Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klonujemy WLM Stella monitor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory już się wygrzewają :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      Monitory już się wygrzewają :wink:

może głupie pytanie ,ale po co 2 cewki ?

jak tam filter dla twetera jest pierwszego rzędu

dodam ,że u siebie w wlm próbowałem te zwrotki z as i kicha ginie średnica wysoki napitala na maxa !!

Skomentuj

Jezu:) ktoś mierzył tu cokolwiek w tej zwrocie ? Czy to forum zaczyna podupadać czy mi sie wydaje tylko ?

Skomentuj

Rfck jakbyś poczytał wcześniej a nie dopatrywal sie ciagle pomiarow jednej zwrotki z foty dowiedziałbyś się ze zwrotka była zasymulowana w visatonowskim programie w ceu sprawdzenia czy można mu wierzyć :razz:

Drugiego rzedu jest dlatego, bo po rozmowie w tym całym watku wydawala sie lepsza opcja. Jak ukaze ktos oryginalny projekt to jak najbardziej bedzie on zastosowany :wink:

Skomentuj

dolphin123, i jak pierwsze wrażenie?
            Chyba będzie trzeba trochę poczekać bo podobno visatony długo się wygrzewają.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
              dolphin123, i jak pierwsze wrażenie?
              Nie ukrywam że przyda zrobić się pomiary na zasymulowanej zwrotce bo mam pewne uchybienia które chciałbym rozwiać Ale zapowiada się ciekawie i już zestaw jest wart swojej kasy :wink:

Skomentuj

Nie ukrywam że przyda zrobić się pomiary na zasymulowanej zwrotce bo mam pewne uchybienia które chciałbym rozwiać
                masz może gdzie zrobić pomiary?
                albo może ktoś z warszawy albo okolic ma taką możliwość to oddam swoje?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

albo może ktoś z warszawy albo okolic ma taką możliwość to oddam swoje?
                  jak wróci do mnie moja aparatura pomiarowa i będzie po sesji to można jakiegoś spota zrobić ;]

Skomentuj

takero, to czekam na info
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz a Yoshiemu nie chciałeś wysłać ich ?

Skomentuj

dolphin123, chciałem ale myślałem, że jest ktoś pod ręką a nie z drugiej strony Polski. A poza tym to może bym się jeszcze czegoś nauczył.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Rfck jest w sumie na miejscu, ale raz że nie wiem czy chciałby pomierzyć ten zestaw, a dwa że to nie moje więc nie będę się narzucał żeby je zabrać właścicielowi do pomiarów :razz:

Problem polega na tym, że na zwrotce z tego wątku 2rzedu, jak monitorki dostaną trochę więcej mocy (gałka głośności na godz 12 lub więcej) to Uni potrafi się wyłączyć na chwilę i ponownie załącza. Jak nie zmniejszę głośności to ponawia ten cykl.
                          I chciałbym zapytać czy dobrze myślę?:
                          Włącza się zabezpieczenie przeciw zwarciowe bo impedancja zestawu jest pokrzaniona i Uni traktuje to jako zwarcie ? A może elementy zwrotki są nie teges ?

Skomentuj

WIem że to jest symulatorem visatona :), tyle ze liczyłem ( głupi ja) że ktoś to pomierzył ;D

Impedancja spada i wzmak nie daje rady, ta zwota jest pewnie do dupy, moze charka jest ok ale przebieg impedancji w ktoryms miejscu musi byc skopany i to mocno.

Słuchaj, mysle ze w następnym tygodniu znajde chwile to podrzuciłbyś mi te WLMy, sprawdze co tam nie tego i jakąś ludzką zwrotę zrobię bo inaczej to to sie nie da :)

Narazie nie mam wzmaka do pomiarów ale na dniach powinien już być, pozatym jeszcze muszę przetestować czy audiotrak nadaje się do pomiarów mikrofonem ( T-Sy robi bardzo dobrze, tyle że to nic nie znaczy :) )

Skomentuj

bo impedancja zestawu jest pokrzaniona
                              Zamieszczone przez Rfck
                              przebieg impedancji w ktoryms miejscu musi byc skopany i to mocno.
                              przecież ten program visatona symuluje też przebieg impedancji.
                              przy 6db min wynosi 7 ohm przy 250Hz
                              przy 12dB min wynosi 6 ohm przy 6kH

a uni jest stabilny bo można podpiąć kolumny 4r i nie powinno być problemów.
                              Może sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś.
                              A sprawdzałeś moją zwrotkę?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

i co z tego jak parametry producenta były wzięte i jego charki a nie pomierzone :wink:
                                a uni jest stabilny bo można podpiąć kolumny 4r i nie powinno być problemów.
                                Może sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś.
                                Wszystko z Unim ok, problem pojawił się przy tych monitorkach i tej zwrocie :wink:
                                A sprawdzałeś moją zwrotkę?
                                nie :razz: ale elementy mam więc można spróbować w sumie..

Skomentuj

elementy mam więc można spróbować w sumie..
                                  to jak możesz to sprawdź bo aż jestem ciekawy
                                  u mnie ciągły brak czasu. Chyba je podłączę "surowe".
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Słowo klucz to SYMULUJE ;-)

Skomentuj

nowy1, a jak tam twoja oryginalna zwrotka , sprawdziła się?

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                                        nowy1, a jak tam twoja oryginalna zwrotka , sprawdziła się?

raczej tak dział wszystko i fajnie gra ,symulowana zwrotka to pomyłka sprawdzałem i tą

Skomentuj

http://allegro.pl/item889967389_wlm_...tor_klony.html
                                          Już widzę pocztę zasypaną pytaniami czy to na pewno oryginalna zwrotnica :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X