Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ŁukaszN albo cupe albo alfa 147:)

Skomentuj

No to moze Astra Bertone??

Skomentuj

wcześniej ktoś coś mówił o swifcie, powiecie mi czemu 70% tych autek wystawionych na allegro jest bitych? :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
          W202 przyciagneło moją uwage
          rowniez polecam. jezdzilem nim przez jakis czas z dieslem 2,2.
          wygodne, male z zewnatrz, wystarczajaco duze w srodku (4 osoby mojego wzrostu na 200-300km podroz spokojnie sie zabiora) i jak pokazal to mojego kolegi ojciec mozna dosc dlugo nie wymieniac zadnej czesci :mrgreen:
          no ale mimo ze mial go od nowosci skonczyl tak

Zamieszczone przez damiani
          powiecie mi czemu 70% tych autek wystawionych na allegro jest bitych?
          a zapytaj mojego kolegi czemu sie rozbil? :twisted:
          te samochody kupuja mlodzi kierowcy ktorzy kozystaja z jego walorow i niestety koncza albo w rowach albo co gorsza na drzewie

Skomentuj

Wrocilem - fajnie bylo, teraz znow moge gadac o samochodach

Zibi - 124Coupe wychodzily do 96roku ogolnie autko jest z dusza, nie zawodne i naprawde ladne jutro podlinkuje troche zdjec

co do w202 - kupic w dobrym stanie to naprawde wyczyn, desle maja ogromne przebiegi, polecam jak brac benzynke:) (najlpieje 2.4 v6) auto mi sie bardzo podoba ale tylko w kombi. bolaczka sa slabe blachy, zdecydowanie na nie korzysc byl ten romans mercedesa z Chryslerem;/ na szczescie to mamy za soba
            Auto bardzo fajnie zrobione, w srodku duzo miejsca i wygodnie.

Zibi nie kupuj Alfy za nic w swiecie, naprawde to samochod dla ludzi ktorym nie przeszkadza perspektywa awarii w polowie trasy ale ponoc kazdy prawdziwy fan motoryzacji musi miec przygode z alfa;p

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
              Zibi nie kupuj Alfy za nic w swiecie, naprawde to samochod dla ludzi ktorym nie przeszkadza perspektywa awarii w polowie trasy ale ponoc kazdy prawdziwy fan motoryzacji musi miec przygode z alfa;p
              no bez przesady. fiat sie nie popsuje w polowie trasy a alfa ma sie rozsypac? ;]

Skomentuj

polecam obejrzec top gear byl kiedys caly odcinek o alfach, zarowno nowych jak i uzywanych komedie sie dzialy
                ale to szczegol ze sie psuja, najgorsze w tym sa ceny czesci, szczegolnie blacharki... az strach myslec

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                  Zamieszczone przez cursor
                  Powiedzmy sobie szczerze, że lanos to odmłodzona nexia(mechanicznie niczym się nie róznią, tylko nadwozie zmienione), a nexia to kadett po liftingu, tylko zrobiony "po taniości" i to wyłazi. Sworznie wytrzymują mniej niż w kadecie, to samo końcówki drążków.
                  i kolejny raz walisz smuty aż przykro. lanos to płyta podłogowa astry/astry2, pasuje zawieszenie (amorki, sprężyny) od astry2 i dopiero wtedy ten samochód sięprowadzi. na standardowym zawiasie kładzie się na każdym zakręcie, jak to koreańskie wozidełka.
                  Niestety, ale mylisz się. Opel od astry 1 zaczął stosować sanki. W astrze 2 zastosował rozwiązanie jak w passacie b4 czy corsie, czyli osobna zwrotnica i amor.
                  W przypadku lanosa masz wahacze praktycznie takie same jak w kadecie(i nie wmówisz mi, że nie, bo nówki do siebie kupowałem właśnie do lanosa) czyli tak samo jak w nexii.
                  Mcphersony w kadecie i astrze są identyczne, w obu przypadkach amortyzator to wkład.
                  Więc nie pisz, że piszę brednie, bo wiem jak wygląda zawieszenie w tym koreańskim dziadostwie.

lanos to astra... Tyle że z ocynkiem i nie pruchnieje.
                  Niestety, ale mylisz się, lanos to odmłodzona nexia. Obejrzyj sobie jak wyglądają zawieszenia w tych samochodach to się przekonasz.

Skomentuj

Zamieszczone przez kad
                    Zamieszczone przez malyzmc
                    Ale to Francuz chyba
                    o czym mowa.. o BMW haloooo BMW to Bawaria..
                    :lol: o tym to ja wiem :wink: aż tali głupi nie jestem :razz: chociaż może się źle wyraziłem, chodziło mi o to, że został ściągnięty z Francji :mrgreen:

Skomentuj

spoko bo nie załapałem..

Skomentuj

przykro takiego merca rozbić :???: no cóż najczęściej człowiek przez to uczy sie jeździć spokojnie

Skomentuj

Witam co sądzicie o Audi A4 b6 1.9tdi 130 koni kombi czy auto jest drogie w eksploatacji częsci, jak jest z awaryjnością zawieszenie itp ?

Skomentuj

kozik666, jak kazde audi, porzadny samochod silnik to legenda,wciaz modyfikowana konstrukcja silnika przez wiele lat. autem mozna poruszac sie w miere dynamicznie i oszczednie. Czesci nie sa najtansze, ale nie ma tragedii, zawieszenie aluminiowe, znajomy w zeszla jesien padl w spora dziure - kosztowalo go to 2tys;/
                            trzeba tez brac pod uwage ze zazwyczaj diesel bedzie bardziej wyeksplatowany od benzyny

Skomentuj

no i najważniejsze w jakim stanie jest turbo, bo jak nie za ciekawym to nojka to ładne kilka tys

Skomentuj

ee tam, ogolnie w dzisiajszych czasach wymiana turbo juz nie przeraza, zostawiasz swoja bierzesz regenerowana z gwarancja, nie ma biedy!

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                  ee tam, ogolnie w dzisiajszych czasach wymiana turbo juz nie przeraza, zostawiasz swoja bierzesz regenerowana z gwarancja, nie ma biedy!
                                  Niewszystkie firmy robią to dobrze. Niektóre się do tego przykładają, inne przejadą tylko łojem z czarnego kota złapanego 5 min. po północy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez zboj87
                                    Niewszystkie firmy robią to dobrze. Niektóre się do tego przykładają, inne przejadą tylko łojem z czarnego kota złapanego 5 min. po północy :P
                                    No właśnie niektórzy kupując doładowanego diesla po paru miesiącach eksploatacji i jeździe na kiepawym paliwie zaraz wymieniają turbine bo nie domaga nie wiedząc o tym że w koncernie VW w nowszych silnikach(od1998 prawdopodobnie) zastosowano zmienną geometrię łopat tyrbiny która przy słabym lub zanieczyszczonym paliwie szybko się zacierała co powodowało przed wczesne odcinanie jej i brak mocy przy wysokich obrotach. Taką usterkę można z powodzeniem naprawić wiedząc jak rozebrać turbinę ,niektórym kolesią co jeździli na opale robiłem to nawet co 2 miesiące.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
                                      przykro takiego merca rozbić no cóż najczęściej człowiek przez to uczy sie jeździć spokojnie
                                      to bylo w wigilie 2007 - jak ktos nie pamieta to wtedy byla gololedz (czy jak to sie tam nazywa - czyli oblodzone drogi). samochody rozbilo 3 moich kolegow. jak sie okazalo ten najgorzej :???:
                                      no ale teraz zamiast c-klasy kolegi ojciec ma E-klase i to nowsza

co do turbin to bardzo ciekawa sprawa...
                                      wiecie ile kosztuje nowa turbina w ASO? najczesciej jest to koszt 4-6kPLN
                                      co ciekawsze jak ktos pozadnie juz siedzi w tuningu i ma dostep do katalogu turbin markowych producentow to sie lekko zdziwi ile tam turbinki kosztuja... conajmniej polowe mniej a przy tym jest lepiej wykonana ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        co do turbin to bardzo ciekawa sprawa...
                                        wiecie ile kosztuje nowa turbina w ASO? najczesciej jest to koszt 4-6kPLN
                                        co ciekawsze jak ktos pozadnie juz siedzi w tuningu i ma dostep do katalogu turbin markowych producentow to sie lekko zdziwi ile tam turbinki kosztuja... conajmniej polowe mniej a przy tym jest lepiej wykonana ;]
                                        jak to mój brat mawia ASO to ZUO :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          conajmniej polowe mniej a przy tym jest lepiej wykonana ;]
                                          to że jest tansza to się zgodzę ale co do wykonania to wątpie gdyż dwoma największymi producentami turbin do Tuingu są Garrett i Greedy i to oni również produkują i zaopatrują 80%rynku samochodowego w orginalne turbiny.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X