Przy tak małych glosnikach jest pewien problem z TL w jej klasycznym wydaniu. Obawialbym się o wytrzymalosc mocowa, poniwaz jakby nie projektować obudowy, to jej pojemność wyjdzie wieksza niż Vas glosnika. Wg mnie subwoofer wcale nie rozwiazuje tutaj sprawy. Żeby tego glosnika nie przeciazac, a co za tym idzie aby nie sypal zniekształceniami, to trzeba by odciąć pewnie w okolicach 100hz. Teraz pytanie : kto tak wysoko odcina suba w kinie? Szczególnie takiego mula jak xxls z membrana bierna.
Wg mnie w jaka bys obudowę nie wlozyl tego glosnika, to caly system będzie gral na pol gwizdka, albo i cwierc. Można zrobić jakies mikrusowe podlogoweczki czy nawet monitory TL, ale ciężko to będzie sensownie pogodzić z reszta systemu. Do popierdywania w sypialni to jak najbardziej.
Wg mnie w jaka bys obudowę nie wlozyl tego glosnika, to caly system będzie gral na pol gwizdka, albo i cwierc. Można zrobić jakies mikrusowe podlogoweczki czy nawet monitory TL, ale ciężko to będzie sensownie pogodzić z reszta systemu. Do popierdywania w sypialni to jak najbardziej.
Skomentuj