Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zapomniałem o jeszcze jednej ważnej osobie! Zatem jeszcze raz:
gavron04
borys
A MarekMitonski frezował mi front z dostarczonej mu dębowej deski.
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaTo może być ciekawie. Całe szczęście, że nie AKM albo ESS Sabre.
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
Mnie też sabre w żaden sposób nie podchodzi… gra poprawnie ale brakuje mi „życia” nie ma tego czegoś po prostu. Takie są moje odczucia"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Wcześniej było ess9018 przy tym AD1865N to ess to zabawka dla dzieci, ess miotało basem wszystko było nachalne tutaj wszystko gra lekko nie męczy, jest melodyjne, ulubione kawałki odkrywam na nowo, sprzęt na całkiem innym poziomie bardzo przyjemnie się słucha no i dodatkowo całe urządzenie jest mega funkcjonalne PVC i selektor cyfrowy i uac z bt świetnie współpracuje, cały system uruchamia się razem z tv lub osobno z pilota plus całe zasilanie również od http://Matway-electronics.pl w całym projekcie było wielkie wsparcie od Mateusza w sumie to nie pierwszy projekt zrealizowany z jego pomocą, nawet z tylnym panelem pomógł ogarnąć temat, śmiało polecam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaIstnieja jeszcze inne wynalazki, takie jak ja, ktore sluchaja muzyki z plyt CD, z odtwarzacza na 14 bitowych TDA1540 :) i jest mi z tym niezwykle sympatycznie.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arczar Zobacz postaZapomniałem o jeszcze jednej ważnej osobie! Zatem jeszcze raz:
gavron04
borys
A MarekMitonski frezował mi front z dostarczonej mu dębowej deski.
Skomentuj
-
-
Micro Audio SMPS 630G. Teraz chyba to troszkę inny model v https://micro-audio.com/store/product/smps630-g/
Twórca jest bardzo przyjazny i pomocny człowiek z Arabii.Last edited by arczar; 04.12.2024, 10:22.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Czołem,
Po dłuższym czasie obcowania z BAMTM przyszedł czas na podsumowanie. W Internecie jest niewiele opinii, więc wypowiem się, jak mogę najlepiej razem z nie akustycznymi przemyśleniami. Wbrew temu co widać na stronie Zapha nie są to małe kolumny. Nie jest je łatwo ukryć w pomieszczeniu. Są też masywne i mimo stania na gumowych nóżkach stabilne.
Co do grania, to nie system w stanie przedstawić pięknego opisu. Jak na razie napędzane są na amplitunerze, więc zapewnie nie pokazują swojego prawdziwego brzmienia. Pierwsza moja uwaga jest, że jeszcze nie stroniłem br. Artabox jeszcze leży w rozsypce. :( mam wrażenie że na wym napędzie zazwyczaj wychodzi to na plus, bo kolumny dostają naszej mało od pieca. Jednak często czuć dudnienie. Dla mnie średnica i wysokie są bardzo dobre. Bałem się trochę tych wysokotonowek, ale robią robotę.
Porównywałem je z konstrukcjami z AVS. BAMTM, mimo nie dostrojenia i napędu z Denona zjadały z połowę podłogowek. Grają bardzo swobodnie. Nie łapią zadyszki ale też nie narzucają się. Warte są swojej ceny i pracy włożonej w budowę.
Przy okazji może ktoś korzysta z Pioneera A-40AE. Wydaje mi się być ciekawa konstrukcja. Niedroga i solidną.
Co do malowanych frontów. MDF pokryłem izolantem a potem położyłem czarny samochodowy podkład i lakier w sprayu. Jak na moje zerowe doświadczenie z lakiernictwem i malowanie w ogródku to wyszło ok, ale widać morke i niedokładne wyszlifowane mdfu. Myślałem, że lakier pokryje coś co ledwo co wyczuwałem
Pzdr
W służbie amplifikacji
- 1 lubię
Skomentuj
-
Ma ktoś może pod ręką Scan Speaka D2905/970000 i może zmierzyć suwmiarką średnicę frontu?
Czy trzyma katalogową 104,3 mm, czy jest mu bliżej do 104,0 czy raczej do 104,5 mm?"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
A ja znowu wracam, na start latfet w wersji jakby dual mono - wspólny tylko moduł wejściowy. Fotki z pracy:
a tutaj już odpalony i wyregulowany:
zero problemów, wszystkie zabezpieczenia podpięte i sprawdzone. Prąd ustawiony, cacy, teraz trzeba posłuchać. Na razie zmontowany na desce wymiarów wewnętrznych obudowy modushop :) Docelowo jeszcze wleci standby do włączania itd. Aktualnie sama wtyczka. Choineczka świąteczna :)Last edited by daniel69; 16.01.2025, 17:34.
- 3 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Iceman Zobacz postaPodłogówki 2drożne czy większe podstawkowe? Z czego zmieniasz i jakie są oczekiwania?
zmieniam z VIFA XT18WH + XT19TD
woofer daje rade, ale tweeter juz dawno odstaje jakosciowo i pora na cos lepszego
Skomentuj
Skomentuj