Nie o Seasa mi chodzi, kondensator który jest równolegle do midbasa, chciałem za pomocą rezystora osiągnąć efekt pośredni między 5,6 uF i 6,8 dlatego pytam czy mi taki patent zadziała.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Jeszcze nie mam pomiarów, spróbuję w weekend bo wyciągnąłem stary projekt korzystając z momentu że mój mały urwis pojechał na wakacje a programy mialem na lapku siostry i wszystkie mi pokasowała. W sumie i tak głównie sprawdzę revers żeby zobaczyć jak wygląda sumowanie w okolicy podziału, bo mikrofon na więcej nie pozwala.
Zwiększanie konda powyżej 6,8uF pogarsza lokalizację na scenie, więc raczej ten kierunek odpada, przy 8,9 już jest całkowicie kupa z lokalizacją i gra bez składu, chyba kupię jednak 6,2uF plus jakąś drobnicę na ostatnie poprawki bo w odsłuchu wygląda na to że pomiędzy 5,6 i 6,8 jest ostateczna wersja filtracji tych głośników. Dzięki za zainteresowanie.
Skomentuj
-
-
Poza montażem na śruby dodatkowo przykleiłem siatkę perforowaną, jednak klej, które użyłem - Pattex total, średnio się spisuje. Niezbyt dobrze łączy malowane powierzchnie. Na upartego da radę, jednak wolałbym aby połączenie było mocniejsze. Możecie coś polecić do sklejenia malowanych powierzchni ? Jednak malowana proszkowo, druga tanim sprayem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta. Gdzie robiłeś napisy i za ile? Jak z ich trwałością ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
Wiesz ,że te kondy powinny być na wyże napięcia ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postaWiesz ,że te kondy powinny być na wyże napięcia ?
Kwestia czy cewki moga być tak ułożone?Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
Skomentuj