Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Profile są we Wrocławiu na ul.Robotniczej w hurtowni metali za starym Dworcem Swiebodzkim,

- - - - - aktualizacja - - - - -

No i gra !!! test zmęczeniowy nie wykazał błędów , lampki wyglądają super szkoda że trzeba je zamknąć w obudowie.....:biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
      Bał bym się tak DAC podłączyć u siebie ^^
      Monitory metr od uszu, jak by jakaś aplikacja na kompie zgłupiała i puściła full głośnosć, to bym miał niespodziankę.
      Raz tak miałem Yamahy HS50 ustawione na prawie -10dB, normalnie sobie słucham muzyki, coś win win przyciął i karta ustawiła 0dB na wyjściu, jak by pociąg do domu wjechał.
      Żona spała 2m dalej na kanapie, nie muszę mówić jak się sprawy potoczyły ^^
      Raz niechcacy dalem maks glosnosc,tak poza ta sytuacja dlugo tak slucham i odpukac narazie bez przygod z samo zglasnianiem sie bardziej mi szkoda wycietych bitow, ale nie podjalem jeszcze decyzji jaki potek bedzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez medpak Zobacz posta
        Tu masz trafo i radiator , wiercenia było od cholery ale tą techniką mogę zrobić sobie radiator o dowolnych rozmiarach .
        Mam pytanie ile kolega ma na linii 40V napięcia na jałowym oraz ile jest na kondensatorach bez obciążenia ? Bo 40V podane raczej pod obciążeniem. No i przy jakim napieciu zasilania sieci.

Ile kolega zapłacił za niego bo widze, że są jeszcze uzwojenia do zasilania lampy :).
        Last edited by mrc12; 20.03.2017, 18:30.

Skomentuj

Na jałowym na linię jest 42V przy 230V w sieci , co daje na kondensatorach jakieś 57 - 58V , a trafo - oczywiście wersja audio kosztowało z przesyłką 368 złotych , uzwojenie pomocnicze jest do wejściówek na lampkach E88CC JJ ( fabrycznie nowa dobrana para).

Skomentuj

W bomie i-AMP 100M LED5 i LED6 to diody Schottky BAT46 (Vr=100V, If=150mA). Czy można zastosować BAT42 (Vr=30V, If=400mA) lub inne Schottky jak popularne AK04 (1A,40V)?

Skomentuj

Na razie tyle. Całkiem przyjemnie idzie.

Skomentuj

Profile są we Wrocławiu na ul.Robotniczej w hurtowni metali za starym Dworcem Swiebodzkim,

No i gra !!! test zmęczeniowy nie wykazał błędów , lampki wyglądają super szkoda że trzeba je zamknąć w obudowie.....:biggrin:
                Nie wiem czy to zdjęcie po prostu tak wyszło, ale coś mocno te lampki świecą, mam nadzieję, że masz poprawne napięcia, bo w przeciwnym razie za długo mogą nie pograć.

Skomentuj

Zrób zdjęcie pod słońce. Efekt podobny. Podstawy fotografii się kłaniają (ekspozycja)
                  https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Nie na temat...
                    Może i podobny, ale nie w tym stopniu, tylko że to trzeba mieć rozeznanie jak przy poprawnym napięciu żarzy się lampka tej wielkości.
                    Można sobie wziąć za odniesienie tutaj światło z LEDów, dziwnym trafem lampa naparza bardziej niż diody i to jeszcze całą powierzchnią.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                      Nie wiem czy to zdjęcie po prostu tak wyszło, ale coś mocno te lampki świecą,
                      A to przypadkiem ten led pod podstawką nie naparza? lampka ma siatki wyżej.

Skomentuj

Żarniki lamp są ok, widać przecież na zdjęciu, przy okazji aparat tak ustawił parametry do zdjęcie że wszystko na nim świeci jak spawarka ^^
                        Za to to białe podświetlanie jest trochę nie na miejscu, bursztynowy LED z prądem 3mA był by super.

Napięcie żarzenia to 6,3V +/-10% z czego groźniejsze jest niższe napięcie niż wyższe, dlatego że jest źródłem bardzo szkodliwego dla lampy zatrucia katody, jedną z metod częściowego odkręcenia tego jest żarzenie trochę wyższym napięciem zasilania.

Zresztą dochodzi jeszcze jedna sprawa mianowicie dioda LED świeci inaczej niż żarnik, na fotografii zawsze będą*inaczej wyglądały, im gorszy aparat (z gorszym filtrem IR) tym zdjęcie wyjdzie inaczej.

Skomentuj

Spokojnie panowie ..... tą iluminację tworzy led pod podstawką a zdjęcie robione telefonem , do tego jeszcze światło odbija się od szlifowanej płyty radiatora . Fota była przy zgaszonym świetle a led biały bo taki miałem to bez znaczenia i tak obudowa będzie zaraz zamknięta - panele już się szykują...

Skomentuj

Nie wiem którą masz wejściówkę, ale w tych które ja mam ten led ustawia któreś źródło prądowe, więc ma znaczenie jaki zastosujesz.

Skomentuj

Borys napisał w bomie że kolor leda nie ma znaczenia i mogę dać jaki chcę. To jest VSHA ECC88.:)

Teraz chyba lepiej widać , nic złego lampkom się nie dzieje i jak napisałem wyżej kolor leda według Borysa nie ma znaczenia.:)

Skomentuj

Bursztynowe wstaw :) ja sie juz nie moge doczekac jak lampe odpale. Choc wciaz nie wiem jakiej firmy lampki kupic :(

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                                  Bursztynowe wstaw :) ja sie juz nie moge doczekac jak lampe odpale. Choc wciaz nie wiem jakiej firmy lampki kupic :(
                                  Gold Liony na pewno robia robote :-)

Skomentuj

No dobra panel przedni zrobiony , trochę zabawy w chemika i załatwione.:biggrin:
                                    Last edited by medpak; 24.03.2017, 21:42.

Skomentuj

No to I-Amp 200 - VSHA ECC88 właściwie skończony zostały tylko zewnętrzne panele ozdobne......:thumbsup:

Skomentuj

No to I-Amp 200 - VSHA ECC88 właściwie skończony zostały tylko zewnętrzne panele ozdobne......:thumbsup:
                                        Gdzie ciąłeś na wymiar we Wrocławiu blachy?

Skomentuj

Panowie czy mogę w wejściówkach kondensator WIMA 4,7uF zamienić na Wime 3,3uF?
                                          Czy taka zmiana będzie znaczącą w działaniu całości?

Skomentuj

Czaruję...