Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z ARTĄ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Pomiary wykonuje za pomoca karty usb m-audio transit za pomoca sterownikow Asio, preampu zewnetrznego i arta jig http://artalabs.hr/AppNotes/AP1_Meas...ox-Rev4Eng.pdf
    Jaki masz preamp mikrofonowy?

Skomentuj

Mpa-102

Skomentuj

To chyba wolałbym dołożyć i kupić Steinberg UR22

Skomentuj

Ja bym nie wolal, bo nie bedziesz mial pomiaru dwukanalowego

Skomentuj

Jakie ma rzeczywiste pasmo przenoszenia?

Skomentuj

Bardzo rowne, pokrywajace cale spektrum akustyczne.

Skomentuj

Dla mnie sprzęt musi przenosić do 40kHz

Skomentuj

Mierzy do 40khz ze spadkiem 1db, chociaz mi takie pasmo niepotrzebne, nawet moja karta tego nie obsluzy...

Skomentuj

Pogromca mitów jakiego używasz wzmacniacza mocy do pomiarów?

Skomentuj

Ja bym nie wolal, bo nie bedziesz mial pomiaru dwukanalowego
                      UR22 też pozwala na pomiar dwukanałowy.
                      http://download.steinberg.net/downlo...I_en_om_a0.pdf
                      http://download.steinberg.net/downlo...I_en_gs_a0.pdf

Wersja mkII ma rozwiązany problem z dużym szumem niskiej częstotliwości.
                      http://www.hometheatershack.com/foru...steinberg.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                        Pogromca mitów jakiego używasz wzmacniacza mocy do pomiarów?
                        Aiwa A30

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                        UR22 też pozwala na pomiar dwukanałowy.
                        W jaki sposob? Gdybys mogl napisac, bo nie chce mi sie czytac calej instrukcji.

Skomentuj

Skomentuj

Z diagramu teoretycznie powinno dzialac, ale nie wiadomo, co na to sterowniki. Kup i sprawdz.

Skomentuj

Po ponad 6 miesiącach polować w końcu udało się trafić!

I to jeszcze nówka w folii
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Panowie, mam ostatnio dosc ciekawy problem z Arta. Po uruchomieniu calego systemu i wykonywaniu kilku pomiarow pod rzad, kazdy z kolejnych ma mniejszy spl, dopiero po jakims czasie stabilizuje sie i nie zmienia swojej pozycji. Stawiam na jakas kwestie preampa lub elektroniki mikrofonu. W senie cos w rodzaju rozgrzania, stabilizacji parametrow? Co myslicie?

Skomentuj

Ja tak miałem jak mi w preampie bateria się zużyła

Skomentuj

Dzieki. Sprawdze na drugim preampie, czy bedzie podobnie. Aha, wlasciwie nie jest to problem z Arta, bo na Holmimpulse jest podobnie, czyli jakis temat sprzetowy.

Skomentuj

Zrobilem kilka testow z innym preampem i to jedna wina przedwzmaka. Ewidentnie preamp potrzebuje troche czasu, aby ustabilizowal wzmocnienie. Preamp to MPA-102 ale niestety nie znalazlem schematu tego przedwzmaka, aby pokazac bardziej kumatym kolegom z zakresu elektroniki.
                                      W sumie nie jest to jakis problem. Potrzeba tylko chwile poczekac i wykonac kilka kontrolnych pomiarow az sie ustabilizuja, a potem mozna dzialac. Mimo wszystko troche to irytuje, powinno dzialac od strzalu, a nie nagrzewac sie jak ruski rubin :)

Skomentuj

Ewidentnie preamp potrzebuje troche czasu, aby ustabilizowal wzmocnienie.
                                        Zakładając, że z zasilaniem jest wszystko w porządku i napięcie polaryzacji mikrofonu się nie zmienia zgadywałbym, że kondensatory elektrolityczne mogły przyschnąć i kwalifikują sie do wymiany. Chociaż jeżeli preamp nie jest długo użytkowany to raczej mało prawdopodobne. Bez schematu i pomiarów to tylko gdybanie takie.
                                        Last edited by sylvester; 02.11.2016, 23:08.

Skomentuj

Niestety nie znalazlem schematu tego preampa. Poki co po prostu czekam, az sie wszystko ustabilizuje i przechodze do pomiarow. Zasilanie jest z trafa z napieciem zmiennym, wiec wszystko kreci sie w srodku. Watpie zeby to byla wina trafa.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X