Ja rok temu kupiłem motocykl. Ubezpieczenie bez jakichkolwiek zniżek, doliczając zwyżkę za wiek wyszło mi około 240zł.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Po R5 bylo Clio, jezdzilem przez rok i zostawilem sobie do usprawniania i majsterkowania, naprawy wychodza tak samo jak R5 czy R19, blacha ocynk (bez tylnych nadkoli, jesli cos gnije to wlasnie one). W wersjach RSi czy Baccara nie wyglada zle (sa progi, halogeny itd), a mozna znalezc el. szyby lusterka, wspomaganie, klime itd, silnik 1.8 8v nie do zajechania, ew 1.4 tez moze byc, bo 1.2 pali tyle samo a duzo mniejszy komfort jazdy. Za 2-3 tys spokojnie idzie kupic zadbana sztuke.
Skomentuj
-
Xsara ładna, ale trochę przekracza mój budżet.
Przez pewien czas byłem zainteresowany clio, jednak to nie to czego bym chciał.
Wybaczcie panowie, jestem trochę wybredny. Wiem, że w tym przedziale cenowym ciężko upolować coś w dobrym stanie i nie powinienem wybrzydzać, ale nie chciałbym chłamu kupić. Zwłaszcza, że planuję 2 - 3 lata autkiem śmigać, dopóki nie zacznę pracować i nie zarobię na coś lepszego.
hermes, jaki kupiłeś motor?
Skomentuj
-
Mi jak babka wyliczała ubezpieczenie w Hesti, czy tam w HDI to wyszło około 1400zł. W BTA za Puga jako współwłaściciel płace 680zł a ojciec za Astre II 1,4 też w BTA 320zł. Z tanich firm ubezpieczających znam jeszcze TUW. Więc jak ma być maks tanio to: BTA, TUW, ewentualnie HDI.
wojak737, a moze Volvo 440 w heczbeku? Kumpel kupił takie coś jako pierwsze auto i do dzisiaj go trzyma bo okazła sie nie zawodny i dzisiaj robi za woła roboczego. W środku ma półskóry, elektryczne szyby, poduchy, wspomaganie, ładne alusy. Silnik 2,0 benzyna, a że to lekkie auto, to wgniata w fotel niemiłosiernie. Tak mniej wiecej to wyglada http://otomoto.pl/volvo-440-C20200851.html
Ewentualnie coś z seata: Ibiza, Cordoba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postaTUW
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaXsara ładna, ale trochę przekracza mój budżet.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postaMarios221, to tylko przykład jak wygląda to auto, automatu wcale nie polecam
Jeśli chciałbyś coś większego to passat B3, Vectra A też są świetnymi wyborami. Vectrę jak już kupować to najlepiej 1.8/2.0 8V(90/115KM) trwałe silnik, bardzo proste konstrukcyjnie, bezkolizyjne(pęknięcie paska nie powoduje w większości przypadku strat w silniku). W passacie zresztą też nie warto pchać się w silniki 1.6, nie ta masa co kompakty(golf/astra)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postacsbiszek, to OC wyszło Ci podobnie jak dla mnie. Jednak czy przypadkiem wzwyżka za wiek nie wynosi 50%? Rok temu jak jeszcze miałem motorower to w HDI miałem 50% wzwyżki za wiek.
Skomentuj
-
Kolejny w Desantach na motorze :) Aż tak się sprawdzają?
Co on taki czysty? To jest enduro i zamiast po kładce, powinieneś pod nią przejechać, no może nie na szosowych gumach
Kolaga zaczynał od motorynek, Jaw, innych wynalazków, potem była Pegazo, potem ZZR1100, CBR1000RR, w międzyczasie dokupił Moto Guzzi California 1100, sprzedał CBR, kupił Transalpa, sprzedał, kupił nowszego Transalpa. Pojawiały się też epizody z KLR600 (albo 650? w każdym razie stary, na kopstarter) i DR650 właśnie.
Ja tez chciałem kupować kiedyś Bandita 600, ale kasy nie nazbierałem i odkryłem diyaudio... więc kasy już nie nazbieramchyba, że zrezygnuję z kupna auta, albo obniżę jego półkę cenową do 20k i wezmę jakiś motór do 10k. No, ale to takie gdybania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaKolejny w Desantach na motorze Aż tak się sprawdzają?
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaCo on taki czysty?
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postapotem była Pegazo
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postakupił nowszego Transalpa.
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaKLR600 (albo 650?
Ja za rok może Rumunię odwiedzę :) Wszystko zależy od funduszymarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez eternality Zobacz postaW tej cenie preferowana klima i gaz (albo benzyna, tylko wtedy maly silnik) - da się tak?
Z klimą moze być ciężko.
Może peugeot 306 ?
Skomentuj
-
Kuurcze, no to nie wiem. Bo do tej pory jeździłem tylko od czasu do czasu ceed'em rodzicielki - tam klima jest i się przywyczaiłem :) Docelowo ma być mój, ale jeszcze ponad pół roku zostało do amortyzacji, potrzebuję czegoś na ten czas.
Czyli na razie 306 i civic. Z wyglądu muszę powiedzieć, że 306ka bardziej mi odpowiada :)
Skomentuj
-
Hmm 306 mnie francuskie auta nie przekonuja strasznie delikatne auta od strasznie niedbałego narodu
Honda Civic V to ognisko rdzy a to ma być ekonomiczny i mocny samochód jak dobrze pójdzie bedzie trzeba wsadzic nawet 2tyś bo sie za niedługo progi i błotniki rozpadna.
Moze mazda 323? albo nissan 200sx tylko w przypadku tego drugiego trzeba było by zwiekszyć budżet.
Bedziesz miał bardzo trudne zadanie zeby znaleść auto z klima i instalacja gazowa do 5000zł
Jak już znajdziesz to bedzie to jakiś wół roboczy który jest ostro zjezdzony wiec sie lepiej zastanów.
Skomentuj
Skomentuj