Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Nie na temat...
Przede wszystkim Paweł przestanie wyglądać jak z gokarta :)
Zamieszczone przez LubMich Zobacz postamoże i odgrody da się zmieścić
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz postaNo to od dzisiaj należało by już mówić Panie Prezesie ...
godna konkurencja dla lexusa :p
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postato co tam trzeba remontować?
opony juz wymienilem, ale felgi sa do gruntownego remontu (farba schodzi)
zaprawki na masce bo pelno odpryskow
rozrzad i pelno plynow (olej w silniku, chlodzenie, wspomaganie, olej w skrzyni i tylnym moscie)
no i szereg drobnostek. czujnik otwierania drzwi, spryskiwacz tylnej szyby, kontrolka poduszek itp itd
napisal mi cala litanie co mu dolega
Skomentuj
-
Zamieszczone przez grzeczny_52 Zobacz postaFaktycznie, też bym olał tylny most
ja wole nie "olewac" bo to pozniej bedzie kosztowalo :p
uprzedzali mnie ze trzeba dbac o torsena
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaa tam ktoś wkładał torsena do tyłu?
Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz postaHaldex?
"niestety" tutaj mamy prawdziwe QUATTRO!
Skomentuj
-
przecież centralny i tylny dyfer nie są ze sobą połączone... co nie zmienia faktu, że olej można by było wymienić. chociaż i z tym różnie bywa, bo potrafi się sypnąć po wymianie - ale to już totalna loteria, jeśli nie był wymieniany; jeśli ktoś dbał i wymieniał to śmiało lać nowy. ravenola polecam, najtańszy nie jest, choć też nie z najwyższej półki cenowo a jakość bardzo dobra. choć ja ostatnio lałem usvo, jakoś tak mam, że hydrocracka nie wleję sobie...
a u Ciebie do silnika 5w40 z normą koniecznie 505.01, chyba że chcesz 5w30(ale ja bym sobie nie lał akurat tego) to norma koniecznie 504/507. każda inna będzie męczyć przede wszystkim pompowtryski, a już nie są tak tanie w naprawie jak kiedyś... a jak mechanik się uprze, że nie musi być 505.01 lub względnie 504/507 to lepiej go zmieńszkoda auta po prostu
Skomentuj
-
to co to za blokady? jak ja robiłem to wystarczało wiertło 6mm... :P
a swoją drogą zajrzałbym przy okazji pod pokrywę zaworów i zobaczył w jakim stanie jest wałek, bo to jest dosyć sporym problemem w pompowtryskach. lubi się dziad wycierać, wymiana nie kosztuje niestety 5 zł, bo części tanie nie są i część lepiej jest kupić w aso, ale jeśli ktoś to robił albo dbał o auto i wymieniał olej jak należy, a nie jak każe książka, to może być jeszcze spoko - ale to jeszcze zależy od realnego przebiegu. i podjedź do kogoś z vcdsem, niech zobaczy blok pomiarowy 23 w silniku jakie są wartości. to sporo powie o stanie pompowtrysków.Last edited by siewcu; 08.05.2020, 20:44.
Skomentuj
-
nie jest to rocket sciencetylko naprawdę polecam kupić dobrej jakości części, wychodzi trochę drożej ale mniejsze ryzyko awarii. gdybym miał kupić sobie rozrząd to contitech. a przy okazji - polecam kupić kabelek vag kkl i do tego ogarnąć vcds lite(nie vcds, to lite jest bardzo ważne), będzie łatwo diagnozować problemy, które masz. koszt niewielki, bo więcej jak 40 zł z wysyłką to nie będzie kosztować, a potrafi naprawdę życie ułatwić - przetestowałem nie raz i nie dwa, szybciej i prościej się takie pierdoły diagnozuje... a przy okazji można jakieś pierdoły włączyć lub wyłączyć
tu już w necie masz w opór informacji co i jak. chyba że coś konkretniejszego będziesz chciał to wal na priv
Skomentuj
Skomentuj