Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I od karty dźwiękowej. Najlepiej ustawić na karcie jak najciszej się da, tzn. aby sygnał był na tyle duży rzeby odpowiednio głośno grało, ale jak najmniejszy...

Skomentuj

overclocker, tego nie musisz mi mowic wiem, bo jechalem na integrze, przy ustawieniach standart szum ok 75dB natomiast jak sie pobawilem i ustawilem tak zeby byly poziomy ale na mi to spadlo do 86 :). Wzmak moze i mam nie za dobry, bo diorke ws354, ale wkoncu tranzystorowiec, wiec kontrole jakas ma, ale mowie moze w tubach bedzie inaczej.

pozdro

Skomentuj

A ja jestem spokojny,myślę że z pomocą Yoshiego dojde do punktu wyjścia.Bo tylko o to chodzi.I nie ważne że paru osobom sie podoba.

Skomentuj

yyy, ze co ? nie wazne ze innym sie bedzie podobalo ?

Skomentuj

Moze tak.. Ta tuba od okolo 55 Hz dosc mocno odciaza glosnik i moze on rzeczywiscie, przy ostrym filtrowaniu grac ze sporymi mocami od okolo 60 Hz.

Nadal jestem za tym, zeby wszelkie wnioski wyciagac w pierwszej linii z odsluchow.

Skomentuj

A co myślicie o zapodaniu do tubki takiego głośniczka:

http://www.visaton.de/english/artikel/art_608_1_3.html

Można go kupić już za 47 PLN
              Ma dość wysoki EBP = 132
              Lekka membrana i dość mocny napęd.
              Trochę ma nierównomierną ch-kę ale może ...

Próbowałem go wrzucić w hornrespa i nawet nawet, ale dolna graniczna wychodzi dość wysoko ~80Hz

Skomentuj

przy tym visatonie to tesla jest Hi-endem

Skomentuj

ma wieksze mozliwosci wychyleniowe ten visaton, a gorke najwyzsza mozna stlumic pulapka rezonansowa, ten mniejszy moze imo zostac. troche wysoki fs, ale cos za cos.

pozdro

Skomentuj

jak bym coś miał robić to

http://www.visaton.com/english/artikel/art_771_1_3.html

http://www.visaton.com/english/artikel/art_863_1_3.html

zwłaszcza ten pierwszy - ten drugi tylko do współpracy z subbasem

Skomentuj

ten jest fajny:

http://www.visaton.com/english/artikel/art_867_1_1.html

poprostu ma wiekszy magnes niz :

http://www.visaton.com/english/artikel/art_261_1_3.html

i niczym wiecej szczegolnym sie nie roznia. Ten na dole kosztuje 35zl i mozna go kupic. Wysylalem zapytanie do przedstawicielstwa visatona w polsce o ten wyzej ale chyba mnie olali ;/

Ten B200 jakbys nei zauwazyl kosztuje 400zl a nie 30-40 :P

pozdro

Skomentuj

ten drugi raczej sie nieoplaca,spl niczym alfred.

Skomentuj

Tasior, tu nie chodzi o SPL ;]
                          pozatym ja myślę co by może moje JVC dać w tube :)

Skomentuj

jak chcesz coś za 30-40zł to ARZt jest najlepszy

jak ma być lepsze od ARZta to niestety ale w tym przedziale cenowym nic lepszego nieznajdzesz....

Skomentuj

A z Tonsilami GDS 20/30 i 20/20 ktos eksperymentowal ?? Kosztuja ponizej 50zl, a nikt o nich nic nie pisze, wszedzie tylko o ARZtach.

Skomentuj

Ja mialem gd 20/20, w 18l i 10l :) ale to było dawno temu... do arz nie mam porownania

Skomentuj

mialem te GD i jeszcze jakis inny model, zapewniam ze daleko im do arz

Skomentuj

Nie mowie o GD 20/20 tylko GDS kompletnie inne glosniki.

Skomentuj

SW, masz racje, po arz nie ma nic, dopiero B200, potem znowu nic i lowthery itp. szkoda ze producenci sie nie zajmuja szerokopasmowcami :/.

pozdro

Skomentuj

No tyle że B200 to jak na eksperymenty to rtochę kopie po kieszeni :/

Skomentuj

Panowie,bez szaleństw.Szaleństwa pozostawmy osobom w tym polu super doświadczonym.My eksperymentujemy.I nie ma sensu raczej pakowac w to większej kasy,zostawmy to zawodowcom.Ale jesli komuś zbywa dużo kasy to niech się uda na acuhorn.Bez problemu go wydoją.Tylko pytanie czy to co otrzyma będzie adekwatne do ceny.Raczej wątpie.I opieram sie na praktyce bom słyszał ich cuda.I stwierdzam że nasze jest klarowniejsze.Więc nie ma co kombinować tylko trzeba najtańszym kosztem sprawdzić projekt i skonfrontowac z własnymi upodobaniami. I tak już pare osób robi.Tylko taka droga ma sens.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X