Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaBał bym się tak DAC podłączyć u siebie ^^
Monitory metr od uszu, jak by jakaś aplikacja na kompie zgłupiała i puściła full głośnosć, to bym miał niespodziankę.
Raz tak miałem Yamahy HS50 ustawione na prawie -10dB, normalnie sobie słucham muzyki, coś win win przyciął i karta ustawiła 0dB na wyjściu, jak by pociąg do domu wjechał.
Żona spała 2m dalej na kanapie, nie muszę mówić jak się sprawy potoczyły ^^bardziej mi szkoda wycietych bitow, ale nie podjalem jeszcze decyzji jaki potek bedzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez medpak Zobacz posta
Ile kolega zapłacił za niego bo widze, że są jeszcze uzwojenia do zasilania lampy :).Last edited by mrc12; 20.03.2017, 18:30.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez medpak Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaNie wiem czy to zdjęcie po prostu tak wyszło, ale coś mocno te lampki świecą,lampka ma siatki wyżej.
Skomentuj
-
Żarniki lamp są ok, widać przecież na zdjęciu, przy okazji aparat tak ustawił parametry do zdjęcie że wszystko na nim świeci jak spawarka ^^
Za to to białe podświetlanie jest trochę nie na miejscu, bursztynowy LED z prądem 3mA był by super.
Napięcie żarzenia to 6,3V +/-10% z czego groźniejsze jest niższe napięcie niż wyższe, dlatego że jest źródłem bardzo szkodliwego dla lampy zatrucia katody, jedną z metod częściowego odkręcenia tego jest żarzenie trochę wyższym napięciem zasilania.
Zresztą dochodzi jeszcze jedna sprawa mianowicie dioda LED świeci inaczej niż żarnik, na fotografii zawsze będą*inaczej wyglądały, im gorszy aparat (z gorszym filtrem IR) tym zdjęcie wyjdzie inaczej.
Skomentuj
-
Spokojnie panowie ..... tą iluminację tworzy led pod podstawką a zdjęcie robione telefonem , do tego jeszcze światło odbija się od szlifowanej płyty radiatora . Fota była przy zgaszonym świetle a led biały bo taki miałem to bez znaczenia i tak obudowa będzie zaraz zamknięta - panele już się szykują...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brainlogout Zobacz postaBursztynowe wstaw :) ja sie juz nie moge doczekac jak lampe odpale. Choc wciaz nie wiem jakiej firmy lampki kupic :(
Skomentuj
-
Skomentuj