Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez toma085
    IT MDS 10 w najbardziej ekskluzywnym wydaniu MULTIDRIVE
    to można go jeszcze kupić w wersji S ze zwykłym układem magnetycznym ? :P

Skomentuj

nie rozumiem po co sub do takiego stereo ?
      tylko wprowadza gowno w powietrze przepraszam za slowa ale no nie umiem tego inaczej powiedziec

[ Dodano: 2009-09-21, 20:17 ]
      a jezeli brakuje basu to jest cos skopane w monitorkach, pokoju, ustawieniu, nie wiem ; )

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
        tylko wprowadza gowno w powietrze przepraszam za slowa ale no nie umiem tego inaczej powiedziec
        widać że dobrego suba, dobrze ustawionego nie miałeś/słyszałeś :P

Skomentuj

[ Dodano: 2009-09-21, 20:17 ]
          a jezeli brakuje basu to jest cos skopane w monitorkach, pokoju, ustawieniu, nie wiem ; )
          jak ty to mówisz "gówno" to pokarz mi prawdziwy niski bas z monitorka 2 way

niema takiego !

Skomentuj

Skomentuj

Porównanie cz. II decydujące starcie.

No więc jestem już po odsłuchu tak zwanego "gówna" jak to kolega Bartuś określił udowadniając swoją wypowiedzią że ma jeszcze żółto w dziubku i nie słyszł jeszcze dobrego suba no ale to na marginesie.

Więc tak porównanie nie jest do końca miarodajne gdyż mamy doczynienia z 8" TIW i 10" MDS ale tak w skrócie TIW w skrzyni 39l strojony na 34 Hz pożądnie wytłumiony spacjalną watą z solidną kratownicą usztywniającą, MDS w budzie na szybko sklepanej 34L strojony na 35Hz z prymitywnym wygłuszeniem w postaci kawałka gąbki z materaca na górnej i tylnej ściance. Oba zawodniki zasilane jak widać jednym panelem na zmiane(prawie co piosenka :razz: ) o mocy 150W RMS przy 4R. Pokój 20m2 średnio umeblowany resztę sprzętu towarzyszącego widać na zdięciu.

Zaden z głośników nie pracował na granicy możliwości gdyż nie dało się bo panel był 4R więc dla tiwa 8R to raptem koło 70W a widać że miał apetyt na sporo więcej natomiast MDS mimo że 4R to jego moc 250RMS pokazała że spokojnie połyka 150W bez odbeków :razz:

Teraz do żeczy: ku mojemu zaskoczeniu mniejszy TIW-ek nie ustąpił w zejścu MDS-owi choć to może być spowodowane naprawdę sporą obudową jak na 8" to co mnie w nim najbardziej urzekło to dobra słyszalność niskiego basu przy cichym słuchaniu co niestety źle się odbijało na jego SPL-lu poprostu jest on sporo niższy niż u rywala , w tym starciu mds przegrał 0-1 ale po podkręceniu gałki głośności sytuacja już się wyrównywała więc i tak brawa dla Visatona który jest mniejszy.
              Teraz ogromny plus dla IT który dopiero w bzpośrdnim starciu z głośnikiem podobnej klasy pokazał jak wielka jest paleta jego barwy basu po prostu co utwór grał inaczej , gdy Tiw jeszcze ciognoł msd już dawno milkł żeby znowu mocno kopnąć i to właśnie robił kapitalnie, gdy trzeba odbijał swoje piętno na naszym mostku dając znać że jest z nami.

Oba głośniczki grają naprawdę z klasą i nie płacimy tu za napis to jest pewne podejrzewam że w odpowiedniej aplikacij TIW miał by lepszy spl ale z zejściem nie było by już tak kapitalnie, natomiast TI sam niewiem ta buda zrobiona na szybko bez szczegółowego policzenia myślę że jak by miał ciut więcek przestrzeni z dobrym wygłuszeniem zszedł by sporo głębiej nawet głębiej od Visatona.
              Z tych dwóch zostaje u mnie jeden na stałe , w sumie to chyba jasne że do muzyki w 20m2 zdecydowałem się na IT większy rozmiar wyższy SPL no i ta jego muzykalność która podąża za muzyką a nie dominuje, jednak gdyby to był pokoik 10-12m2 całkiem możliwe że został by TIW zaaplikowany w mniejszą obudowę ,ma coś w sobie co i tak ciągnie do niego. :cool:

Skomentuj

to ja z innego klimatu:

PCL86 na plytce traxmana z alledrogo

[ Dodano: 2009-09-22, 13:11 ]
                na dokladke:

ARN100 GDN 10/30 Visonic cos tam..

Skomentuj

zeby nie bylo ze sie obijam :P

Skomentuj

Dzis kleiłem sobie trochę klejem poliuretanowym soudal 66a. Trochę drogi bo za 250ml dałem 11zł (750ml 28zł), ale polecam go (albo jakiś inny poliuretanowy np. rakoll), wychodzi go sporo mniej niż wikolu. Po nałożeniu i lekkim spryskaniu go wodą ze spryskiwacza (zalecane przez producenta) puchnie, ładnie wypełniając wszystkie szczeliny. Zastanawiam się czy nie kleić nim forniru.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      widać że dobrego suba, dobrze ustawionego nie miałeś/słyszałeś :P
                      hahaha :))

zacznijmy od tego, ze nie slyszeliscie dobrego stereo do, ktorego nie trzeba zadnego suba ani innych pierdol ... :)

do monitorkow na stx jak najbardziej sub do muzki mlodziezowej itp, ale przy dobrym stereo to kloc na smietnik...

po co sluchac cos czego nie ma na plycie ??

[ Dodano: 2009-09-25, 15:44 ]
                      kolego nowy piszemy na tym forum poprawnie po polsku a nie polskiemu

Skomentuj

tekst miesiąca :twisted:
                        Hasło przewodnie na kolejnej imprezie będzie.

kolego nowy piszemy na tym forum poprawnie po polsku a nie polskiemu
                        Kolego Bartuś, gdzie masz polskie znaki w swoim poście? Czemu nie piszesz poprawnie?

A kwestia suba jest otwarta, co kto lubi. Jeżeli ktoś uważa że ma za mało niskich rejestrów to suba do dobrego3-way może dostawić, a komentarze typu "po co kloc" są zbędne. Następnym razem zapytam się Ciebie po co Ci masło skoro masz na chlebie przewidziany pasztet. Co odpowiesz?

Skomentuj

Okej nie pisze koncowek ale przynajmniej wiem jak pisze sie

-rzeczy ...
                          -pokaz ...
                          no ale ok to nie forum jezyka polskiego.
                          pokazcie mi na as prezentera z subem ...
                          albo poradzcie sie kogos z prezenterow o sub-a to was wysmieje i powie tak o:

robisz sobie krzywde itp ....

ale mowa oczywiscie o dobrym dobrym dobrym stereo.

sam mam suba i nawalam ile wlezie i co, lubie to.
                          ale jezeli trzeba posluchac normalnej muzyki typu jazz sub=nara

Skomentuj

http://picasaweb.google.pl/marekbies/BR218#

Skomentuj

Bartuś nie ma sensu ciągnąć dalej tego tematu, tym bardziej na ten temat było już mnóstwo dyskusji. A nikogo nie przekonasz, bo każdy ma swoje zdanie. Jak mam ochotę to załączam sobie subwoofer a jak nie to słucham bez i nie uważam że robię sobie krzywdę, prędzej sąsiadom.

Skomentuj

ok

Skomentuj

dragon, Dobrze widzę neodymce B&C? Czym i jak lakierowałeś? :)

Skomentuj

wszystkie basowki to neodymy B&C, lakierowane nitromalem ale za pomoca walka - nie polecam

Skomentuj

panowie takie pytanko ... mam takie zabezpieczenie przed dc na wyjściu
                                      http://audiopit.fm.interi...rotectiondc.pdf

problem jest taki że led świeci w momencie jak wszystko jest dobrze, a w momencie działanie opóźnionego załączania kolumn, albo z dc na wyjściu nie świeci się, a chciał bym jakoś się czymś podłączyć żeby przy normalnym działaniu końcówki świecił się zielony led a w innym wypadku czerwony (wszystko na 2 kolorowym ledzie)
                                      ma może ktoś jakiś pomysł ? :roll:

Skomentuj

zacznijmy od tego, ze nie slyszeliscie dobrego stereo do, ktorego nie trzeba zadnego suba ani innych pierdol ... :)

do monitorkow na stx jak najbardziej sub do muzki mlodziezowej itp, ale przy dobrym stereo to kloc na smietnik...

Kiepskich płyt słuchasz
                                        Nie no - tak na poważnie, dobry sub , dobrze zgrany ze stereo czy tam ew kinem gra tak że nie jesteś w stanie stwierdzic czy on tam w ogóle jest, moi goście zwykle dopiero po chwili dochodzą do wniosku że to niemożliwe żeby takie małe pierdziawy tak zamiatały dołem.
                                        Ale jeśli dla kogoś sub jest synonimem podbitego basu dudniącego z deu tico czy bmw m316 to może rzeczywiście.
                                        Bartuś, rozumiem że Ty masz 3 drogi z najmniej 8 calami na basie ?

Skomentuj

u mnie narazie tyle, http://flodins.info/pliki/kolumny/

jeszcze trochę wykończeń ale grają przecudnie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X