Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klonujemy WLM Stella monitor
Collapse
X
-
Rfck jakbyś poczytał wcześniej a nie dopatrywal sie ciagle pomiarow jednej zwrotki z foty dowiedziałbyś się ze zwrotka była zasymulowana w visatonowskim programie w ceu sprawdzenia czy można mu wierzyć :razz:
Drugiego rzedu jest dlatego, bo po rozmowie w tym całym watku wydawala sie lepsza opcja. Jak ukaze ktos oryginalny projekt to jak najbardziej bedzie on zastosowany :wink:
Skomentuj
-
Rfck jest w sumie na miejscu, ale raz że nie wiem czy chciałby pomierzyć ten zestaw, a dwa że to nie moje więc nie będę się narzucał żeby je zabrać właścicielowi do pomiarów :razz:
Problem polega na tym, że na zwrotce z tego wątku 2rzedu, jak monitorki dostaną trochę więcej mocy (gałka głośności na godz 12 lub więcej) to Uni potrafi się wyłączyć na chwilę i ponownie załącza. Jak nie zmniejszę głośności to ponawia ten cykl.
I chciałbym zapytać czy dobrze myślę?:
Włącza się zabezpieczenie przeciw zwarciowe bo impedancja zestawu jest pokrzaniona i Uni traktuje to jako zwarcie ? A może elementy zwrotki są nie teges ?
Skomentuj
-
WIem że to jest symulatorem visatona :), tyle ze liczyłem ( głupi ja) że ktoś to pomierzył ;D
Impedancja spada i wzmak nie daje rady, ta zwota jest pewnie do dupy, moze charka jest ok ale przebieg impedancji w ktoryms miejscu musi byc skopany i to mocno.
Słuchaj, mysle ze w następnym tygodniu znajde chwile to podrzuciłbyś mi te WLMy, sprawdze co tam nie tego i jakąś ludzką zwrotę zrobię bo inaczej to to sie nie da :)
Narazie nie mam wzmaka do pomiarów ale na dniach powinien już być, pozatym jeszcze muszę przetestować czy audiotrak nadaje się do pomiarów mikrofonem ( T-Sy robi bardzo dobrze, tyle że to nic nie znaczy :) )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123bo impedancja zestawu jest pokrzanionaZamieszczone przez Rfckprzebieg impedancji w ktoryms miejscu musi byc skopany i to mocno.
przy 6db min wynosi 7 ohm przy 250Hz
przy 12dB min wynosi 6 ohm przy 6kH
a uni jest stabilny bo można podpiąć kolumny 4r i nie powinno być problemów.
Może sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś.
A sprawdzałeś moją zwrotkę?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukaszprzecież ten program visatona symuluje też przebieg impedancji.
Zamieszczone przez lklukasza uni jest stabilny bo można podpiąć kolumny 4r i nie powinno być problemów.
Może sprawdź czy wszystko dobrze podłączyłeś.
Zamieszczone przez lklukaszA sprawdzałeś moją zwrotkę?
Skomentuj
-
http://allegro.pl/item889967389_wlm_...tor_klony.html
Już widzę pocztę zasypaną pytaniami czy to na pewno oryginalna zwrotnica :mrgreen:
Skomentuj
Skomentuj