Też jestem tego zdania.Regulacje barwy,same przedwzmacniacze to następny element w torze,który nie jest potrzebny do wykorzystania możliwości samej końcówki.Należy się liczyć z możliwością wniesienia przez nie swojego charakteru a nawet zniekształceń.
Wszelkie tego typu dodatki kosztują i płacimy za nie słono,kupując gotowe konstrukcje.
W przypadku Uniampa wydaje mi się to zbędne(wręcz niewskazane)-ja osobiście wyposażyłbym go w lepszy potencjometr volume,może nawet z silnikiem ,sterowany zdalnie i selektor wejść.To mi w zupełności wystarczy.
Ok Panowie, cena ostateczna wygląda tak:
59zł kit
10zł PCB
1zł koperta
5,1zł list polecony priorytet.
Dane do wpłat zaraz roześlę każdemu na PW. Na wpłaty czekam do środy 07.04.2010r, potem zamawiam części, osoby które do tego czasu nie wpłacą kasy wylatują z zamówienia.
Jak w jaki sposób ? :shock: Musisz mieć regulacje barwy żeby Ci podbiło na basie? Każdy OPA ma swój charakter, tak jak byś porównywał Uni z Symem czy dał też lampowy stopień na wejściu który zmieni Ci brzmienie... Ten OPA ma bardzo dobre niskie rejestry... Stosowany jest w wielu bardzo dobrych słuchawkowcach.
Jak w jaki sposób ? :shock: Musisz mieć regulacje barwy żeby Ci podbiło na basie? Każdy OPA ma swój charakter, tak jak byś porównywał Uni z Symem czy dał też lampowy stopień na wejściu który zmieni Ci brzmienie... Ten OPA ma bardzo dobre niskie rejestry... Stosowany jest w wielu bardzo dobrych słuchawkowcach.
Ja też nie wiem w jaki sposób sam wzmacniacz operacyjny który ma liniową charakterystykę przenoszenia może podbić bas. Może jakoś minimalnie przez nierównomierność, ale nie o 6 lub 13 dB jak np. układ regulacji barwy Irka. Charakter brzmienia to inna sprawa.
marcin__23, przeczytałeś chociaż ostatnie 2 strony tego tematu? Listę zamknąłem w niedzielę, pcb już dawno nie ma... Jeśli chcesz to odezwij się na PW, dostaniesz dane do wpłaty za elementy, ale jest warunek- kasa zostanie wpłacona jeszcze dziś...
Skomentuj