Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wytrzymałem i odpaliłem moje dwie bliźniaczki. Na razie śmigają bez zwrotnicy ale tylko midwoofery - prawie jak szerokopasmowce :) Hmm.. co ciekawe to słuchając (niezbyt głośno) nagrań akustycznych nie zauwazyłem straszliwych niedomagań tych głośników (Seas L18RNX) a najbardziej zdziwiło/zaskoczyło mnie, mając ograniczenia wysokich częstotliwości, że przy pierwszym utworze z płyty Unplagged Claptona jest scena, dalsze plany są wyraźne i umiejscowienie poszczególnych muzyków! Heh.. co jak co ale tego się nie spodziewałem... a co będzie gdy dołączy do tego zwrotnica i tweeter ? ...ojj zapowiada się ciekawie.

Skomentuj

pol dnia sie meczylem z otworami bo niemam cyrkla do UKAsza frezarki...
      tragedi niema :roll:

Skomentuj

czyzby pekniety fornirek nad arnem?:P

Skomentuj

:shock:
          na live tego nie widac! teraz dopiero wymacalem i faktycznie sie zrobilo :/
          nawet niewiem od czego... ale to juz wiekowe kolumny

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            pol dnia sie meczylem z otworami bo niemam cyrkla do UKAsza frezarki...
            Jeszcze cyrkla nie ma?! No nieładnie :lol:

Skomentuj

A to moje kolumny w budowie pod głośniki HDS180exc i XT25TG. Fornir to czereśnia. Strasznie ciężki fornir do kładzenia poniewż jest pofałdowany i jak jest za mały docisk do zostają pęcherze, a pozatym pęka.

jak już będą gotowe to może zrobie zdjęcia jakimś aparatem cyfrowym :smile:

Te zdjęcie wyszło bardzo kiepsko, w dzień postaram się zrobić lepsze.

Skomentuj

Szkoda ze nie dales z-capow wszedzie...

Skomentuj

Dobrze że nie dałeś wszędzie Z - capów, tylko tam gdzie są na prawdę potrzebne

Skomentuj

Jak już, to Cross-Cap, czyli najtańsze Jantzeny nie wyróżniające się niczym od każdychy innych MKP.

Skomentuj

Nawet nie macie pojęcia jak już się nie umie doczekać głośników z AC :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
                        Nawet nie macie pojęcia jak już się nie umie doczekać głośników z AC :smile:
                        Mamy, mamy też czekaliśmy:)

Skomentuj

Nie na temat...
                          Kurde - to prawie jak do narodzin dziecka sie szykujecie - Żłóbek (obudowy) przygotowane, pokój przygotowany na nadejscie gościa, porządki zrobione (zdjęcie 2), zabawki kupione (zwroty) noi teraz czekamy aż mama (listonosz) da coś od siebie

esh0, dokladnie - to cross cap

Skomentuj

Ten fornir jest strasznie wkurzający. Pękł mi na całą wysokość obudowy na bocznej ściance. Ale to nic, szpachla kupiona i będę się bawił w magika :smile: Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje że będą gotowe pod koniec września ponieważ teraz mam moło czasu i trudno cokolwiek zrobić :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                              Jeszcze cyrkla nie ma?! No nieładnie
                              niema bo niemam czasu zeby isc na warsztaty szkolne zobaczyc czy maja jeszcze gietarki do blachy
                              Zamieszczone przez c4meleon
                              Szkoda ze nie dales z-capow wszedzie...
                              Zamieszczone przez wasik1989
                              Dobrze że nie dałeś wszędzie Z - capów, tylko tam gdzie są na prawdę potrzebne
                              szkoda ze kompletnie pomysliles miejsca gdzie powinienes dac dobre elementy :]
                              Pękł mi na całą wysokość obudowy na bocznej ściance. Ale to nic, szpachla kupiona i będę się bawił w magika
                              nieruszaj szpachli!! szpachla nigdy niema takiego koloru jak twoj fornir. lepiej uzyj tego forniru do naprawy pekniecia - zobacz TOOL BOX. tam pokazalem jak to naprawic

Skomentuj

wasik1989 to czlowiek, ktory jak widze jest sceptycznie nastawiony do zycia i pomyslow ktorych on nie wymyslil dlatego lubi robic na zlosc ludzia ale przeciez kazdy moze...
                                pomylilo mi sie z z-cap'ami, chodzilo oczywiscie o cross cap'y, ale tak jak pawel napisal, dales w sekcje wysokotonowa powietrzna cewke i jakies smieci, a na niskosredniotonowca, cewke rdzeniowa i cross-cap'a, troszeczke sie pomyliles

Skomentuj

Z tymi kondesatorami to macie racje mogłem dać wszędzie te cross-capy ale co to cewki rdzeniowej w sekcji wysokotonowej to sie z tobą c4meleon nie zgodze ponieważ rdzeń ferrytowy jak wiadomo nie pracuje dobrze przy wysokich częstotliwoąciach(nie będę sie rozpisywał o domenach), a cewka powietrzna może pracować przy wysokich częstotliwościach.

Skomentuj

ale co to cewki rdzeniowej w sekcji wysokotonowej to sie z tobą c4meleon nie zgodze ponieważ
                                    c4meleon wcale nie napisal ze to zle ze tam jest cewka powietrzna :)

Skomentuj

Źle zrozumiałem jego wypowiedź. W każdym razie jak będę robił następne zamówienie w polinku to dokupie te cross capy.

[ Dodano: 2008-09-17, 15:26 ]
                                      A tutaj nowe zdjęcie zwrotek

Skomentuj

a jaka jest odleglosc od cewki do cewki ?

Skomentuj

Może ktoś wreszcie powiedzieć o co chodzi z tą zwrotnicą? Po prostu- co jest nie tak. Bez żadnego kombinowania. Pomoże to początkującym, w tym i mi (coby nie popełniać też takich błędów).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X