Zasilacz to projekt Irka. http://www.fratu.pl/irek/?bezpieczny...ncowek-mocy,49
Końcówki na miernik to "chwytak pomiarowy" znajdziesz na allegro.
Do tego dorobiony kawalek kabelka z wtyczki zasilania dysku twardego od zasilacza komputerowego. Te konektory z wtyczki idealnie pasuja na końcówkę miernika.
Kupiłem go z 10 lat temu. 20 liści na jakiejś aukcji internetowej, część poszła na suby i jakieś inne i zostały mi 4 liście dlatego fronty i tyły w czerni. Ilość sęków i spękań niestety nie pozwalała na zrobienie fajnych podłogówek ale trafił się niewysoki zestaw Trolesa gdzie wkomponował się bajecznie. Śledź aukcje bo czasem trafia się prawdziwa perełka.
A jak gra ten zestaw troelsa.
Myślę żeby zrobić coś podobnego ale na gł dynaudio md130 d76 i na dół mw170 wysoki i niski car audio a średni to domówka.
O coś takiego znalazłem fotke co myślisz
Zasilacz to projekt Irka. http://www.fratu.pl/irek/?bezpieczny...ncowek-mocy,49
Końcówki na miernik to "chwytak pomiarowy" znajdziesz na allegro.
Do tego dorobiony kawalek kabelka z wtyczki zasilania dysku twardego od zasilacza komputerowego. Te konektory z wtyczki idealnie pasuja na końcówkę miernika.
Zapomniałem o istnieniu tego projektu ^^ Trzeba będzie sobie klepnąć.
Co do kabelków to same końcówki widziałem, ale właśnie patent z kablami ze złączy molex jest super.
O coś takiego znalazłem fotke co myślisz [/url]
Myślę, że to co przedstawiłeś nadaje sie na sprzedaż, chyba, że znasz się na pomiarach itp bo nic sensownego z tego nie wyjdzie. Tych głośników kompletnie nie znam. Te 3 way classic Trolesa bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły na plus, pomimo, że konstrukcja powstała wieki temu to nie ustępuje paczkom w swoim przedziale cenowym. Tak na szybko policzyłem i chcąc złożyć dziś taki zestaw kupując komponenty np: w polinku to wyjdzie za głośniki same ponad 1600, za elementy na zwrotnice, plus minus 900 zł. Plus koszt obudów do tego. Moim zdaniem w tej cenie trudno złożyć podobnie grający zestaw. Te moje zanim je złożyłem to już zostały sprzedane :)
Myślę żeby zrobić coś podobnego ale na gł dynaudio md130 d76 i na dół mw170 wysoki i niski car audio a średni to domówka.
O coś takiego znalazłem fotke co myślisz
Rób! :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zibii jeśli byś chciał cos z tego sprzedać to daj znać
Tweeter mnie interesuje
Sylvek
Pomyłka o co chodzi?
Coś z tego zrobię pomiary ktoś ogarnie ja się w to nie bawię brak warunków może kiedyś.
Wydaję mi się że na tych głośnikach dynaudio nie jedną konstrukcję z metką za ponad 10kzł by zawstydziły.
Same przetworniki to grubo ponad 4kzł.
Odrobina mniej Audio.. ale tylko odrobina
NAS/Router DIY.. Będzie stream-ował głównie muzykę ;-)
Przejściówka z kabla RS232 do satela z przejściówki z RS232 którą zrobiłem dla Soekrisa i już działa.. Nigdy tak często nie stosowałem RS232 jak w przeciągu ostatnich miesięcy..
Zasilacz od X-boxa.. świetnie się nadaje ma dużą moc na 12V - podepnę od razu pod niego switch i kilka drobiazgów - oraz 5V dla dysków 3,5 cala, no i tanie te zasilacze....
Płytka APU2, dodany dysk SSD, karta WiFi.. i jeszcze nie na tym zdjęciu ale już pracuje 1 dysk magnetyczny.. czekam na przesyłkę z dodatkowym kontrolerem SATA.. podepnę na razie jeszcze jeden dysk..
Postawiłem na nim Debiana + Openmediavault +Shorewall
Na dyskach brtfs.. trochę się tego uczę w obsłudze.. dodam do tego backup.. jak już będę miał drugi dysk..
Dziś już pracuje jako router.. stawiam dodatkowe usługi miało być głównie samba+DLNA.. Ale jakieś pluginy o Plex serwerze mi się pokazały - nie wiem co to jest - jak ktoś w praktyce miał z tym do czynienia - to chętnie poproszę o info..
Do BRTFS dobrze mieć RAM z ECC, trochę CPU też zje.
Nie wiem jakie parametry ma ten APU2 (nie chce mi się*szukać ^^), ale fajnie bym postawił hosta na debianie z phpvirtualbox, a w nim dopiero wirtualne maszyny odpowiedzialne za routing, NAS i resztę (większe bezpieczeństwo, łatwiejsze migracje).
PLEXa nie lubię, wolę EMBY, ale ogółem jeden pies. Tworzy ci serwer DLNA który łączy się z urządzeniami wspierającymi protokół, albo z aplikacjami od twórców.
Więc prosto z serwera możesz strumieniować media na TV, czy tablet, a aplikacja serwera DLNA transkoduje materiał. Mi Atom C2550 wyrabia z filmami FullHD na dwa urządzenia na raz, potem jakieś i5 pewnie by się przydało.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Pytanie techniczne odnośnie mojej zabytkowej wiedzy na temat transformatorów.
Mam już trafo z Sharpa SX-8800 pod OPS5, było stronę temu.
Jakie się dzisiaj przyjmuje wartości odnośnie mocy z cm kwadratowego rdzenia, oraz jaka gęstość prądu jest zakładana.
Bo jeśli tu ma być 570W to książki z lat 60 XXw. mówią że 22,5cm to się nie da (około 330W wyjdzie). Drut 1mm na wtórnym, wydoli 4,7A przy założonej gęstości 5A/mm2, gdzie dawne publikacje piszą o 2,5A/mm2.
I tym oto sposobem zgłupiałem ^^
Mogę to trafo docelowo do 4R ile tam wyjdzie z OPS5 zastosować?
Apu2 to amd gx-412tc wiec pewnie taka polowa mocy Twojego atoma.. + sprzętowe wsparcie szyfrowania.. Za to tylko 6w tdp... i w moim przypadku 4gb pamieci ecc..
Wlasnie chyba oleje to transcodowanie.. Przynajmniej na teraz...zwlaszcza, ze klientami sa glownie kodi ktore radza sobie same...
Nie bardzo mi sie chcialo robic wirtualizacji.. Odfiltrowalem firewalem wiekszosc.. Mam nadzieje, ze to wystarczy
Przy okazji tegoz routerka musialem dokipic switcha.. I moja sies domowa przeskoczyla przy okazji z 100mbit 1 gbit.. Na razie nie moge sie przyzwyczaic do przeskoku predkosci...
Skomentuj