Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zajżyj do teamtu z pralka na bsw

Skomentuj

Ja teraz robie tubki i 2 subki do szkoly ( 2 x stx 38-300 kazdy )

Skomentuj

za to znajomy pierwsze co to sie mnie spytal gdzie subwoofer skrylem... takze cos w nich jest :)
        Sam się nad tym zastanawiałem; gdzie u licha schowałem subwoofer Tak one grają że ma się wrażenie że gdzieś jest schowany lekko przyciszony sub... extra efekt

Skomentuj

Hej
          Czy ktoś moze umieścić swoją tubę z dokladnym opisem w dziale konstrukcji ??

Skomentuj

jak wykoncze to umieszcze dokladny opis konstrukcji razem z opisem wzmacniacza i filtra.

[ Dodano: 2006-02-01, 12:36 ]
            własnie horny ustawilem w duzym pokoju na pietrze, pokoj srednio wytlumiony ale ogolnie dobra akustyka. kolumny podlaczone do unitry 303 :/ a sygnal prosto z cd pioneera, pusciem plytke Queen i Vangelis no i poprostu zdebialem... mimo ze to wiekowy wzmacniacz zagralo to koncertowo, doslownie i w przenosni. gralo to na pol gwizdka ale mozna bylo ta moc odczuc wszedzie, w kazdym miejscu w domu. wszystko co bylo mozliwe sie trzeslo od uderzen dzwieku. jedynie co mi przeszkadzalo to wlasnie ten wzmacniacz i jego daremny korektor. odziwo mniej bylo dolu w porownaniu do mniejszego pokoju ale to to tylko i wylacznie wina takiej konfiguracji.

Skomentuj

Czyli lada chwila mnie z AcuHorna znajada, przyjada jakims granatowym poldkiem albo stara, czarna 3ka i beda chcieli bic :)

Skomentuj

Lepiej róbta zrzute dla Tomaszo, to dzieki niemu mamy okazje poznac inny wymiar dźwieku.Inne brzmienie.I chyba było warto,prawda?

Skomentuj

Umbercik kurde :) W sumie mozeta - na jaka wode aktywna, coby wiecej oleum za jej posrednictwem dostarczyc w wyzsze rejony organizmu :) Tzw. nosiciel :)

Wlasnie podjalem decyzje o wykonaniu takowych na moich czekajacych na defloracje akustyczna ARZtkach - mam nadzieje, ze w czasie miesiecznej egzystencji w Kochanej Polsce dam rade :)
                  Pamietam, jak probka przyslana przez Umberto mnie powalila - bylem do konca sceptyczna jak to grac moze... ale... teraz musze koniecznie na zywo uslyszec.

Skomentuj

no Dragon umieszczaj bo coraz bardziej przekonuje sie do tej konstrukcji Tylko nie wiem jak tan obudowe wykonam bo jest troche zamatwana :/

dragon, jak myslisz da to rade bez suba na jakis czas, bo kurde nie zalazy mi zbytnio na basie ale nie mam kasy na suba, za duzo wydatkow jak na biednego ucznia ;[

Pozdro

Skomentuj

z odpowiednia korekcja da spokojnie rade, a co do konstrukcji to jest prosta jak budowa cepa ;] wystarczy troche pomyslec

Skomentuj

SCIERA - no cos Ty :) To pikus w porownaniudo tego co powstaje... Zlozysz bez stresu - wiesz, w tubach jest nieraz tak, ze ilosc kombinacji poprawnego skladania czesci dazy do 1. Nieraz sie rowna 1 - i tylko w jeden sposob daje sei zlozyc. Tutaj mozesz robic co chcesz i bedzie poskladane do kupy :)

Skomentuj

Ja właśnie byłem o sklejke,będe robił finalną parke.

Skomentuj

Panowie :) Ferie u mnie sie zaczely :) Od jutra robota rusza pelna para :)

Skomentuj

No,ja to juz w nałóg wpadłem,tera robie pod suwmiarke:

Skomentuj

Pieknie - tak to powinno wygladac :)

Skomentuj

jaka konspiracja ;>

Skomentuj

no to mnie cieszy ze nie jest trudne do zlozenia :)

własnie u mnie tez zaczeły sie ferie, wiec musze zabrac sie do roboty. Może nawet jakis subik powstanie jak dobrze pujdzie

Pozdro

Skomentuj

Brawo! Już ostrzę laubzegę i drewno w szopce przewalam. Problem w tym, że u mnie w koszt takiej tubki trzeba będzie wliczyć wydatki na adaptację strychu, bo póki co nie mam gdzie tego postawić. Ale to oczywiście mnie nie powstrzyma, mimo, że w sumie koszta zbliżą się nieco acuhornów. Czy póki co, nie znacie jakiejś fajnej mniejszej aplikacji na ARZ 6608 solo. No, żeby mi się nie kurzył. Myślicie, że dałoby się przejściowo zrobić taką no... „quasi-tubkę” jak w projekcie Cheap Trick 193 lub 194 z K&T z Monacorem sph-60x?
                                      http://www.highfidelity.pl/artykuly/0601/diy.html i http://www.diyforum.net/blasten/projekt1.htm . No jakoś dostosować ten projekt pod teslę?

Skomentuj

Kiespko bedzie... Mozna, ale to nedzny substytut bedzie nie dajacy obrazu calosci tak jak ma byc...

Skomentuj

przymocowalem do jednego arz'ta dodatkowy magnes no i balansuje pomiedzy zwyklym a dodatkowym napedem i jakby lepiej sobie radzi w nizszych rejestrach teraz, napewno wychylenia membrany sie zmniejszyly

Skomentuj

Czaruję...
                                          X