Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
    - ktoś ze środkowego chce na skrajny lewy - bo może
    nie może, zauważ że masz linie ciągłą czyli pasa z prawego na lewy nie możesz już zmienić.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wg mnie jest to określone w przepisach
      Po skrecie w ktora strone moze zając dowolny pas
      Nie pamietam juz

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale jak byś skręcał z lewego to dwa lewe
      A jak z prawego to dwa prawe
      Tak realnie patrzac
      Znam to skrzyżowanie i tak właśnie tam jeżdzę

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
      nie może, zauważ że masz linie ciągłą czyli pasa z prawego na lewy nie możesz już zmienić.
      Czyli jak na rondzie
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta

Ale jak byś skręcał z lewego to dwa lewe
        A jak z prawego to dwa prawe
        Tak realnie patrzac
        Znam to skrzyżowanie i tak właśnie tam jeżdzę

Czyli jak na rondzie
        Dokładnie tak tam się zachowuję, ale trafiłem na osobę która uważała inaczej i mocno przy tym obstawała.

Odnośnie oznakowania poziomego - to skrzyżowanie jest notorycznie zakorkowane i lini zwyczajnie nie widać. Naprawdę nie wiem czyja była by wina w przypadku bum. Muszę to przegadać z jakimś znajomym policjantem.

Skomentuj

To przyznać się kto jeździ po warszawie białą M3?

Skomentuj

debile!!
            inaczej tego nazwać nie można

oczywiscie mowa o konkretnym modelu m3
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Widziałem tego kretyna razem z debilami na motorach na żywo jak się ścigali. Stać go na samochód za jakieś chore pieniądze, a nie stać na wynajęcie jakiegoś toru, albo jazdę w legalnych wyścigach.. Wy to rozumiecie, bo ja nie?
              A to wczoraj moja przygoda:
              http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informac...ca,125530.html

Granatowa Vectra jest moja. Cały bok przerysowany, bo gość stracił przytomność, najpierw uderzył we mnie a później się odbijał pomiędzy barierkami. Na szczęście nikomu się nic nie stało.
              I przykład debilstwa kierowcy:

Pyt do kierowcy: Zdarzało się to już panu?
              Odp: tak, ze 3 razy, mam kłopoty z sercem.

I baran dalej jeździ...
              Last edited by Micwoj; 10.06.2014, 08:45.

Skomentuj

Na torze nie ma takie adrenaliny, a chyba o to mu chodziło. Inaczej nie widze sensu...

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                  Miejmy nadzieję że służby zadadzą te pytanie. Zrobią badania i zabiorą prawo jazdy lub wydadzą tymczasowo jak się wyleczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                    I przykład debilstwa kierowcy:

I baran dalej jeździ...
                    No to się postaraj by stracił prawko:
                    http://motoryzacja.interia.pl/prawo-...sz,nId,1392766

Skomentuj

Tych od motorów też powinni docenić

Skomentuj

Policja była na miejscu, mandat dała (nie bardzo słyszałem za co konkretnie), mam nadzieję, że zareagują jak należy.

Skomentuj

Micwoj - sam możesz wystąpić z wnioskiem do komendanta o odebranie gościowi prawa jazdy ze względu na stwarzane zagrożenie i wskazać że facet przyznał się do omdleń za kierownicą podczas wywiadu przeprowadzanego przez patrol.

Kolega miał podobny przypadek - dziad dożywotnio stracił prawko tyle że kumpel dopilnował by te słowa o kłopotach z sercem zostały zapisane przez policjantów i czekał za wydaniem kopii notatki

Skomentuj

A propo gościa w M3 to co jak co ale chyba nie pierwszy lepszy a o jeźdźie pojęcie ma, oczywiście zachowania nie pochwalam:o
                            Szkoda że znow kolejna bawarka owiana złą sławą:(

Skomentuj

Dajcie furę i można hulać

Skomentuj

Dla zainteresowanych - udało mi się przedyskutować z policjantem z drogówki temat skrętu w lewo z dwóch pasów w cztery pasy (wątek z poprzedniej strony). I tak :

- kierowcy z obu pasów mogą po skręcie zająć dowolny pas - czy to skarajny lewy czy skrajny prawy
                                - pierwszeństwo ma kierowca jadący skrajnym lewym. Czyli nie działa tutaj reguła prawej strony
                                - dlaczego ? Kierowca skręcający z pasa "środkowego" w trakcie manewru zmienia (a w zasadzie przecina) pasu ruchu i to obliguje go do ustąpienia pierszeństwa tym którzy jadą skrajnym lewym. Ci na skrajnym lewym poruszają się po swoim pasie i na nikim pierszeństwa nie wymuszają.

Niestety konsultacja kosztowała mnie 400 PLN i 10 pkt, kto q-wa stawia ograniczenie do 70 na trasie typu S ??? A ja się zagapiłem i nie zdjąłem nogi z gazu.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                                  Niestety konsultacja kosztowała mnie 400 PLN i 10 pkt, kto q-wa stawia ograniczenie do 70 na trasie typu S ??? A ja się zagapiłem i nie zdjąłem nogi z gazu.
                                  A za ograniczeniem radiowóz :) Standard. Im bardziej bezsensowne ograniczenie tym większe prawdopodobieństwo na spotkanie z suszarką. Jest takie jedno miejsce jak się leci "9" na Rzeszów gdzie jest ograniczenie do 50, piękna, równa droga i całkiem duża górka z dwóch stron, a na dole w "wąwozie" bardzo często policja. Zdjęcie nogi z gazu nie wystarcza, trzeba ostro hamować żeby nie złapać przymusowego postoju :)

Skomentuj

Dzabij, prawko kupiłeś, czy zdałeś? Przecież to są podstawy z wykładów.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                      Dzabij, prawko kupiłeś, czy zdałeś? Przecież to są podstawy z wykładów.
                                      No to zobacz ile osób na poprzedniej stronie znało odpowiedź ...

Podobnie wszyscy moi odpytani znajomi.

Prawo jazdy zdawałem w 1995 roku, nie pamiętam aby wtedy był test który przedstawiał taką sytuację. Oczywiście to mnie nie tłumaczy ale problem interpretacji jak widać w społeczeństwie jest.

Skomentuj

Tutaj możesz wybrać każdy z czterech pasów do końca linii przerywanych skręcając w lewo.
                                        No przepraszam bardzo...
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

No przepraszam bardzo...
                                          Tak, tu jak najbardziej miałeś rację, chodzi mi raczej o to kto ma pierszeństwo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X