Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cześć,
    Ktoś może miał okazję słuchać kolumn STX F-130 n lub F-200 n ?

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
      Ale Ushery nawet po zniżkach to nie jest półka AWXów. Zobacz sobie ile trzeba zapłacić za 8948, bardziej martwi fakt że przez brak AWXów to praktycznie nie ma na rynku rozsądnych kolumnDIY w przedziale 600-1000zł. Wszystkie sensowne zestawy czy to na Seasach, Scanach, Usherach czy nawet Visatonach(pierwsze sensowne głośniniki - AL1xx) to już powyżej tysiąca za zestaw niestety. A poniżej długo długo nic, aż napotykamy na scx za 300zł na gotowo
      Źle mnie kolego rozumiałeś ,nie miałem na myśli ze zestaw na Usherach złożymy w takiej cenie co na STX,chodziło mi raczej o to ,że część osób chcących wykonać konstrukcje w jakimś określonym terminie , braku dostępności może po prostu zdecydować się na przetworniki innego producenta.Następnie na forach będą opisywane te inne konstrukcje ,a popularność i renomę będą zdobywać lub umacniać inne firmy.
      Sam mam klony mx-140 i jestem z nich zadowolony, ale w planach mam 3 drogi do salonu i mam nadzieje że doczekam się projektu na serii AWX .

Skomentuj

Tak panowie ale ushera 8935a można będzie kupić nawet po podwyżce,z proponowanym na forum rabatem za ok.200zł.Czy warto dołożyć 50zł/szt,odpowiedżcie sobie sami?

Skomentuj

Zamieszczone przez jacky72 Zobacz posta
          z proponowanym na forum rabatem za ok.200zł
          Rabat jest jednorazowy, normalnie ten usher będzie prawie 2 razy droższy.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tak, wiem Luszti.Chciałem tylko pokazać że istnieją alternatywy,przez ostatnie 3 miesiące różnica w cenie tych głośników była 70-100zł nie uwzględniając rabatów z forum audioarena.Istnieją też inne firmyayton,SB acoustic http://rabu-acoustics.dk/bas-mellemt...7nrxc35-8-p671 ,głośniki świetnie wykonane,dobrze oceniane przez Zapha.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            no i widzicie: sa dostepne
            potrzebny byl ten najazd na stxa z ostatnich stron?

Proponuje zrobić zrzutkę na forum,kupić kwiaty,wysłać do STX w podzięce że wystawili głośniki na sprzedaż.
            To jest kpina z klienta i tyle na temat!!!

Skomentuj

Tak panowie ale ushera 8935a można będzie kupić nawet po podwyżce,z proponowanym na forum rabatem za ok.200zł.Czy warto dołożyć 50zł/szt,odpowiedżcie sobie sami?
              Słuchałes obu??:???: Pewnie nie... Wystarczy poczytac opinie na audiohobby zestawy 18AWX +kt27tbfc/g jak niewiele rózni go od 2,5x droższego ER18RNX. Wydaje mi się ze nie mozna jednoznacznie stwierdzić które głosniki sa lepsze... a wymienianie "dobrych" zachodnich firm jest lekko mówiąc naciąganiem opinii. Z dokładaniem jest tak ze zawsze mozna dołozyć 50zł i miec lepiej!! Kolejna sprawą wspomniany przeez Ciebie Usher 8935 wcale jakims super wyznacznikiem nie jest, bo na tym forum mozna znaleść ludzi którzy porównywali go z Fountekiem FW 146 jednoznacznie wskazując który jest lepszy np na srednicy.... Pamietaj takie uogólnianie "bo nasze to be" a zachodnie jest coool mówi o Tobie tylko tyle ze jestes typowym "polaczkiem"

---------- Post dodany o 14:02 ---------- Poprzedni post o 14:00 ----------

Proponuje zrobić zrzutkę na forum,kupić kwiaty,wysłać do STX w podzięce że wystawili głośniki na sprzedaż.
              To jest kpina z klienta i tyle na temat!!!
              :w00t::w00t::w00t: Dzieci na takie głupie teksty mówią "żal.pl"

Wyslij również kwiaty do QBA czy innych firm które pol roku sciągają głosniki.

Skomentuj

Nie na temat...
                Trochę mi to przypomina czasy komuny gdy ludzie się cieszyli, że mogą coś kupić.. Nie dajmy się zwariować

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                  Słuchałes obu?? Pewnie nie... Wystarczy poczytac opinie na audiohobby zestawy 18AWX +kt27tbfc/g jak niewiele rózni go od 2,5x droższego ER18RNX. Wydaje mi się ze nie mozna jednoznacznie stwierdzić które głosniki sa lepsze... a wymienianie "dobrych" zachodnich firm jest lekko mówiąc naciąganiem opinii. Z dokładaniem jest tak ze zawsze mozna dołozyć 50zł i miec lepiej!! Kolejna sprawą wspomniany przeez Ciebie Usher 8935 wcale jakims super wyznacznikiem nie jest, bo na tym forum mozna znaleść ludzi którzy porównywali go z Fountekiem FW 146 jednoznacznie wskazując który jest lepszy np na srednicy.... Pamietaj takie uogólnianie "bo nasze to be" a zachodnie jest coool mówi o Tobie tylko tyle ze jestes typowym "polaczkiem"
                  Słuchałem MX-140 i Usher V-601.Wskaż mi gdzie stwierdzam które głośniki są lepsze i gdzie napisałem że 18awx jest złym głośnikiem,mało tego wskaż mi jakikolwiek niepochlebny wpis na temat stx z mojej strony?Gdzie napisałem że nasze jest złe a zachodnie jest cool?
                  Swoim wpisem udowodniłeś tylko że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i wkładasz komuś w usta słowa których nie wypowiedział.Wskazałem tylko że są alternatywy dla ciągle niedostępnych głośników.
                  Po tym jak mnie nazwałeś "typowym polaczkiem",stwierdzam że jesteś małoletnim gnojkiem albo chamem od urodzenia.Nigdy nie obraziłem nikogo na żadnym forum,ale ty na to zasłużyłeś.
                  Wyslij również kwiaty do QBA czy innych firm które pol roku sciągają głosniki.
                  Co mnie obchodzi QBA,jesteś tak nierozgarnięty że nie potrafisz sam sobie zamówić głośników przez neta i jaki to ma związek z moim wpisem?
                  I na koniec wyrażę swoją opinie bo mam do tego prawo,tak uważam że V-601 jest lepszym zestawem,a w obecnej promocji na forum głośniki możemy mieć za 700zł komplet.

Skomentuj

18awx jest duzo lepszym glosnikiem nic 8935a
                    mam oba wiec mam porownanie
                    jesli robilbym kolumny teraz to zdecydowanie wybralbym awxy na niskosrednie
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no nie gadaj... :/

Skomentuj

Co mnie obchodzi QBA,
                        Tak samo maja problemy z dostarczaniem zamówien jak STX... a im jakoś kwiatów nie chcesz słać... kto tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

jesteś tak nierozgarnięty że nie potrafisz sam sobie zamówić głośników przez neta
                        Udało Ci się, masz piwo za podsumowanie tego co robie, tylko ze obrócone o 180*:)

A co do opinii... twoje poprzednie wpisy sa dla mnie tendencyjne i pytania o dokładanie do "lepszych" sa pytaniami retorycznymi.

Myślę ze ni warto kontynuować tego, bo przecież jestem gówniarzem i chamem, ale za to realnie patrzącym na świat i na to co jaki sprzedawca robi bo w porównaniu do innych może i do Ciebie mam z nimi spory kontakt.

Skomentuj

Wskazówka
                          A ja mam super pomysł - zmieńmy nazwę forum na "Klub miłośników i piewców nad jedynie słusznym i miłościwie nam panującym oraz niektórych userów sponsorującym STX-em":flapper: Wtedy nazwa forum będzie odpowiadała temu czym ono właściwie w znacznym stopniu jest - przez działalność paru forumowiczów staje się prospektem reklamowym jednej jedynie słusznej, "prawdziwie polskiej" myśli technologicznej składającej się z trzech magicznych literek

Skomentuj

Może zamiast rozmyślać i pisać bzdury pokazałbyś ciekawą konstrukcję, która pozwoli odejść od czytania pierdół na temat STXa ? Wydaje mi się, że nie widziałem żadnego wątku założonego przez Ciebie, w którym toczy się ciekawa dyskusja...

Przez takie właśnie marudy wątek ciągle jest podjudzany...

Skomentuj

Może i AWX 18 jest dostępny ale brak AWX kopułka .... przyznać się kto wykupił ??

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Może zamiast rozmyślać i pisać bzdury pokazałbyś ciekawą konstrukcję, która pozwoli odejść od czytania pierdół na temat STXa ?
                                A może na forum skończyli by także łaskawi wielmożni "Państwo" moderatorzy (nie wszyscy) oraz niektórzy userzy z wylewania pomyj na głowę każdego kto źle wyrazi się na temat tego wspaniałego, cudownego, świetnie brzmiącego, zaawansowanego techniczne, bijącego na głowę znacznie droższą imperialistyczną konkurencję czy to ze wschodu czy z zachodu czy z północy, czy z południa ( tu podpowiedź dla mniej kumatych te superlatywy to tylko mój sarkazm) STX-a?

Skomentuj

Ktoś już gdzieś pisał... chodzi o to, że jest wybrakowany Tonsil (cena/jakość), później STX (cena/jakość), później długo, długo nic i Founteki, Daytona, Ushery .....
                                  Pewnie dlatego tak żal ściska, że STXy są tak długo niedostępne. Bo brak alternatywy.
                                  Nie chodzi więc o wielbienie marki, ale brak możliwości (finanse).... i brak wiedzy w konstruowaniu nowych droższych, nieznanych konstrukcji..

Skomentuj

Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
                                    A może na forum skończyli by także łaskawi wielmożni "Państwo" moderatorzy (nie wszyscy) oraz niektórzy userzy z wylewania pomyj na głowę każdego kto źle wyrazi się na temat tego wspaniałego, cudownego, świetnie brzmiącego, zaawansowanego techniczne, bijącego na głowę znacznie droższą imperialistyczną konkurencję czy to ze wschodu czy z zachodu czy z północy, czy z południa ( tu podpowiedź dla mniej kumatych te superlatywy to tylko mój sarkazm) STX-a?
                                    Wiekszośc z tych o których zapewne mówisz słyszało od Głosnika do telewizora po dośc dobrego Scana... . Jesli tacy ludzie twierdza ze cos jest dobre, to chyba jednak jest. "Ci ludzie" pokazywali na forum rózne konstrukcje wiec im nalezy ufać...

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Kto wie, może dzięki temu są dostępne
                                      Mamy moc :)

Może zacznijmy teraz narzekać na brak premiery wspominanej przez niektórych szerokopasmówki...

Skomentuj

quote=dj_zibi;310998]Tak samo maja problemy z dostarczaniem zamówien jak STX... a im jakoś kwiatów nie chcesz słać... kto tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem?[/quote]

A Ty chłopie widzę dalej brniesz.Proszę, spójrz w jakim jesteśmy wątku o STX czy QBA?Nie wiem co mam o Tobie myśleć,czy jesteś nierozgarnięty czy opłacany?

A co do opinii... twoje poprzednie wpisy sa dla mnie tendencyjne i pytania o dokładanie do "lepszych" sa pytaniami retorycznymi.
                                        Wskaż choć jeden mój wpis w którym żle się wyrażam o firmie STX lub ich wyrobach.Co, nie znalazłeś do tej pory żadnego na poparcie swojej tezy o tendencyjność?Widzisz, żle trafiłeś,nie ta osoba.

Myślę ze ni warto kontynuować tego, bo przecież jestem gówniarzem i chamem, ale za to realnie patrzącym na świat i na to co jaki sprzedawca robi bo w porównaniu do innych może i do Ciebie mam z nimi spory kontakt.

Niepotrzebnie się uniosłem za co przepraszam,ale pamiętaj to Ty byłeś pierwszy.Nie wiem jaki Ty masz kontakt ze sprzedawcami,ja w handlu przepracowałem wiele lat poprzez duże koncerny takie jak Pepsico,Kimberly Clark,Procter&Gamble i dwie małe krajowe firmy,którym organizowałem całą sieć dystrybucji,więc uwierz mi wiem jak powinna wyglądać współpraca z klientem.
                                        Czy Ty naprawdę nie potrafisz zrozumieć że takich wpisów jak mój powinno być jak najwięcej,żeby zmotywowały producenta do poprawy komunikowania się z klientem,podawania rzetelnych informacji o dostępności produktów, bądż ich braku.Przecież na tym forum jest ludzi z STX od groma,mają nawet swój temat w którym piszemy.
                                        I jeszcze na koniec,życzę jak najlepiej firmie STX,oby wypuszczali jak najlepsze produkty i się rozwijali,ale Twój atak na mnie spowodował że od dziś będę stanowczo zwalczał cały ten szemrany marketing na tym forum.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          szemrany marketing na tym forum
                                          w koło Macieju...
                                          Powoli dochodzi do sytuacji, w której pochlebne wyrażenie się o tej firmie momentalnie skutkuje o posądzeniem o marketing. Strach się bać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X