Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
    Mundek mk3
    +1,
    Jak może być takie duże to fajne autko, tylko też nie wszystkie diesle są godne polecenia

Skomentuj

Mam 2.2 tdci w 8 miechów 40tkk

155km bardzo dynamiczny w mieście 7.2 przy zwawej jezdzie.

Skomentuj

problemy z pompą paliwa (zacierała się i szlak trafiał wtryskiwacze) miał chyba silnik 2,0. ale na sto procent nie pamiętam który, musiał bym odświeżyć wiedzę.

Skomentuj

Polift juz nie mial luszczacych sie.

Uwaga to wazne nie gnije.

Skomentuj

Takim skonczonym debilom jak ten "drifter" powinni z miejsca odbierac prawo jazdy, recydywa za popełniony czyn -> więzienie + odebranie samochodu.

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
              Focus MK2, HB5, hatchback - mam, bardzo fajne auto. Niestety diesel, 115km i pali 6,3l/100km nawet jak będziesz się starać jeździć "EKO".
              Też mam MK2 HB5 i super mi się nim smiga. Silnik 1,6TDCI 109KM (po chipie 139KM). Spalanie średnie około 6l/100km przy normalnej jeździe. Zawieszenie bardzo dobre, całkiem pakowne. Taki rodzinny dupowóz :)
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja mam 115km (teoretycznie) 1,8l tdci. Masę ma powalającą. O chipie też myślę :) u siebie mam jeszcze klime po FL, radio po FL, zegary po FL
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                  To teraz wiem dlaczego opinie o mercedesie tak padły, a na poważnie mam w pracy i używam na co dzień auto z 1,5dci, szału bez a jak bym miał wybrać coś z reno i mocniejsze to tylko benzyna, znam przypadek gdzie np. scenic 1 z silnikiem 1,6 zrobił ponad 400 kkm bez większych awarii, kolega na meganem zrobił do sprzedaży 290kkm praktycznie bez awarii, brat miał dwie 19 i dwie Laguny 1 w benzynie praktycznie bez awaryjne. Szef kupił nowego Trafica 1,9dci pękła głowica, w lagunach co około 100kkm padały turbiny?!
                  Tak wiem to niczego nie potwierdza ale niesmak zostaje.
                  Kazdy producent mial jakies wpadki, nie ma aut idealnych. Ja tylko twierdze, ze w cenie Scenika II nie da sie kupic auta, ktore bedzie wygodniejsze, wieksze, mniej niezawodne i bardziej oszczedne. Mimo swoich gabarytow, jadac w zeszlym roku na wakacje w kraju, zrobilem ponad 1400km i srednia 3.8l na setke.
                  Co do wyswietlacza centralnego, to wg mnie jest to calkiem niezle rozwiaznie. Caly czas widze wszystkie wskazniki, kierownica niczego nie przyslania, do tego mam na wprost kierownicy schowek, miejsce na nawigacej etc. W aucie rodzinnym to super rozwiazanie, bo przeciez ferrari to to nie jest.
                  Gdybym mial kupic nastepnym samochod codziennego uzytku, to napewno kupilbym rowniez auto podobne do Scenika. Cenie sobie wygode, przestronnosc samochodu no i bezpieczenstwo. Silnik u mnie moglby byc nieco mocniejszy, no ale to nie wyscigowka ;] Jak wsiadam w typowego sedana, nawet klasy sredniej, to jest mi zwyczajnie za ciasno i czuje sie lekko klaustrofobicznie. Minivany rulez :) ( no i calkiem spore kolumny mozna upchac do srodka :) )

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                    A może octavia combi
                    Tanio, pojemnie, koszta utrzymania raczej niskie i w miarę trwała.
                    a gdzie można TANIA dwójkę kupic?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      a gdzie można TANIA dwójkę kupic?
                      u turasa za odra, prawdziwa okazja, tylko 160 tys przejechane.

Skomentuj

Wszystko zależy jak tanio ma być, dla jednych tanie jest dla innych szalenie drogie.
                        Ja porównywałem auta z tego samego rocznika i z tych co mnie interesowały to zawsze octavia jakoś dobrze się wpasowywała. To już druga OII jaką mam, ale następnym razem wrócę do golfa(sport-van)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Kupiłem w polskim salonie, win sprawdzałem w solonie za granicą i miała 54kkm.

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                          Ja mam 115km (teoretycznie) 1,8l tdci. Masę ma powalającą. O chipie też myślę :) u siebie mam jeszcze klime po FL, radio po FL, zegary po FL
                          Na hamowni podczas pomiaru przed chipem wyszło mi zdrowe 108KM :P Biedy nie ma
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            czyli jak kazda
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Seat Toledo III - na płycie Octavii, taki minivanik podobny do scenica.

Skomentuj

czyli jak kazda
                                Nie każda, ja znalazłem 100% polską, nie z importu. Do tego jeszcze z dokumentacją.

Skomentuj

No to akurat dla mnie minus, ze Polska
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No powiem ci że na dwoje babka wróżyła. Ja kupiłem najpierw viki poleasingowe od leasingodawcy. Wiem ile ma przebiegu. Wiem że nie było dziwnych przeróbek itp. Ma to swoje plusy. I wiem że przy 240kkm już conieco trzeba wymienić :) Ale za to wiem że nie od razu po zakupie i że warto jeszcze go utrzymywać na chodzie.
                                    Teraz z podobnego źródła kupiłem punto, też dla mnie głównym czynnikiem wyboru był fakt że nie kombinowany.
                                    Za dużo się naoglądałem sprowadzanych samochodów i niestety oszustwa na przebiegu i naprawach są na porządku dziennym :( Gdyby nie to, to bym się nie zastanawiał i kupił ściągany, tańszy i jeżdżony po autostradach. Głupia sprawa, bo chociaż mam znajomego który handluje ściąganymi samochodami i wiem że uczciwy człowiek (sic!), to nigdy nie ma gwarancji że jego przy zakupie nie orżną. No i samochody które on ściąga, to już nie są cenowe okazje. Bo ściąga w miarę możliwości nie kombinowane. Argument niższej ceny już przestaje tu istnieć.

Skomentuj

Jako że jakiś czas temu były zmiany w Skoda Polska i VW Polska to udało mi się kupić auto którego właścicielem była Skoda Auto Polska,
                                      Sprawdziłem auto wcześniej w bazie danych, ne przebiegu nie kombinowane i mam jeszcze rok gwarancji bo była dokupiona dodatkowa.
                                      Ja jestem zadowolony, a auto prawie miało zapach fabryki.

Skomentuj

Taka skodzine to chetnie sam bym kupił
                                        Prawda jest taka ze cieżko znaleźć w pełni sprawne auto na polskim rynku
                                        Zawsze jest cos z nim nie tak
                                        A np niemieckie auto mimo ze pewnie ma przebieg kręcony tuw musi przejść
                                        U nich przeglądu nie zalatwisz na ładne oczy ze stufka w dowodzie
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak ale wolę wiedzieć ile auto ma przebiegu, bo nieświadomość może drogo kosztować. U nas wszystkie 10-latki mają 120-160kkm a ja kupiłem rocznego z przebiegiem 54kkm to skąd te przebiegi po 12-16kkm. Niemców nie stac na paliwo?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X