U mnie dwa Atomy C2550, to tego switch 1GB 16 portów, router z WiFi ac, kurde 50zł za prąd per miesiąc.
Jak lecą transfery po 110MB/s to fajnie to wygląda.
Jak lecą transfery po 110MB/s to fajnie to wygląda.
WiFi dla gości warto postawić, wtedy jak chcą neta to mają, a nie dostają hasła do głównej sieci. Fritz generuje też QRcode dla androidów więc można zrobić naklejkę dla gości. NASy coraz bardziej wchodzą w życie, znajomy sklep tego coraz więcej sprzedaje, ja kilka znajomym poskładałem, ludzie niestety zwykle nauczeni stratą danych, zwłaszcza zdjęć nagle uświadamiają sobie że 8 letni dysk w kompie to słaby pomysł, a kto by płytkę wypalił. Jeszcze jak się dowiedzą ile kosztuje nagrywarka BR z opcją m-disk ^^ A potem płacze i żale, bo dzieci mają 20 lat, a całe archiwum wspomnieć poszło. Mój obecnie ulubiony NAS w małych pieniądzach to HP Microserver gen8, 8GB ECC, 2*4TB HDD, 2* 8GB pendrive na Freenas. Ogółem coraz częściej słyszę że ludzie (i to starsi ode mnie) mają goPro, aparaty, szmery bajery, kręcą filmiki na YT, totalnie dla zabawy, więc nie dziwi rosnąca popularność sieciowych pamięci. | ![]() |
Panowie, może sobie otworzycie wątek albo przeniesiecie do wątku komputerowego. Do jest wątek Budowanie na ekranie i zwykle dotyczy pokazywania tego co się buduje, a nie dyskusji o oprogramowaniu. Może jakiś Moderator uporządkowałby trochę temat. Proponuję nowy wątek, bo dyskusja chłopaków ciekawa. | ![]() |
Skomentuj