Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gigipawel
    Dużo osób będzie do tego zestawu dorabiało we własnym zakresie Preampa jakiegoś ?
    myślisz o grupowm zamówieniu ? Można by stworzyć regulacje glosnosci + przekaznik dla trafa dla Uni, projekt jest w watku tom3k`a.

Skomentuj

Nie bardziej coś takiego http://www.fratu.pl/irek/?regulacja-barwy,48 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
        po co?:) jak ktoś robi diy to nie pakuje takich rzeczy bo z tego się nie korzysta... No ale jak tam chcesz...

Skomentuj

Też jestem tego zdania.Regulacje barwy,same przedwzmacniacze to następny element w torze,który nie jest potrzebny do wykorzystania możliwości samej końcówki.Należy się liczyć z możliwością wniesienia przez nie swojego charakteru a nawet zniekształceń.
          Wszelkie tego typu dodatki kosztują i płacimy za nie słono,kupując gotowe konstrukcje.
          W przypadku Uniampa wydaje mi się to zbędne(wręcz niewskazane)-ja osobiście wyposażyłbym go w lepszy potencjometr volume,może nawet z silnikiem ,sterowany zdalnie i selektor wejść.To mi w zupełności wystarczy.

Skomentuj

Zamykam listę!
            1. scythe1123 1x elementy
            2. maxxx222 1x elementy+1xPCB
            3.jaromas 1x elementy + 1xPCB
            4.freedi 3x elementy+3xPCB
            5.Black 1x elementy+1xPCB
            6.Noga 2x elementy + 1xPCB
            7.kaman77 2xPCB
            8.csbiczek 1xPCB
            9.dolphin123 2x elementy + 1xPCB
            10. 1grzecho 1x elementy + 1xPCB
            11. krasz1 1xPCB
            12. DeKeR 1x elementy
            13 Ciemny80 1x elementy + 1xPCB
            14. japycz1 1x elementy + 1xPCB
            15. IoNcs 1x elementy

Jutro rano podliczę wszystko, napiszę co i jak i roześlę dane do wpłaty!

Skomentuj

Barwa do uni potrzebna jak najbardziej albo jakis dobry przedwzmacniacz z racji braku basu albo jak kto woli bardzo malej jego ilości

Skomentuj

jesli komus brakuje basu dobry OPA na wejsciu powinien zalatwic sprawe...
                np taki:
                http://www.analog.com/static/importe...eets/AD827.pdf

Skomentuj

Ok Panowie, cena ostateczna wygląda tak:
                  59zł kit
                  10zł PCB
                  1zł koperta
                  5,1zł list polecony priorytet.
                  Dane do wpłat zaraz roześlę każdemu na PW. Na wpłaty czekam do środy 07.04.2010r, potem zamawiam części, osoby które do tego czasu nie wpłacą kasy wylatują z zamówienia.

Skomentuj

Czyli wychodzi 80zl dla ciebie.
                    Czekam na dane i jutro wpłacam

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      jesli komus brakuje basu dobry OPA na wejsciu powinien zalatwic sprawe...
                      np taki:
                      http://www.analog.com/sta...heets/AD827.pdf
                      W jaki sposób ?

Skomentuj

Osoby które wpłaciły pieniądze są na liście zaznaczone na czerwono:

1. scythe1123
                        2. maxxx222
                        3.jaromas
                        4.freedi
                        5.Black
                        6.Noga
                        7.kaman77
                        8.csbiczek
                        9.dolphin123
                        10. 1grzecho
                        11. krasz1
                        12. DeKeR
                        13 Ciemny80
                        14. japycz1
                        15. IoNcs

Jeszcze jedna sprawa, po wykonaniu przelewu prosił bym o potwierdzenie na PW oraz dane do wysyłki...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985
                          W jaki sposób ?
                          Jak w jaki sposób ? :shock: Musisz mieć regulacje barwy żeby Ci podbiło na basie? Każdy OPA ma swój charakter, tak jak byś porównywał Uni z Symem czy dał też lampowy stopień na wejściu który zmieni Ci brzmienie... Ten OPA ma bardzo dobre niskie rejestry... Stosowany jest w wielu bardzo dobrych słuchawkowcach.

Skomentuj

csbiczek, przelew zrobiony, PW poszło. pozdrawiam :mrgreen:

Skomentuj

Ten OPA ma bardzo dobre niskie rejestry...
                              Ciekawe jak chłopaki w AD tego dokonali.... chyba do nich napisze i zapytam...

Skomentuj

napisz i zapytaj :twisted:

Skomentuj

csbiczek na @ wysłałem ci potwierdzenie wpłaty. Moje jest już zapłacone.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985
                                    W jaki sposób ?
                                    Jak w jaki sposób ? :shock: Musisz mieć regulacje barwy żeby Ci podbiło na basie? Każdy OPA ma swój charakter, tak jak byś porównywał Uni z Symem czy dał też lampowy stopień na wejściu który zmieni Ci brzmienie... Ten OPA ma bardzo dobre niskie rejestry... Stosowany jest w wielu bardzo dobrych słuchawkowcach.
                                    Ja też nie wiem w jaki sposób sam wzmacniacz operacyjny który ma liniową charakterystykę przenoszenia może podbić bas. Może jakoś minimalnie przez nierównomierność, ale nie o 6 lub 13 dB jak np. układ regulacji barwy Irka. Charakter brzmienia to inna sprawa.

Skomentuj

Witam czy jest mozliwosc dplaczenia sie do zamowienia pcb i elemetow

Skomentuj

marcin__23, przeczytałeś chociaż ostatnie 2 strony tego tematu? Listę zamknąłem w niedzielę, pcb już dawno nie ma... Jeśli chcesz to odezwij się na PW, dostaniesz dane do wpłaty za elementy, ale jest warunek- kasa zostanie wpłacona jeszcze dziś...

Skomentuj

Poszło

Skomentuj

Czaruję...
                                          X