To chyba kazdy jednokomponentowy poliuretan dobrej, znanej marki bedzie ok. Nie sposob znac kazdej chemii.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fornirowanie - kleje, metody docisku oraz jego łączenia
Collapse
X
-
Do powazniejszej pracy uzywam tylko lakierow firmy Renner. Maja bogata oferte i sprzedawca pomaga mi dobrac do odpowiedniej roboty. Na stol mozesz uzyc pakierowego lakieru, o ile odpowiada Ci taka powloka. Mi osobiscie nie odpowiada i wolalbym porzadny olejowosk. Co prawda nie ma takiej wytrzymalosci powloki jak PUR, ale za to jak ladnie wyglada...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maciekelga Zobacz postaMi tez najbardziej podoba sie powloka jak po woskowaniu. Musze popatrzec na olejowoski. Jezeli juz lakier szukam matowego.
olej lub olejowosk bardzo jest podatny na zarysowania, lepiej eksperymentować z jakąś bejcą i na to lakier jak chcesz podkreślić rysunek drewna. Co do twardości parkietowy będzie ok.
Skomentuj
-
Maciek, jeśli mogę Ci coś doradzić to zawieź te dechy i fornir na prasę. Zapłacisz 3 dychy za metr i będziesz miał to dobrze ściśnięte. Lakier czy olej sprawa drugorzędna, chodź olej nadaje się na podłogi czyli na stole pewnie wytrzyma😉
Te w wszystkie 3v3 to badziew marketowy i staraj się tego unikać. Zrobisz jak uważasz.
Skomentuj
-
Lepiej zawieść fornir i płyty do oklejenia. Uwierz, fornir i płyta jest więcej warta niż samo oklejanie, a efekt masz pewny w szczególności w przypadku stołu, gdzie ryzyko pojawienia się wad po czasie jest ogromne,a chyba chcesz żeby to wyglądało w miarę sensownie. Lakier ok chodź chyba skłaniałbym się ku olejowoskom. Łatwiejsze i bardziej przewidywalne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez thomas Zobacz postaOsobiście odradzam olewoski do blatów wszelkiej maści. Chyba że dasz to na jakiś twardy egzotyk.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWidzialem podloge z orzecha, olejowana Osmo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tomasz620 Zobacz postaA czy na MDF można zastosować podkład w sprayu samochodowy?? Czy musi byc specjalny dedykowany ? Z góry dziękuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMozna ale tak szybko nie zamkniesz mdf. Lepej wczesniej zagruntowac podkladem nitro/capon.
Skomentuj
Skomentuj