowym subem? :)

Skomentuj

Już na finiszu :

Skomentuj

Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
          Jak się sprawuje Dr!aus w porównaniu z innym domowym subem? :)
          bylem bardzo pozytywnie zaskoczony tym subem

nie schodzi tak nisko jak domowe czy samochodowe, ale bardzo szybki, zrownowazony. mi sie podobal

Skomentuj

Nie na temat...
            Mam pytanie jest ktoś z okolic Opolskiego, Kępno, Namysłów, Bierutów i miałby może do pożyczenia SUBA? Takiego domowego najlepiej aktywnego na testy. Chciałbym zobaczyć jak się sprawdzi w moim domku. Oczywiście odbiór osobisty i zwrot tak samo.
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Cześć , mam takie szybkie pytanko dotyczące montażu tranzystorów mocy do radiatora. Tranzystory będą zamontowane na aluminiowym płaskowniku no i tu wiadomo podkładki i pasta, a czy pomiędzy płaskownik a radiator również należy dać pastę?

Skomentuj

Zdecydowanie tak.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Powstaje nowy DAC plus odświeżone paczki :)

Skomentuj

Ostatnie szlify

Skomentuj

jak z kawalka drewna

Skomentuj

Jeden już wylądował

Skomentuj

Zostało ogarnąć terminale i jeden br

Skomentuj

Trochę ciasno tam masz, jak na tak duże kolumny. Są absorbery, to na +. Bałbym się degradacji brzmienia niskiego środka. Wybacz uwagi, zboczenie zawodowe.

Skomentuj

Sporym głośnikiem nie musi grać na maksa (no chyba że lubi) no chyba że to niewiele daje?

Skomentuj

Ale to nie chodzi o głośność tylko bliskość powierzchni odbijających. Zwłaszcza wczesne silne odbicia powodują zmianę charakteru brzmienia kolumny (na gorszy rzecz jasna).

Skomentuj

Takie coś teraz robiliśmy. Fajnie grają te wielo-głośnikowe kolumny.
                                  Nie mam lepszego zdjęcia, w ogóle mało zdjęć robię

Skomentuj

DAC ciąg dalszy
                                    ....

Skomentuj

Cześć wszystkim,

chciałem się ze wszystkimi serdecznie przywitać. Praktyczne rzecz ujmując to mój pierwszy post. Chciałem przedstawić się, prezentując swój pierwszy wytwór. Jak narazie jest to kolumna od zapha - Bamtm. Początkowo chciałem wykonać pierwszy projekt własnych monitorów 2way, ale po pierwsze, mogło by mnie to przerosnąć, po drugie nie wiem czy miałbym tyle zaparcia, aby dowieźć taki projekt. Wybór padł na kolumny podłogowe, które mają zastąpić stare zg40c jeszcze z lat mojego dzieciństwa.
                                      Nowe kolumny wykonane w wersji br. Wytłumienie to wełna poliestrowa na dnie oraz wełna owcza na ściankach. Obudowa to MDF 19mm składany na 45deg oklejony fornirem z dębu srebrzystego. Dodatkowo front doklejamy malowany na czarno. Jestem bardzo ciekaw wyników oraz przyjęcia tego projektu. Nie mogłem znaleźć opinii na jego temat, jedynie jakieś pojedyncze posty właścicieli.
                                      Wszystkich pozdrawiam.

Last edited by Wilczan; 28.09.2024, 11:00.
                                      W służbie amplifikacji

Skomentuj

AD1865 z PVC plus szereg personalizacji

Skomentuj

Z daleka jak się tak patrzy na to zdjęcie to wygląda jak stół serwisu rtv z lat 90 :) :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X