Nie wytrzymałem i odpaliłem moje dwie bliźniaczki. Na razie śmigają bez zwrotnicy ale tylko midwoofery - prawie jak szerokopasmowce :) Hmm.. co ciekawe to słuchając (niezbyt głośno) nagrań akustycznych nie zauwazyłem straszliwych niedomagań tych głośników (Seas L18RNX) a najbardziej zdziwiło/zaskoczyło mnie, mając ograniczenia wysokich częstotliwości, że przy pierwszym utworze z płyty Unplagged Claptona jest scena, dalsze plany są wyraźne i umiejscowienie poszczególnych muzyków! Heh.. co jak co ale tego się nie spodziewałem... a co będzie gdy dołączy do tego zwrotnica i tweeter ? ...ojj zapowiada się ciekawie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
A to moje kolumny w budowie pod głośniki HDS180exc i XT25TG. Fornir to czereśnia. Strasznie ciężki fornir do kładzenia poniewż jest pofałdowany i jak jest za mały docisk do zostają pęcherze, a pozatym pęka.
jak już będą gotowe to może zrobie zdjęcia jakimś aparatem cyfrowym :smile:
Te zdjęcie wyszło bardzo kiepsko, w dzień postaram się zrobić lepsze.
Skomentuj
-
Ten fornir jest strasznie wkurzający. Pękł mi na całą wysokość obudowy na bocznej ściance. Ale to nic, szpachla kupiona i będę się bawił w magika :smile: Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje że będą gotowe pod koniec września ponieważ teraz mam moło czasu i trudno cokolwiek zrobić :sad:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez UKAJeszcze cyrkla nie ma?! No nieładnie
Zamieszczone przez c4meleonSzkoda ze nie dales z-capow wszedzie...Zamieszczone przez wasik1989Dobrze że nie dałeś wszędzie Z - capów, tylko tam gdzie są na prawdę potrzebne
Zamieszczone przez Jacek90Pękł mi na całą wysokość obudowy na bocznej ściance. Ale to nic, szpachla kupiona i będę się bawił w magika
Skomentuj
-
wasik1989 to czlowiek, ktory jak widze jest sceptycznie nastawiony do zycia i pomyslow ktorych on nie wymyslil dlatego lubi robic na zlosc ludzia ale przeciez kazdy moze...
pomylilo mi sie z z-cap'ami, chodzilo oczywiscie o cross cap'y, ale tak jak pawel napisal, dales w sekcje wysokotonowa powietrzna cewke i jakies smieci, a na niskosredniotonowca, cewke rdzeniowa i cross-cap'a, troszeczke sie pomyliles
Skomentuj
-
Z tymi kondesatorami to macie racje mogłem dać wszędzie te cross-capy ale co to cewki rdzeniowej w sekcji wysokotonowej to sie z tobą c4meleon nie zgodze ponieważ rdzeń ferrytowy jak wiadomo nie pracuje dobrze przy wysokich częstotliwoąciach(nie będę sie rozpisywał o domenach), a cewka powietrzna może pracować przy wysokich częstotliwościach.
Skomentuj
Skomentuj