Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klonujemy WLM Stella monitor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

toma085,
    zamówienie z grltona 375 zł głośniki z elementami do dwóch zwrotnic.
    Jedna zaprojektowane prze zemnie z pomocą kolegów z forum druga przez JozefKania z AS.
    mdf z wycięciem, klejem, krętami, śrubami chyba 120zł
    terminale, kable, porty itd 50zł
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

moje obudowy do lascali :)

Skomentuj

piękne:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
          piękne:)
          Obudowy robił Marek

http://xdaportal.info/d/show.php/919_DSC00975.JPG.html

Skomentuj

jaki koszt takich skrzynek ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              jaki koszt takich skrzynek ?

Nie na temat...
              zagadaj z marko :)

Skomentuj

miałem nie pokazywać no to wklejam... :razz:

Skomentuj

dolphin123, widzę, że też nie wytrzymałeś. A pisałeś, że ze takie pieniądze można złożyć lepszy zestaw. :razz:
                  U mnie praca trochę bardziej zaawansowana. Mam już zbite budy, poszpachlowane i gotowe do przykręcenia elementów. tylko wyszlifować. Ale brak czasu. I jeszcze pożarłem się z sąsiadką bo jak ona twierdzi "strych to nie warsztat". Niech spada na swoją część. :evil:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    A pisałeś, że ze takie pieniądze można złożyć lepszy zestaw. :razz:
                    Chyba nie ja...
                    Zamieszczone przez lklukasz
                    U mnie praca trochę bardziej zaawansowana.
                    Foty wykradłem kumplowi, który składa te WLMy :wink:

Skomentuj

I co warte sa te kolumny skladania?Ogolnie w tym roku bede skladal jakies kolumny do 2kzl, ale skoro w cenie 600zl mozna zlozyc kolumny warte 10kzl to po co przeplacac:P Chociaz sluchalem roznych opini na ich temat,wiec sam nie wiem czy sa warte zaoszczedzenia tych 2kzl.Pozdrawiam.

Skomentuj

bmxmen,
                        musisz jeszcze trochę poczekać. Ani ja ani dolphin123, jeszcze nie skończyliśmy. A i na końcową zwrotkę będzie trzeba poczekać.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja tego nie robię :grin: Mam od tego ludzi... :lol: Oprócz tego że skompletowałem zwrotkę nie ruszyłem nic w projekcie:razz: Przede wszystkim odsłuch na pewno zrobimy na lampce, jeśli się uda to nie jednej :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez bmxmen
                            I co warte sa te kolumny skladania?Ogolnie w tym roku bede skladal jakies kolumny do 2kzl, ale skoro w cenie 600zl mozna zlozyc kolumny warte 10kzl to po co przeplacac:P Chociaz sluchalem roznych opini na ich temat,wiec sam nie wiem czy sa warte zaoszczedzenia tych 2kzl.Pozdrawiam.
                            No tu bym polemizował bo dla producenta może i są warte ale za te pieniądze można też kupić coś fabrycznego na SS lub na Excelach a to już 2 klasy lepsze kolumny więc nie sugerował bym się ceną producenta tylko opinią innych ,mi na przykład wofer z Totemów czyli 13,40,2 grał lepiej niż W130s a porównywałem je bez pośrednio ze sobą.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Biorąc pod uwagę ile kosztują same przetworniki, jakbym miał kasę to bym się na to pochciwił...
                              http://allegro.pl/item877449720_moni...eas_excel.html

Skomentuj

Nie na temat...
                                tak dla potrzymania tematu :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Może wybierz się na odsłuchy, bo to Twoje okolice i zdaj relacje :)

Skomentuj

Mam wrazenie ze takie papierowe glosniki zagraja naturalniej.Na forum jest wiele konstrukcji do 2kzl, akurat lampy nie mam tylko amplituner yamaha rx-v1400,lampa to nie jest ale dzwiek jest wysokiej jakosci. Tylko pytanie czy warto do takiego ampli pchac kolumny za 2 klocki, czy juz osiagne max na tanszych ,np la scalach. Stad rowniez czekam na recenzje konstruktorow, bo ludzie roznie je opisywali, niby wiele pozytywnych recenzji przez ekspertow, ale byli tez tacy co nie byli zadowoleni.

Skomentuj

Widzę, że kolega bmxmen jest z Żor :grin: Jak sklepiesz już jakieś ciekawe kolumny to się zgadamy na odsłuchy :grin: Nigdy nie słuchałem czegoś podobnego w klasie moich głośników wiec fajnie by było posłuchać czegoś nowego i porównać z moimi :smile:

Skomentuj

nowy1 może opisz brzmienie i podziel się zwrotką jeśli jest ok :wink: Trochę czasu już je masz chyba coś możesz o nich opowiedzieć ? :wink:

Skomentuj

też jestem ciekawy tej zwrotki.
                                          bardzo mnie ciekawi jak zrobili podział 1,2kHz dla tego tweetera
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X