Czy ktoś używa opcji Pir Scaling? Z tego co rozumiem za pomocą tej opcji możemy skalowawać/kalibrować pomiędzy sobą pomiary z różnych odległości, czyli mierząc np. z 48cm można oszacować jak będzie wyglądała odpowiedź w wolne przestrzeni. Czy jak..?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nasze poczynania z ARTĄ
Collapse
X
-
Łukaszu, takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko. Komputer raczej stary na jakimś jednordzeniowym Athlonie, Win XP, aktualnie świeżo pozyskana E-mu 0204 USB (ale i na SB Live 24 PCI też tak bywało), JIG dedykowany do Arty jest. Teraz po prostu będę pamiętał, aby rzucić koniecznie okiem na początek impulsu w powiększeniu po każdym pomiarze.
Skomentuj
-
Ok dzięki, komp typowo tylko do tego a tego teraceta przypadkiem znalazłem i tak właśnie myślę o nim, w takim razie postawie 7, chciałem na początku xp żeby sw odpalić ale nie wiem czy jest sens się z tym bawić, do holma znalazłem ładny opis na elektrodzie, ale myślę że arte też uda się okiełznać
Skomentuj
-
Cześć Wam :)
Poskładałem jiga i postanowiłem spróbować coś pomierzyć:
Na pierwszy ogień poszły moje mtm na gdn13/50/9 z mdt29.
Na początku powychodziło mi takie coś: (pomiar wykonany zgodnie z metodą z linka)
http://audio.claub.net/tutorials/FR%...ing%20ARTA.pdf
Pomiary borysa wyglądały zdecydowanie ładniej.
Wykonałem pomiar kilka innych kolumn w celu upewnienia się, że to nie problem sprzętowy:
-borysa nr4
-yamaha nx-e800
-jamo s606
-technics sb-ch610
Czy to możliwe, żeby wszystkie kolumny miały tak zbliżone charakterystyki ? Górka między 1-2 kHz i dół w paśmie 3-6kHz ? Zmieniłem skale wykresu, żeby się tak nie zlewały. Proszę o radę - co sprawdzać czego może to być wina, w jaki sposób mogę wykluczyć podejrzenia jedno po drugim. Dodam, że wszystkie 3 sztuki wkładek zachowują się bardzo podobnie. Pozdrawiam :)
Last edited by David853; 13.12.2014, 14:09.
Skomentuj
-
Skomentuj