Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zastanawiam się ile razy jeszcze mam pisać o translacji mechanizmu zanim wszyscy "zatrybią" :bored:

Skomentuj

A może przeoczyłem bo jednak ten wątek robi się obszerny, sorry

Skomentuj

Nowy wygląd i ogólnie funkcjonalnośc forum bardzo mi się podoba. Jedyne co bym zmienił to wygląd strony głównej, tak, by sprawiała wrażenie bardziej horyzontalnej niż pionowej. I tekst
        Witamy w serwisie poświęconym zagadnieniom elektroakustyki i elektroniki. Jeśli chcesz sam zbudować swoje nagłośnienie to ten serwis jest właśnie dla Ciebie. Zapraszamy do lektury artykułów, a jeśli będziesz miał jakieś pytania, odwiedź nasze forum dyskusyjne. Pamiętaj jednak ! Zanim zadasz jakiekolwiek pytanie na forum użyj opcji "Szukaj" !
        mógłby miec inną czcionke. Powinien on witać w serwisie, a nie sprawiac wrazenia krótkiej notatki.

Logo i górny panel (forum, pobieralnia, blogi, etc) są świetne.

Skomentuj

W jaki sposób mam zaznaczyć przeczytane posty aby nie widniały w nieprzeczytanych ?

Skomentuj

klikasz 2 razy na ikonce tematu i staje się "przeczytany". Możesz też wejść na dany dział (np Akustyka) i w opcjach w menu wybierasz --->Narzędzia forum ---> Zaznacz jako przeczytany - i wtedy cały dział masz jako "przeczytany".

Skomentuj

w dalszym ciagu nie ma mozliwosci "swoje posty od ostaniej wizyty". czyli watki w ktorych cos sie rusyzlo od ostaniej wizyty a w ktorych uczestniczyłem...

Skomentuj

samych "swoich" watkow nie ma...
                Klikasz na "co nowego" i tematy z zielona strzalka sa twoje...
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  samych "swoich" watkow nie ma...
                  Właśnie, że są :) forum -> Twoje wątki lub posty (submenu) i z listy możesz wybrać co dokładnie. Może nie działać z IE

Skomentuj

Ale pokazuje jako liste postów a nie watkow... albo jak juz watki to tlyko te rozpoczete przeze mnie... masakra

Skomentuj

czyli zostaje ci tylko moje rozwiazanie...
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        klikasz 2 razy na ikonce tematu i staje się "przeczytany". Możesz też wejść na dany dział (np Akustyka) i w opcjach w menu wybierasz --->Narzędzia forum ---> Zaznacz jako przeczytany - i wtedy cały dział masz jako "przeczytany".
                        Dwukrotne kliknięcie na ikonce forum także działa i oznacza wskazany dział forum jako przeczytany - nie trzeba grzebać w menu tak jak to opisałeś

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
                        w dalszym ciagu nie ma mozliwosci "swoje posty od ostaniej wizyty". czyli watki w ktorych cos sie rusyzlo od ostaniej wizyty a w ktorych uczestniczyłem...
                        LITOŚCI !!! Czy jesteś aż tak ograniczony, że nie potrafisz nauczyć się dwóch prostych rozwiązań Twojego rzekomego problemu ?:
                        1. kliknąć w link "co nowego" i dostrzec tematy z zieloną strzałką oznaczającą, że w tym temacie pisałeś
                        2. kliknąć w link "Tu pisałeś" i dostrzec pokolorowane ikonki, które oznaczają, że w tym wątku pojawiły się nowe posty
                        Czy to przerasta Twoje zdolności pojmowania ?

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
                        masakra
                        Tak... masakra... bo szukasz problemów zamiast szukać rozwiązań problemów.

Skomentuj

Witamy w serwisie poświęconym zagadnieniom elektroakustyki i elektroniki. Jeśli chcesz sam zbudować swoje nagłośnienie to ten serwis jest właśnie dla Ciebie. Zapraszamy do lektury artykułów, a jeśli będziesz miał jakieś pytania, odwiedź nasze forum dyskusyjne. Pamiętaj jednak ! Zanim zadasz jakiekolwiek pytanie na forum użyj opcji "Szukaj" !
                          A da się zrobić wyjustowanie? ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                            A da się zrobić wyjustowanie? ;]
                            Hehe... widzę tomq88, że czuwasz :) Chyba się da - zaraz poprawię.

Skomentuj

Q no, no, nie przestajesz nas zaskakiwać. "Ładnie rośnie to ciasto które pieczesz..." Co wejdę na diyaudio.pl to coś nowego. Na początku nie mogłem się przyzwyczaić, a teraz jest b.dobrze a i coraz lepiej... Brawa dla Administracji ! :thumbsup:

Skomentuj

Q, nie wiem czy to celowo, ale nie widać napisu wyszukiwanie zaawansowane pod normalnym paskiem wyszukiwania - jest biały i zlewa się z tłem.

Wydaje mi się, że jest za nisko - powinien być na wysokości lupy.

Swoją drogą też zaczyna mi sie forum podobać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                  nie widać napisu wyszukiwanie zaawansowane
                                  Możesz dać screena i podać info jaka przeglądara i w której wersji ? U mnie jest OK.

Skomentuj

Przeglądarka to najnowszy Firefox 3.6.13, a wygląda to tak - dałem zaznaczenie na napisie, domyślne jest biały.

Dodatkowo nie wiem także czy celowo, ale w arcie Yoshiego brak wartości elementów użytych do budowy

Skomentuj

Quester zmień logo! Ten szary kolor wygląda ohydnie, a poza tym nie widać podpisu pod logiem...

Skomentuj

Nie wiem dlaczego, ale w artykule Yoshi`ego nie wyświetlają się zdjęcia(miniaturki) tylko odnośnik do imageshack. Chyba, że tak ma być...

Skomentuj

wojak737, no właśnie u mnie jest podobnie. Przeglądarka to jakaś najnowsza Opera.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X