W wot główną rolę gra procesor a konkretnie jak najmocniejszy jeden czy tam dwa rdzenie/wątki więc to zły przykład. Nie mylę się bo przecież sam mam taką samą kartę i widzę jakie ma obciążenia z danymi komponentami... . W większości gier zarówno z xeonem jak i tą i3 była obciążona na 90-100%. Jak już piszesz o wot-cie to włącz sobie w afertburnerze OSD i zobacz co obciąża wot i w jakim stopniu. Do wota rzeczywiście taki procesor z mocniejszym pojedynczym rdzeniem/wątkiem zrobi różnicę. W innych grach niekoniecznie chociaż oczywiście w każdym przypadku lepsza będzie ta i5. Nie ma sensu radzić Ci co kupić no bo i jak? Omijaj po prostu jakieś wersje energooszczędne z obniżonymi zegarami i tyle. Co byś nie kupił to będzie mniej więcej tak samo działać a te 0.1GHz w tą czy w tą różnicy nie zrobi.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Właśnie sprawdziłem czy nic w wocie się nie zmieniło...oczywiście że nie :p . Od początku powstania gry ciągle to samo. Pierwszy rdzeń jest na 100%, drugi na ~70-80% a pozostałe dwa to max 30% (zakładam że może być to system lub nawet programy w tle). Grafika jest obciążona na ledwo 60-70% więc jeśli chcesz grać w wota to mocniejszy procesor rzeczywiście pomoże...w innych grach raczej nie (z tą kartą). No może jeszcze watch dogs 2 bo to też bardzo mocno procesorowy tytuł.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Właśnie sprawdziłem czy nic w wocie się nie zmieniło...oczywiście że nie :p . Od początku powstania gry ciągle to samo. Pierwszy rdzeń jest na 100%, drugi na ~70-80% a pozostałe dwa to max 30% (zakładam że może być to system lub nawet programy w tle). Grafika jest obciążona na ledwo 60-70% więc jeśli chcesz grać w wota to mocniejszy procesor rzeczywiście pomoże...w innych grach raczej nie (z tą kartą). No może jeszcze watch dogs 2 bo to też bardzo mocno procesorowy tytuł.
Skomentuj